6x uit eten met een studentenbudget in Breda

1 juli 2019 Leestijd: 3 minuten

Dineer jij graag buiten de deur, maar gooit je studentenbudget regelmatig roet in het eten? Geen probleem! In Breda vind je volop plekken waar jij jouw honger kan stillen, zonder je portemonnee te legen. We helpen je een eindje op weg met 6 budget-restaurants in deze Brabantse stad.

Uit Eten

Den Boerenstamppot

Verlang je terug naar de Hollandse kost die je moeder of vader je vroeger voorschotelde, maar is het te vroeg om je nieuwe date of je studievrienden aan je ouders voor te stellen? Ga dan naar Den Boerenstamppot. Al jarenlang serveert de bediening een dagelijks wisselend driegangenmenu met oer-Hollandse gerechten. En het mooiste van alles: je bent maar €8,50 kwijt! Goed eten zonder fratsen.

 

Walkabout

Dit keer geen Hollandse pot, maar Australische lekkernijen. Bij Eetcafé Walkabout kun je van maandag t/m donderdag een daghap voor nog geen €10,00 per persoon oppeuzelen. Woensdag gehaktdag? Niet bij dit restaurant. Daar staat dan kangoeroe op het menu. De andere dagen kun je je te goed doen aan steak, een huge burger of kipsaté.

Bruxelles

Iedere dag serveert Café Bruxelles een stadshap voor een habbekrats. Onbeperkt spareribs of chickenwings voor maar €9,50? Count us in! En mocht je jouw bierkennis willen uitbreiden, dan zit je ook op het goede adres. Er worden meer dan 80 Belgische (speciaal)bieren geschonken.

Proeflokaal Bregje

Proeflokaal Bregje heeft inmiddels al meer dan 20 vestigingen in Nederland. Niet zo gek, want dit restaurant biedt een uitgebreid driegangenmenu voor nog geen €15 euro. Ga je op maandag, dinsdag of woensdag? Dan val je al helemaal met je neus in de boter: je betaalt dan €12,50 euro. Ook de cocktailliefhebbers zitten hier goed; voor €5,00 heb je al een gin-tonic of mojito.

Happy Tosti

Nieuw jaar, nieuwe hotspots! Een van de concepten waar wij nu al van gaan watertanden is Happy Tosti, een (lunch)restaurant met… tosti’s dus. Je kunt hier terecht voor de simpele, maar altijd lekkere ham-kaastosti. Of stil je zoete trek met een tosti choco-banaan. Naast het bouwen van tosti’s, doet deze zaak ook graag iets terug voor de stad. De eigenaren creëren zo veel mogelijk banen voor mensen met een arbeidsbeperking. Goed voor je portemonnee en je medemens dus!

Happy Italy

Een en al blijdschap in Breda, want er komt ook een Happy Italy aan. Je eet hier pizza’s, pasta’s en panini’s vanaf €4,75. En als je nog even wilt vasthouden aan je goede voornemens, kun je voor gemiddeld €6 een salade wegprikken. Helaas is het nog onduidelijk wanneer het restaurant zijn deuren opent. Gelukkig kun je in de tussentijd jouw honger stillen bij budgetrestaurant Very Italian Pizza.

Eet smakelijk!