Valentijnsdag: wie goed doet, goed ontmoet!

12 februari 2024 Leestijd: 3 minuten

Het is weer zover: 14 februari, dé dag van de liefde. Maar wie denkt dat Valentijnsdag alleen draait om romantische liefde heeft het fout! Dit jaar doen we het namelijk eens even helemaal anders. Want waarom zou je op Valentijnsdag alleen je liefde delen met jouw partner als er ook een hoop anderen zijn die een beetje liefde verdienen? Lees snel verder om te zien hoe jij vandaag een beetje extra liefde kunt geven aan mensen om jou heen!

 

Hartjes (1)

Kleine gebaren met grote gevolgen

Jouw liefde tonen aan anderen hoeft niet altijd met enorme cadeaus of gebaren, maar kan ook makkelijk met een beetje quality time. Want soms is een simpel praatje met je oudere buurvrouw of jouw opa en oma al meer dan genoeg. Ga eens langs om bij te kletsen of pak als je een drukke dag hebt eventjes je telefoon om te bellen naar mensen die jij niet vaak ziet. Door even te laten weten dat je aan ze denkt, kun je zowel je eigen dag als die van hen een stukje zonniger maken. Liefde zit ‘m namelijk in de kleine dingen!

Een duwtje in de rug

Stel je voor, je bent gevallen met de fiets of komt te laat op een afspraak omdat je de weg niet weet en iedereen loopt je voorbij alsof je er niet bent. Precies, dat voelt ontzettend hulpeloos. Kijk daarom wat meer om je heen als jij over straat loopt of er mensen hulp kunnen gebruiken. Want hoewel je deze mensen wellicht niet kent, kan jij met het aanbieden van hulp hun hele dag maken. En geef toe, anderen blij maken, maakt ook jezelf blij. Win-win dus!

Giving back

Valentijnsdag is de perfecte dag om iets terug te doen voor de maatschappij. Heb jij wat uurtjes over in de week? Kijk dan eens of je wellicht vrijwilligerswerk zou kunnen doen. Staat jouw agenda al meer dan vol met al die colleges, studie-uren en verplichte borrels, maar wil je wel iets toevoegen aan de maatschappij? Steun dan een goed doel waar jij achter staat en zorg ervoor dat zij bepaalde doelen kunnen bereiken. Zo doe je niet alleen iets goeds voor anderen maar scoor je ook nog eens karmapunten. Is dat even lekker!

Me-time!

Vergeet je tussen al dat liefde geven aan anderen niet om ook genoeg aan jezelf te denken? Want Valentijnsdag is ook een dag voor een beetje zelfliefde! Trakteer jezelf op een relax-momentje tussen het studeren door, een lekkere thuisbezorgd-bestelling of een heerlijk maskertje om even écht te ontspannen tussen al die drukke dagen door. Want we weten allemaal: om liefde te kunnen geven aan anderen, moet je eerst van jezelf houden 😉

Zet jouw liefde om in geld

Ben jij op zoek naar een bijbaan waar je zelfs centen kunt krijgen voor jouw liefde? Overweeg dan eens om in de zorg te gaan werken! Met een bijbaan in de zorg draag jij namelijk echt jouw steentje bij aan het leven van anderen. Door langs te gaan bij cliënten en een goed gesprek te houden tijdens het uitvoeren van wat huishoudelijke klusjes, maak je al gauw hun hele dag. Met deze ontzettend dankbare bijbaan laat jij pas écht zien dat jij om anderen geeft. Dat is een ontzettend fijne manier van geld verdienen, niet?

 

Enthousiast geworden om te gaan werken in de zorg? Toon jouw liefde aan anderen door eens te kijken naar onze zorgvacatures. Zo scoor jij naast een grote dosis karmapunten ook flink wat knaken!