Met deze survivalgids overleef jij de kerstdagen

22 december 2022 Leestijd: 3 minuten

We hebben de kerstliedjes al 100 keer op repeat gezet, de schattige lichtjes buiten gehangen en zijn al drie keer op onze snufferd gegaan door het ijs buiten: oftewel… de feestdagen komen eraan!! Voor zoveel studenten is dit hun favoriete tijd van het jaar, maar laten we eerlijk zijn: ook de drukste en duurste tijd van het jaar. Daarom zijn wij hier met een survivalgids hoe jij deze kerstdagen doorkomt: zo goedkoop én zo relaxed mogelijk.

Kerstboom met gouden kerstbal

Sinterkerstennieuw

Sinterklaas, kerst, oud en nieuw, het feesten houdt niet op! Met je familie, vrienden, je vereniging, sportclub of misschien zelf je collega’s, waar moet je de tijd vandaan halen? Geen stress, dan is sinter-kerst-en-nieuw een uitkomst! Het feest waar je gewoon alles in één keer tegelijk viert, gewoon ergens tussen sinterklaas en oud & nieuw. Handig toch?

“Heb je al iemand op het oog?”

We krijgen ‘m allemaal wel eens te horen “hEb jE al eEn vriEnd(in)?!” Soms lijken de jaarlijkse kerstdiners met je familie net een kruisverhoor met de vragen die gesteld worden. Het is helaas soms niet te ontwijken, maar gelukkig zijn er wel factoren die je kunnen helpen de vragen te vermijden. Scan bijvoorbeeld wie waar zit en beslis om toch even een paar stoelen verderop van die irritante oom te gaan zitten. Je kan natuurlijk ook je verstand op nul zetten en lekker genieten van het eten onder het genot van een drankje.

How to survive: je schoonfamilie!

Heb jij net een nieuwe parel aan de haak geslagen? Hartstikke leuk natuurlijk, maar… dat betekent ook accepté mee naar je schoonfamilie om kerst te vieren. Kijk jij hier tegen op? No stress, in de meeste gevallen zijn zij alleen maar blij je te ontmoeten. Neem een cadeautje of iets te eten mee en je zit bij binnenkomst meteen gebakken! Let daarnaast een beetje op je alcoholgebruik, iedereen snapt dat de zenuwen hoog zitten, maar je maakt jezelf niet populair als je bij het hoofdgerecht al op de tafel staat te dansen. Wees dus vooral lekker jezelf, jouw lover heeft niet voor niets voor JOU gekozen!

Laatste kerstmaal? Dacht het niet!

Kerst draait natuurlijk om… lekker eten! En wat blijft er vaak over na kerst…? Lekker eten! Geneer je niet en neem je eigen Tupperware mee. Zo heb je nog eens een lekker prakkie voor een prikkie. Scheppen maar! Aan het dineren in een restaurant? Dan is een eigen Tupperware misschien niet echt gepast. Gelukkig zijn ze daar ook de moeilijkste niet en maken de meeste restaurants gebruik van de welbekende ‘doggybag’.

Geen geforceerde gesprekken meer?

Geen puf meer om gezellig te moeten doen tegen je ouders, schoonfamilie, ooms of tantes? No worries! Stel voor om een middagje samen kerstfilms te kijken. Love Actually, The Christmas Chronicles of The Holiday, wie zegt daar nou nee tegen? Onder het genot van een drankje en wat snacks kun jij stiekem je ogen even dicht doen en kan je die geforceerde gesprekken even skippen!

 

Wil je er even tussenuit nadat je de feestdagen hebt overleefd, maar heeft deze maand je toch meer geld gekost dan gedacht? Check dan onze vacatures en verdien snel je knaken bij een van onze werkgevers!