Met dit stappenplan heb jij binnen de kortste keren weer een frisse studentenkamer

4 juni 2020 Leestijd: 4 minuten

Is jouw studentenkamer de laatste tijd ook zo’n rommel? En begint het meer op een soort bunker te lijken dan op een fijne thuiswerkplek? Nu we nog steeds aan social dinstancing doen, en dus heel veel thuis zijn, is rommel snel gemaakt, maar is het ook zeker zo belangrijk dit weer tijdig op te ruimen. Je kunt je namelijk veel beter concentreren in een rustige, opgeruimde omgeving. Weet je niet waar je moet beginnen of vind je het moeilijk om je er toe te zetten? Dan helpt dit stappenplan je wellicht bij het behalen van je doel: een opgeruimde en frisse studentenkamer!

Papierbak

Zet je favo muziek op

Zet voordat je begint met opruimen je favoriete Spotify lijstje aan met muziek waar je van houdt en waar je energie van krijgt. Dit zal je motiveren om van start te gaan. Zet daarnaast je ramen open en laat je kamer lekker doorluchten tijdens het opruimen. Een beetje frisse lucht is natuurlijk belangrijk voor een frisse kamer ;-)

Begin met afval ruimen

Maak een rondje met een vuilniszak en stop al het afval erin, zoals papiertjes, blaadjes met aantekeningen, etensresten et cetera. Gooi de dingen die je tegenkomt en niet meer wilt direct weg. Hoe meer spullen je hebt, hoe rommeliger het wordt. Twijfel je over spullen die je niet meer gebruikt? Doe deze in een aparte zak zodat je ze later nog een keer kunt uitzoeken.

Geef alles een eigen plek

De meeste spullen hebben een vaste plek. Dit is dus een kwestie van opruimen. Zo is het duidelijk dat vuile vaat naar de keuken moet en rondslingerende kleding in de wasmand hoort  Begin hier eerst mee, zo zijn alle spullen die niet op je kamer horen weg. Ga daarna in je kamer alles op de juiste plek of in de juiste kast leggen.


Als je dit allemaal hebt gedaan zijn er waarschijnlijk nog een aantal dingen die geen vast plek hebben, dan is het taak hier een eigen plek voor te maken. Zonder vaste plek blijven deze spullen altijd rondslingeren, wat weer voor een rommelige kamer zorgt.

Een rommel la is niet erg

Sommige dingen kun je echter geen plek geven, maar wegdoen wil je ook niet. Doe die kleine prullen in een rommel la. Neem jezelf wel voor dat je deze la eens in de zoveel tijd even uitzoekt, anders puilt deze straks uit.

Ruim je kledingkast op

Als je alle spullen die in je kamer rondslingerden hebt opgeruimd dan ben je natuurlijk al een heel eind, maar wil je nou echt voor die ultieme frisse studentenkamer gaan; ruim dan ook je kast op. Er liggen waarschijnlijk genoeg kledingstukken in de je niet meer draagt, waarvan je denkt dat je ze nog een keer aan gaat doen, maar wat er nooit van komt. Of misschien heb je nog wel wat kleding voor speciale gelegenheden waarvan je toch al weet dat die er de komende tijd niet inzitten. Kortom doe alles wat je niet meer draagt in een grote zak en breng dit naar de kledingbank of het Leger des Heils. Mocht je nog kleding hebben van een wat duurder merk dan kun je ook proberen dit te verkopen op Marktplaats of United Wardrobe bijvoorbeeld. Nog een andere optie: ruil kleding met je vrienden, dan hou je er zelf misschien ook nog wat aan over.


Twijfel je over een kledingstuk? Maak daar dan een aparte stapel van. Neem jezelf voor in de komende periode deze kleding te gaan dragen. Kijk je er niet naar om? Dan betekent dit dat je de kleding niet zult missen als je ze weg doet.


Maak vervolgens van de kleren die terug de kast in gaan aparte stapeltjes van broeken, t-shirts enzovoort. Dat maakt je kledingkast een stuk opgeruimder en overzichtelijker.

Lekker soppen

Nu alles opgeruimd en geordend is, is het tijd voor de schoonmaak. Met een beetje allesreiniger en een schoon doekje neem je alle oppervlaktes van je kamer af. Werk wel gestructureerd: begin aan de ene kant van je kamer en werk dan naar de andere kant. Als je nog tijd en zin hebt kun je ook nog een dweil over de vloer halen voor een extra fris gevoel.

Verschoon je bed

Na een opgeruimde kamer is het ook wel zo lekker om even je bed te verschonen en op te maken. Dan slaap je 's avonds is een schone kamer én in een schoon bed. Wat wil je nog meer!


Alles volbracht? Dan kun je heerlijk genieten van een frisse en opgeruimde kamer. Enjoy!


Ben jij, in deze tijd, wel toe aan een nieuwe uitdaging en zie je een flexibele bijbaan wel zitten? Check dan nu ons aanbod bijbanen!