4 manieren om goedkoop je zomer door te brengen!

28 juni 2019 Leestijd: 3 minuten

“Jongens, we kunnen dit jaar in het huisje van mijn tante in Bali zitten. Wie gaat er mee?!” Uiteraard wil je dit wel, maar de vlucht alleen kost al 800 euro. Wij hebben 4 alternatieven op een rijtje gezet zodat jij een topvakantie kan hebben, zonder dat je al teveel geld hoeft uit te geven!

Vier Manieren Om Goedkoop Je Zomer Door Te Brengen

Op bezoek bij Songfestival verliezers

Grappen over het songfestival zijn iets te makkelijk in te Duncan… Nederland was daar misschien de beste, maar als echt vakantieland kunnen we nog een hoop leren van onze Europese vrienden! Duitsland, België en Frankrijk zijn super toffe bestemmingen om wél het buitenlandgevoel te hebben, maar flink te besparen op reiskosten. Als je met de Thalys naar Parijs gaat in plaats van met het vliegtuig naar het zuidelijke Barcelona, bespaar je in het hoogseizoen al snel zo’n 150 euro. En let wel: je spaart niet alleen centen, maar ook Co2! Naast met de trein naar het buitenland gaan, kun je ook een scooter huren, een auto lenen of zelfs fietsen!

Op vakantie als Rihanna en Drake

Heb jij niet zo’n last van vliegschaamte? Een andere manier om goedkope Europese vakantiepret te beleven is om naar Oost-Europa te vliegen. Gebruik daarbij Skyscanner om je vlucht te scoren. Citytrips naar Praag, Warschau of Budapest zijn prima manieren om goedkoop je vakantie door te komen. Zit jij liever aan het strand? Dan zijn Bulgarije, Albanië en Montenegro bestemmingen voor jou. Zo geef je bijvoorbeeld in Bulgarije slechts €0,50 uit aan een halve liter bier of een (Conchita) wurst!

‘T gras is niet altijd groener bij de buren

Wij hebben namelijk ook best groen gras in Nederland! Je kan bijvoorbeeld lekker uitwaaien in Zeeland of op een van de Waddeneilanden. Ook kun je de heuse Limburgse bergen beklimmen of de bossen van de Utrechtse heuvelrug verkennen. Genoeg opties dus om optimaal te genieten van wederom een warme zomer, zoals voorspeld is door weeronline.


Ben je meer van de citytrips? Steden als Groningen, Maastricht, Middelburg en Enschede zijn enorm leuke steden die je een keer bezocht moet hebben. Steden in de randstad hebben daarnaast soms pareltjes in huis die je misschien nog niet ontdekt hebt, zoals het stadsstrand SOIA in Utrecht of het ‘geheime’ zuiderstrand in Den Haag. Wil jij toch echt dat authentieke toeristengevoel hebben? Geen probleem. In de Amsterdamse zee van toeristen waan je je tussen de koffers, gelatozaakjes en Engelssprekende serveersters, en kan je tegelijkertijd genieten van Nederlandse architectuur!

Luister naar Typhoon: “ga surfen”

Op de bank dan wel te verstaan: ga couchsurfen! Couchsurfing.com is een site waar particulieren over de hele wereld gratis slaapplekken aanbieden aan reizigers. In het slechtste geval beland je daadwerkelijk op de bank. Als je iets meer geluk hebt, kun je echter zomaar in een luxe gastkamer verblijven! Om ervoor te zorgen dat jij een gastheer of gastvrouw kan uitkiezen waar je veilig en op je gemak kan verblijven, heeft Couchsurfing.com een uitgebreid review-systeem. Je weet zo precies hoe andere mensen het verblijf bij een gastheer of gastvrouw hebben ervaren.


Naast dat je enorm veel geld bespaart als je gaat couchsurfen, zitten er nog andere voordelen aan verbonden. Zo kom je uit je comfortzone, krijg je reistips, lokaal eten en een inkijkje in de huiskamer van een local. Daarnaast verbeter je je Engels en leer je leuke, nieuwe mensen kennen!  Nog een voordeel van couchsurfen: je bent niet zoals Typhoon afhankelijk van de juiste baai, tijd, maanstand, windrichting en onderstroom. Geen excuses dus, gewoon doen!