How to: daten anno 2022

6 mei 2022 Leestijd: 3 minuten

Waarschijnlijk heb je al menig dating-app geïnstalleerd op je telefoon. Van Tinder tot Bumble, er bestaan genoeg mogelijkheden om jouw dateleven te boosten. Zeker nu alles weer open is! De slechte openingszinnen voor een avondje uit kan je weer van de plank halen en je hoeft geen tijdslot meer te boeken om die ene persoon een knipoog te geven in de sportschool. Maar hoe gaat dat daten anno 2022 nou ook al weer precies?

SUSA Fotografie 02757

Swipen is verleden tijd, toch?

Eindelijk! We mogen weer naar buiten. Dat betekent jouw studentenstad opnieuw ontdekken en uitgaan tot in de vroege uurtjes. Wat het ook betekent: nieuwe mensen ontmoeten! Of je nou naar de kroeg gaat, sportschool of naar de bieb om te studeren, die ene leuke gast of chick kan je zomaar tegenkomen. Het is misschien een beetje grote een stap om diegene aan te spreken, maar wat heb je nou eigenlijk te verliezen? Real-life daten is back, and we love it!

Toch maar online

Okee… Natuurlijk zijn de apps nog steeds een goede bron voor date-voer. Daarnaast is swipen stiekem nog best wel leuk om te doen. Inmiddels ben je door alle lockdowns misschien ook al wel een pro-swiper geworden. Onze tip: niet te lang online kletsen en gewoon in het echt afspreken! Zo leer je iemand sneller kennen en kan je ook beoordelen of de persoon wat voor je is. Minder gedoe, meer efficiëntie!

 

Maar goed, welke apps zijn dan essentieel om te installeren? Tinder en Happn heb je wellicht al uitgespeeld, dus hebben wij wat nieuwere apps voor jou. Zo heb je Bumble, waar je als chick de eerste stap moet zetten! Weg met die ouderwetse gang van zaken. Net zoals wij toe aan efficiëntie in je date-leven? Ga dan voor Breeze! Zij regelen nadat jij een match hebt met die ene leukerd een date voor jou. De perfecte combi van online en real-life, that’s how we like it. En heb je al gehoord van Snack? Nee, dit is geen review app voor de beste versnaperingen, maar een dating app voor Gen Z’ers (tot en met 25 jaar) die klaar zijn met filters en eerste date teleurstellingen. Wij zouden zeggen: probeer het een keer!

“Wat zullen we gaan doen?”

Het moment is aangebroken, je gaat op date! Maar wat moet je dan gaan doen? Het terras of een kroegje is natuurlijk altijd goed. Onder het genot van een drankje verloopt het misschien even wat soepeler, hiernaast zijn de horeca natuurlijk jouw tweede thuis. Of ben je wel toe aan wat nieuws? Misschien wel wat meer actie? In veel steden heb je tegenwoordig wel een jeu de boules bar. Een perfecte plek om jouw date eens even te testen en de strijd aan te gaan. Tijdens het ‘boulen’ kan je lekker kletsen en elkaar leren kennen. Meer van de arcade spelletjes? Zoek bijvoorbeeld een speelhal op zoals Gamestate. Even wat anders, wel even leuk.

 

En als je dan in real-life gaat afspreken, doe dat dan veilig! Het is belangrijk dat je je comfortabel blijft voelen. Laat bijvoorbeeld weten aan je huisgenoten waar je heen gaat, of stuur je locatie op het moment dat je bij de date bent aangekomen. Zo weten zij waar je bent. ‘Zoek mijn vrienden’ is al helemaal ideaal, dan kunnen ze ook zien waar je bent als je uitgaat. Meer veilig, meer goed! Voel je je nou niet helemaal chill tijdens je date? Dan kan je natuurlijk ook iets zeggen tegen het personeel van de plek waar je bent. In veel horeca zaken zullen ze een oogje voor jou in het zeil houden en ingrijpen op het moment dat zij denken dat dit nodig is.

 

Na deze opfriscursus daten anno 2022 moet jij je vast wel weten te redden in het date-leven! Natuurlijk is het wel zo leuk als je je date kunt aanbieden deze te betalen, of in ieder geval te splitten toch? Dus heb je nou effe geen cent te makken, check dan onze bijbanen! Zo heb jij in no time een zakcentje verdiend om het volgende drankje cadeau te doen. En je maakt ook nog eens een extra goede indruk met zo’n slimme bijbaan naast je studie ;)