7x originele en low-budget dates voor Valentijnsdag

13 februari 2019 Leestijd: 2 minuten

Het is weer zover: Valentijnsdag. De rode rozen, knuffelberen en chocolade in de vorm van hartjes vliegen je weer om de oren nu de dag van de liefde voor de deur staat. Wil jij je valentijn verrassen met een originele date op 14 februari, maar laat jouw budget geen luxe uitje toe? Wij geven je 7 ideeën voor een originele en low-budget date.

7X Originele En Low Budget Dates Voor Valentijnsdag

Op arcade date

Van een zombie-apocalypse tot een alien invasie en van een potje airhockey tot een dance-off. Je maakt het allemaal mee tijdens een bezoekje aan de arcadehal. Ga de competitie aan met je date in Gamestate Utrecht, Rotterdam, Den Haag of Kerkrade, of de TonTon Club in Amsterdam. En wie weet win je naast het hart van je date ook die fluffy knuffelbeer.

Spelletjes spelen in de kroeg

Liever een ouderwets gezellig spelletje Ganzenbord, Kolonisten van Catan of Scrabble? Door heel Nederland vind je cafés en kroegen waar je zo een bordspel uit de kast trekt. Extra fijn met een beker warme chocolademelk of een wijntje in je hand.

Gooi je heupen los

Weet jij iedereen te imponeren met je dance moves? Trek je dansschoenen uit de kast en maak samen met je date de dansvloer onveilig bij Pop-O-Matic Valentijnsdag in TivoliVredenburg. De entreekosten? Gratis, op vertoon van een bonkend hart. Heb je toch nog wat extra euro’s rondslingeren? Neem je date dan mee naar de Union Salsa Dance Company voor een passievolle salsa-avond.

Love is in the air

Romantiek op grote hoogte vind je bovenaan de Domtoren in Utrecht. Op 14 februari vindt er speciaal voor Valentijnsdag een romantische rondleiding plaats. Beklim samen de treden van de toren en geniet daarna van een spectaculair uitzicht op de verlichte grachten van Utrecht. Je sluit deze klimtocht af met een glaasje bubbels en livemuziek in de Michaëlskapel.

Buikpijn van het lachen

Lachen is niet alleen gezond, maar ook nog eens goed voor je relatie. Ga daarom op Valentijnsdag naar de Finalistentournee van het Cameretten Festival in Enschede. Een avond vol humor met nieuw cabarettalent én cocktails on the side. Vergeet je studentenkaart niet, want studenten betalen slechts €7,50 per kaartje.

Wandel door de ‘Tunnel of Love’

Van 8 t/m 15 februari is het voetgangersgedeelte van de Maastunnel omgetoverd tot een Tunnel of Love. De liefdesverklaring van kunstenaarsduo VollaersZwart aan alle Rotterdammers en meteen de perfecte plek voor een romantische wandeling met jouw geliefde. Wandel door een fantasiewereld met 35.000 fluorescerende hartvormige stickers en deel jullie selfie met de wereld via #onzetunneloflove.