Dit is waarom ook jij in de zorg moet werken

13 september 2021 Leestijd: 3 minuten

Als je overweegt om in de zorg te gaan werken, is dit het laatste zetje in de goede richting. De zorg is namelijk voor iedereen. En omdat het werken in de zorg super afwisselend is, is elke dag weer anders. Je helpt ouderen met uiteenlopende klusjes en doet tegelijkertijd iets terug voor de maatschappij. Kortom, je bent een kleinschalige superheld! Benieuwd of de zorg ook bij jou past? Check het hieronder.

Blog Zorg

De zorg is voor iedereen, dus ook voor jou!

Om eerst even de lucht te klaren van standaard verwachtingen: als je in de zorg werkt, hoef je geen genees-, verpleeg- of verzorg- deskundige te zijn. Het allerbelangrijkste is dat je affiniteit hebt met de zorg én met ouderen. Kortom, een laagdrempelige manier om je sociale skills in te zetten én tegelijk meer te leren over de zorg.

Het allerbelangrijkste...

Je raadt het misschien al: de allerbelangrijkste reden om in de zorg te gaan werken, is natuurlijk dat je iets bijdraagt aan de maatschappij! Je helpt andere mensen zoals ouderen met klusjes die zij niet meer kunnen of houdt hen gezelschap. Hiermee zet jij je in voor een ander. Jij kan het verschil maken. Je kunt er bijvoorbeeld voor zorgen dat ouderen langer thuis kunnen blijven wonen, in plaats van in een tehuis. Hoe mooi is dat!

Maak nieuwe vrienden

Tijdens bezoeken aan ouderen ben je natuurlijk bezig met je taken, maar maak je ook regelmatig een praatje met de ouderen. Voor je het weet heb je een stel nieuwe vrienden met superveel levenservaring gemaakt! Zo kun je altijd rekenen op goede raad over hoe je om moet gaan met die ene vervelende huisgenoot of je liefdesverdriet. Zo bouw je nog eens een bijzondere band op.

Je zit niet de hele werkdag op je bureaustoel

Steek je handen maar vast uit je mouwen, want het werken in de zorg is voor de echte aanpakkers onder ons. Je begint de dag al actief door op je fiets te springen naar je eerste cliënt. Je helpt met klusjes in en om het huis en houd je cliënt gezelschap. Heb je al je taken gedaan? Mooi! Dan kun je meteen doorfietsen naar de volgende cliënt. Op een werkdag verbrand je dus flink wat calorieën, dat scheelt weer een rondje in de sportschool. Door de korte en efficiënte diensten kun je het werk ook supergoed combineren met je studie. Eerst naar college en daarna naar werk, of andersom. Jij bepaalt!

CV booster én een lekker salaris

Als je in de zorg werkt, help je niet alleen ouderen maar ook jezelf. En dan horen we je denken: "hoe dan?" Nou, als je in de zorg werkt of hebt gewerkt laat je zien je verantwoordelijkheid neemt, sociaal bent en wat voor de maatschappij terug doet. Dit kan je later helpen bij een vervolgbaan (ook als de zorg niet gerelateerd is aan jouw opleiding). En, niet geheel onbelangrijk: voor deze maatschappelijk betrokken bijbanen krijg je ook goed betaald. Daarnaast krijg je meestal in het weekend of in de avonden ook nog toeslagen. Dat tikt lekker aan

 

En, zie jij jezelf al wel werken in de zorg? Bekijk dan snel alle zorg vacatures en ga meteen aan de slag. Waar wacht je nog op?