Zo voorkom jij een winterdip!

18 december 2023 Leestijd: 4 minuten

Winter. Het woord alleen al is genoeg voor sommigen om de rillingen van te krijgen. De zon duikt eerder onder, de vermoeidheid slaat toe en de kou kruipt langzaam binnen. We kunnen er niet omheen: de winter is gaande, of je er nou van houdt of niet. De festivals mogen dan wel voorbij zijn, maar de feeststemming is nog lang niet voorbij! Met de feestdagen aan het eind van het jaar om de hoek, is er genoeg te doen om die winterblues te tackelen. Benieuwd naar wat jij kunt doen om jezelf een oppepper te geven? Lees snel verder en ga een BRRRuisende winter tegemoet!

Actueel

Feelgood tijd

Er gaat niks boven een warm avondje voor de buis als het buiten grauw, grijs en koud is. Pak je warme choco, trek dat kleedje lekker over jezelf heen en zet je favoriete feelgood film op. Dit zijn onze favorieten om lekker bij weg te zakken op een regenachtige dag: Love actually, The Hangover, 21 Jump Streep, Mamma Mia en Crazy Stupid Love. Wil je warm blijven zonder je als student blauw te betalen aan stookkosten? Check dan onze blog “Zó houd jij je huis warm 101”!

Winterwonderland

Gelukkig komt na regen zonneschijn, zelfs in de winter! Ruil je warme kachel thuis in voor een frisse neus buiten. In de winter is de kans van een vitamine D tekort een stuk groter, dus nog meer reden op eropuit te trekken als die zonnestralen een beetje doorkomen. Gelukkig zijn er in de loop naar kerst genoeg activiteiten te doen! Bezoek een kerstmarkt en dompel jezelf helemaal onder in winterwonderland. Kom maar door met kraampjes vol glühwein, braadworst en snuisterijen. Liever iets doen zonder je spaarrekening te plunderen? Maak dan een mooie winterwandeling in het bos, al helemaal als het heeft gesneeuwd. Geniet van de glinsterende bomen en het knisperen onder je voeten. Niet alleen een boost voor je vitamine D, maar ook voor je mentale gezondheid!

Tijd voor vitamientjes

Om die donkere maanden door te komen is het belangrijk om genoeg vitamines en mineralen binnen te krijgen. Want niet alleen krijg je vitamine D minder binnen, maar ook vitamine C en zink zijn belangrijk om genoeg van binnen te krijgen aangezien deze jouw immuunsysteem boosten. Daarvoor is gezond en gevarieerd eten juist in deze wintermaanden belangrijk. Verkoudheid en griep liggen op de loer omdat we veel binnen zijn en huizen (of werkplekken) niet meer doorluchten zoals in de zomer. En let’s be honest, het laatste waar jij op zit te wachten is om jouw vrije dagen door te brengen met een loopneus of verhoging. Daarom hebben wij voor jou op een rijtje gezet met welke voeding je het makkelijkst jouw vitamine C en zink goed op peil kunt houden.

  • Vitamine C: o.a. bessen, kiwi’s citrusvruchten, paprika’s, tomaten, broccoli’s en aardappelen.
  • Zink: o.a. vlees, schaaldieren, peulvruchten, zaden, zuivel en noten.

Heb jij moeite met het op peil houden van jouw vitaminevoorraad? Denk dan eens aan het slikken van supplementen. Uiteraard is het hierbij belangrijk dat je goed de bijsluiters leest om te zien hoeveel je hiervan moet nemen.

Maak gebruik van je omgeving

In jouw studentenhuis wil je natuurlijk zo weinig mogelijk stoken om je portemonnee te vriend te houden, maar er zijn natuurlijk plekken waar de verwarming altijd aan staat. Daarom is werken op kantoor in deze koude periode een goudmijn! Al bij aankomst word je overspoeld door warmte. Jouw vingers zijn daardoor in de ochtend binnen no-time weer opgewarmd en dat zonder dat het je wat kost. Thuisthuis bij je ouders is hiervoor ook een goede plek om je energie aan te vullen en je portemonnee vol te houden. Filmpje kijken met de haard aan? IJskast leegvreten? Geen dip die daar tegenop kan!

Boek een vakantie

Wordt die winterse somberheid jou iets te veel? Dan is er altijd nog een optie om écht even die winter te ontsnappen: een vakantie naar de zon! Ruil die grauwe dagen in voor een stralende zon op een tropische bestemming. Zie je jezelf al liggen op een parelwit strand aan een azuur blauwe zee met een heerlijke cocktail in je hand? Trakteer jezelf dan op die welverdiende vakantie en krik zo jouw humeur én vitamine D op. Dus check snel of er lekkere last minute deals zijn en pak die koffer maar alvast in! Of boek een vakantie voor iets verderop in het jaar: zo heb je weer iets om je op te verheugen!

Ook toe aan een zonovergoten vakantie, maar blijft jouw banksaldo liever in? Check dan snel onze vacatures en wie weet ontsnap jij de koude decembermaand naar de zon!