Amersfoort hotspots: van katerbrunch tot vrijmibo en verse sapjes tijdens colleges

22 november 2019 Leestijd: 3 minuten

Als je in Amersfoort studeert, zijn een paar lekkere hotspottips nooit mis. Van een fijne plek voor de vrijmibo tot hotspot voor een spontane eetdate of waar je het beste kunt proosten op mooie studieresultaten.

snacks-popcorn-ijs
snacks-popcorn-ijs

Stadsstrand Zandfoort aan de Eem

Met je voeten in het zand en een biertje in je hand het weekend inluiden: kan het beter? In midden-Nederland is de zee ver te zoeken, maar je kunt gewoon je slippertjes uit de kast halen voor een bezoek aan Zandfoort aan de Eem; het stadsstrand van Amersfoort. Helemaal mooi als je studeert aan de HU Amersfoort. Je wandeltocht naar het strand duurt vanaf hier nog geen 5 minuutjes.

Uurtje overbruggen bij Son of a Croque

Tussenuurtje en trek? Een uitgebreide lunch past niet in je schema, maar vast ook niet bij je studentenbudget. In zo’n geval is Son of a Croque echt een uitkomst. En ja, deze tosti’s overtreffen zeker het baksel waarvoor jij na een nachtje stappen het tosti-ijzer aanzwengelt. Laat die sexy tosti’s met aardbeien, groene asperges met gorgonzola of pulled pork maar komen!

Instagramwaardige taartjes en milkshakes

Je eerste cijfers alweer binnen? Of je nu een troosttaartje nodig hebt of er juist – bij voorkeur met hysterische milkshakes – geproost moet worden op fantastische resultaten: BUUF in de serre in het centrum van Amersfoort is altijd een goed idee. Deze fijne hotspot zit in een voormalig klooster binnen de muren van de Mariënhof. Je kunt er je telefoon bijna niet in je tas houden: een Instagram story of -kiekje is hier een must. Van de mooie locatie, maar ook van de met liefde gemaakte taartjes en drankjes.

Wordt Madonna jouw holy grail?

Madonna is relatief nieuw in de stad. Het pand trouwens niet, want dat is prachtig en monumentaal, maar de horecatent met onder meer acai bowls, pancakes, glutenvrije taartjes en houtovenpizza’s is de new kid on the block in de knusse Krommestraat. Ontkateren kan je hier als de beste met de zondagsbrunch (van 11:00 uur tot 16:00 uur)! En Madonna is ook een perfecte stop voor een vers sapje of een koffie to go onderweg naar college.

Liever goed oud dan goedkoop nieuw: Oud Nieuws

Net verhuisd naar een nieuwe studentenkamer die nog wel wat snuisterijen kan gebruiken? Oud Nieuws is een reizend initiatief van Kringloopcentrum Amersfoort-Leusden, in het oude pand van café de Flame. En, verrassing; de bar zit er nog in, dus dat maakt hier shoppen – of eerder op ontdekkingstocht gaan – wel zo gezellig. Je gaat er ongetwijfeld weg met mooie en verrassende vintagespulletjes die prima binnen je studentenbudget passen. En als kers op de taart is er ook nog eens extra studentenkorting in september. Van platenspeler tot Perzisch tapijt, en van racefiets tot rotan bijzettafel: lekker neuzen!

Yoga en smullen bij Bindi

Schuif lekker aan in het Bindicafe voor een verse bietenburger en een hippe limonade voordat je een yogalesje meepakt. Of spreek met je projectgroep af om hier eens een middagje te werken. In het knusse huiskamerrestaurant van dit yogacentrum wil je toch het liefst iedere dag studeren?

Eten voor een prikkie met Too Good To Go Amersfoort

Kliekjes zijn een student natuurlijk niet vreemd. Nu is een kliekjesmaaltijd niet altijd iets waar je naar uitkijkt, maar wel als je voor de kliekjes gaat van Amersfoortse horecagelegenheden. Sinds kort kun je ook in Amersfoort food waste tegengaan en een lekkere maaltijd, een scala aan verse broodjes of verse taartjes scoren om je vingers bij af te likken. En dat allemaal voor een klein prijsje, want je bestelt producten die anders weggegooid zouden worden. Onder meer SEM - Sla en meer, Blur en Brood & Zoets doen mee.