Dit zijn the places to be als je in Zwolle studeert

7 juni 2018 Leestijd: 3 minuten

Eén van de leuke dingen aan een nieuwe studie in een stad die je jouw (nieuwe) thuis mag noemen, is het ontdekken van je nieuwe woonplaats. Wat wordt je lievelingsplek om te studeren? Waar hebben ze de lekkerste lunchbroodjes? En wat is the place to be voor de vrijdagmiddagborrel?

Dit Zijn The Places To Be Als Je In Zwolle Studeert

Je kunt natuurlijk volledig op eigen houtje op onderzoek gaan, maar het helpt als je al een beetje weet in welke richting je moet zoeken. En wie weten er nou beter wat dé studentenhotspots in Zwolle zijn dan de grootste studentenvereniging van de stad: Navigators Studentenvereniging Zwolle?

Wij vroegen het bestuur van NSZ om hun favoriete hotspots en dit is hun top 5. Maak aantekeningen en mental notes, Leonie (ab Actis) vertelt.

1. Het Vliegende Paard

Wat? Het studentencafé van Zwolle
Waar? Voorstraat 17-19

Als je gaat studeren in Zwolle maak je waarschijnlijk snel genoeg kennis met het Vliegende Paard. Normaliter als je ze ziet vliegen heb je niet alles op een rijtje, maar als je het regelmatig over Het Vliegende Paard hebt, ben je goed aan het inburgeren als Zwolse student.

Leonie: “Het Vliegende Paard is hét studentencafé van Zwolle. Er hangt een hele gezellige sfeer, het personeel is vriendelijk en er is goedkoop bier en eten! Elke donderdagavond heeft Navigators Studentenvereniging Zwolle soos in de kelderbar van het Vliegende Paard.”

 

2. De Belgische Keizer

Wat? Café/restaurant met Belgische gerechten en speciaalbiertjes
Waar? Melkmarkt 58

Een goed terras. Lekker eten en genoeg te kiezen op de drankenkaart. O, en betaalbaar natuurlijk. Alles wat een student belangrijk vindt bij de keuze voor een café/restaurant.

Leonie: “Dinsdagavond = Belg-avond. 's Avonds heerlijk op het terras zitten onder het genot van een speciaalbiertje. Tip: op dinsdagavond zijn ze goedkoper!”

3. Stadsmuur bij Salute

Wat? Het lekkerste ijs van de stad opeten op de stadsmuur
Waar? Diezerstraat 121

Leonie: “Salute verkoopt het lekkerste ijs van Zwolle. Op warme zomerdagen (en ook met minder lekker weer) halen we hier vaak ijs en eten dit op de stadsmuur op. De stadsmuur toont een stukje geschiedenis van Zwolle en zorgt voor een warme sfeer.”

4. De Wijthmenerplas

Wat? Een zwemplas waar je kunt zwemmen, zonnen en watersporten
Waar? Zalneweg 102

Als de zon zich van haar beste kant laat zien, lig jij geheid aan de Wijthmenerplas je kleurtje bij te werken of stap je er op een wakeboard. Who needs Ibiza?

Leonie: “In de zomer is dit the place to be voor alle NSZ'ers. We hebben er zelfs een vaste plek, waar altijd leden te vinden zijn. Onder het genot van vrienden, een biertje en de zon is dit echt optimaal genieten.”

5. Blauwe Engel

Wat? Eén van de gezelligste plekjes van Zwolle
Waar? Grote Kerkplein

Leonie: “Het plein bij de Blauwe Engel (een standbeeld) is in de zomer altijd gezellig. De terrasjes zijn overvol, de Grote Kerk is open voor bezichtiging, mensen zijn volop aan het winkelen en de kermis zorgt voor een fijne sfeer.”

Heb jij nog tips voor hotspots en the places to be die een Zwolse student niet mag missen? Laat het ons weten!