Achter de schermen bij Caiway: connected met je bijbaan

1 augustus 2019 Leestijd: 4 minuten

Je kamerhuur, een tropische vakantie, een biertje in het café, je smartphone en/of abonnement; en dan hebben we het nog niet eens over je studiekosten. We weten het allemaal: het studentenleven is duur. En dus heb je een bijbaan nodig. Maar wat voor een?

Iris Butter Website Caiway

Caiway

Vandaag spreken we met de 20-jarige Iris Butter. Als Helpdesk Medewerker bij Caiway kan zij klanten alles vertellen over het coax-netwerk, wifi en glasvezel. Maar was zij altijd al zo’n technische held? En hoe is de sfeer op het kantoor in Schiedam? In deze blog vertelt Iris je er alles over!

Een nieuw avontuur

Iedereen wil een studentenbijbaan die goed verdient, flexibel is en het liefst ook nog eens goed op je cv staat. Maar misschien is het belangrijkste nog wel dat je plezier kunt halen uit je werk. Dit dacht ook Iris toen zij besloot te solliciteren voor de functie van Helpdesk Medewerker bij Caiway. “Ik houd ervan om mezelf te blijven uitdagen. Een vriend van me vertelde over zijn bijbaan bij serviceprovider Caiway, waar hij heel enthousiast over was. Ik wist nog weinig van het bedrijf af, maar de bijbaan klonk zo chill dat ik dit nieuwe vakgebied graag wilde ontdekken. Ik zei m’n bijbaan bij de supermarkt op en begon als Helpdesk Medewerker bij Caiway. Dit bevalt me zo goed dat ik nu al bijna anderhalf jaar met veel plezier bij Caiway werk!”

Technische termen

De Helpdesk Medewerkers bij Caiway zijn er voor klanten met diverse vragen op het gebied van internet, televisie en telefonie. Termen als routers, modems, coax en glasvezel komen daarom geregeld langs. Maar volgens Iris hoef je hier niet alles al vanaf moet weten. “Toen ik net bij Caiway kwam werken, kende ik zeker nog niet alle termen. Gelukkig krijg je een uitgebreide training en begrijpt iedereen heel goed dat je niet meteen alles uit je hoofd weet. De teamleiders zijn onwijs aardig en altijd bereid om je te helpen of tips te geven. Doordat je steeds meer ervaring opdoet en veel verschillende klanten spreekt, leer je de technische details uiteindelijk hartstikke snel.”

Relaxte sfeer

Bij de helpdesk van Caiway werken vooral veel mannelijke collega’s, iets wat zelfs door klanten weleens wordt opgemerkt. “Klanten zijn weleens verbaasd dat ze een vrouw aan de lijn krijgen bij een technische helpdesk. Ik snap het eigenlijk ook wel hoor, de vrouwen zijn op onze afdeling in de minderheid. Maar dat mag de pret niet drukken, haha. Het is altijd heel gezellig op kantoor en ik kan met iedereen lachen en een praatje maken.”

 

De sfeer op de werkvloer is niet alleen gezellig doordat er veel jonge mensen werken, maar ook doordat Caiway een hechte organisatie is. “We zitten in een groot, professioneel gebouw, maar de sfeer op de afdeling is heel relaxt. Natuurlijk kun je niet zomaar gaan roepen naar elkaar, maar als het wat rustiger is, kun je best even met een collega kletsen of zelfs aan je studie werken! Als de telefoon gaat moet je uiteraard alert zijn, maar verder krijg je genoeg tijd om je eigen ding te doen. De vrijheid die ik bij Caiway krijg, krijg je denk ik niet zo snel bij andere studentenbijbanen. Daar heb ik echt geluk mee!”

Studeren, werken en ontspannen

Een studentenbijbaan combineren met je opleiding? Dat hoeft volgens Iris geen probleem te zijn. Tenminste, als je via SUSA bij Caiway werkt. “Naast dat ik af en toe wat aan school kan doen op kantoor, kan ik ook heel flexibel mijn uren inplannen als ik een keer een tijdje meer of minder wil werken. Nu in de vakantie werk ik bijvoorbeeld extra veel, maar tijdens tentamenperiodes kan ik het rustiger aan doen. Omdat Caiway zeven dagen per week te bereiken is, kun je je shifts ook nog eens op heel veel verschillende manieren verdelen.”

 

Naast goed bereikbaar zijn voor klanten, is het voor Caiway ook belangrijk om naast het werk genoeg tijd te maken voor ontspanning. De kurk gaat er dan ook zeker weleens af! “Een paar keer per jaar organiseert Caiway een leuke activiteit of een borrel. Zo hadden we een uitgebreide nieuwjaarsborrel in een restaurant en verzorgden we met z’n allen een heerlijke kerstbrunch. Daarnaast krijg ik regelmatig extraatjes mee naar huis zoals een voetbal van een sponsor of een gloednieuwe dopper.”