Vitalitijd van je leven

9 september 2020 Leestijd: 2 minuten

Oké, we kunnen allemaal doen alsof het altijd relaxt is, maar de realiteit is dat thuiswerken op een studentenkamer wat uitdagingen met zich meebrengt. Je hoeft geen meesterbrein te zijn om te begrijpen dat het thuiswerken voor boomers en gen-x’ers beter vol te houden is dan voor jongeren zonder tuin en aparte studeerkamer. Als student slaap, eet, chill, studeer én werk je nu in dezelfde paar vierkante meters. Eerlijk? Daar zou iedereen na een paar dagen gek van worden. Speciaal voor de strugglende thuiswerkstudent hebben we een paar tips opgesteld om toch mentaal vitaal te blijven!

Aerobics

Verstand op 0, frituur op 180

Komen de geroosterde low carb meergranenbroodjes met hüttenkäse, avocado en een verdrietig plakje komkommer jou de neus al uit? Je bent niet de enige. De gezonde thuiswerkrecepten vliegen ons om de oren en de nood om van die paar coronakilo’s af te komen lijkt voor sommigen torenhoog. Rustâââgh! Stress is nog veel slechter voor je dan een vette hap, dus je kunt het maar beter omarmen. Gooi voor de lunch die friet (of patat, wat jij wil) lekker in de frituurpan of verwen jezelf eens met een ouderwets frikandelbroodje-met-energydrink-ontbijt. Natuurlijk zijn groenten en fruit belangrijk, maar wees niet te streng voor jezelf. Newsflash: deze coronaperiode is namelijk óók met maatje 34 heel saai.

And they were roommates

Iedereen heeft die ene huisgenoot waarmee je het prima kunt vinden, maar waarmee je liever niet in quarantaine wilt zitten. Denk je nou dat jij die niet hebt? We’ve got some bad news for you… Hoe dan ook ben je behoorlijk op de mensen in je huis aangewezen. Als je je netjes aan de regels houdt, zijn zij immers het grootste deel van je sociale leven geworden. Je kunt er dus maar beter het beste van maken. Schaf bijvoorbeeld een spelcomputer aan en daag elkaar in je werkpauzes uit voor een potje Mariokart of laat je coronafrustraties los op de onschuldige burgers van Los Santos en Vice City. Heb je een huisgenoot die in hetzelfde schuitje zit? Wissel dan eens van kamer tijdens het thuiswerken. Zo heb je toch een beetje een andere omgeving. Tip van onze ervaringsdeskundige: stop dan wel je vieze onderbroeken en sokken even in je wasmand…

Maak clean, wordt lean

Krijg jij van het woord #fitgirl (gepaard met een sportschoolspiegelselfie) meer maagzuur dan van een avond onbeperkt bier en bittergarnituur? Same. Gelukkig zijn er manieren om lekker in beweging te blijven zonder irritant te zijn op social media. Zo verbrand je super veel calorieën met een intensieve schoonmaaksessie in je studentenhuis. En nee, dat is niet “nou eenmaal het patroon op de badkamertegels” viespeuk, dat heet schimmel. Schrobben dus! Trommel je huisgenoten op en SOG of WOG jullie weg door de gemeenschappelijke ruimtes. Is alles weer spik en span? Trakteer jezelf dan op een ontspannende sessie bieryoga en je bent weer helemaal klaar voor een nieuwe imperfecte thuiswerkdag. Het is ook wat allemaal… Proost!

Ook je eigen draai aan de thuiswerkbeleving geven? Check dan onze bijbanen bij jou in de buurt en solliciteer!