Gratis werkplekken in Utrecht? Hier zit je wel snor!

13 november 2023 Leestijd: 3 minuten

Wanneer je alle hoeken van de keukentafel hebt gezien, weet je dat het tijd is voor: een nieuwe werkplek. En waar kan dat beter dan in de binnenstad van Utreg, je stadsie? Als je een rustige, comfortabele en gratis werkplek zoekt (het liefst ook met goeie koffie, gratis wifi en genoeg stopcontacten), zijn wij je beste vriend. Hier staan dé beste werkplekken van Utrecht voor je op een rijtje. Laat de rommel in je studentenkamer voor wat het is en zoek een clean-desk buiten de deur. Waar ga jij straks zitten?

SUSA Fotografie 2022 Lowres 48

1) Bibliotheek op de Neude

Zeg je concentratieproblemen maar gedag. In de bibliotheek op de Neude heerst een golf van rust en reinheid. Van 09.00 tot 21.00 uur kun je hier terecht om te studeren, werken of natuurlijk lezen. De keuze is reuze bij deze bieb, met 3 verdiepingen waar voldoende plek is. Nog beter nieuws: je hoeft niet te reserveren voor een plekje! Okee… misschien wel voor een plekje op de derde verdieping, maar voor de andere twee verdiepingen dus niet!

 

En de lunch dan? Nou, daar hoef je de bieb niet voor uit. In de bibliotheek zit Meneer Potter. Een stadscafé waar je net zo goed kunt studeren, maar dan ook onder het genot van een goede koffie en/of lunch! Een perfecte plek om bijvoorbeeld met iemand te overleggen of even een kleine pauze te houden.

2) Cafétje om de hoek – coffee company

Wat is er nou lekkerder dan een goede kop koffie en iets te eten als beloning voor het harde werk? Juist. Niets. Tegenwoordig zijn er in en rondom de stad talloze koffietentjes en cafétjes te vinden waar je mag studeren of werken. , En dan bedoelen we eigenlijk echt overal. In elke wijk in Utrecht zijn er meerdere te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld Koffie en Ik in Lombok, 30 ML in het centrum en op de Nachtegaalstraat, Cornelis in Wittevrouwen en Rocking Chair in Tuinwijk. Kortom, genoeg keuze bij jou om de hoek!

3) Het Gegeven Paard

Ben jij nou meer van een creatieve en muzikale omgeving? Dan is Het Gegeven Paard iets voor jou! In hetzelfde pand als Tivoli kan je deze parel vinden. Zoals zij het zelf beschrijven op de website: “Zoek een fijne werkplek in ons café, sluit je laptop aan op één van de vele stopcontacten en maak er een aangename werkdag van met goede wifi, verse koffie en diverse lunchgerechten van de kaart!”. Dat klinkt ons als muziek in de oren, jou ook?

4) The 5th

De Neude is natuurlijk een plek waar je het liefste een lekker biertje of een wijntje drinkt op het terras, maar bij The 5th kan je hier net zo lekker werken! In de Stayokay Utrecht Centrum kan je tot uiterlijk 22.00 uur in alle focus werken (uitermate geschikt voor de avond-strijders onder ons). Je zoekt een aangegeven laptop-plek uit en je kan meteen aan de slag. Tip: koop aan het begin van de dag een mok voor maar liefst €9,- en geniet van unlimited (ja onbeperkt) cafeïne door de dag heen! Ben je klaar met studeren of werken? Dan kan je er ook een lekker biertje of wijntje bestellen, of je rolt zo een lekker terras op. Een ideale locatie dus.

 

Zoek je nou naar nog meer werkplek-inspiratie? Check Explore Utrecht voor meer leuke plekjes in onze Domstad. En toch nog een beetje meer moneys nodig voor de koffie en lunch tijdens je studiesessie? Check dan snel onze bijbanen!

5) Koffie Leute

Koffie Leute voelt als dé huiskamer van Utrecht. Deze super vintage-ingerichte koffiezaak is voorzien van vele bankjes en tafeltjes waaraan je ideaal kunt studeren. Je komt binnen via de garagedeur en loopt langs de kassa zo de eerste voorkamer in, hiernaast vind je de grote kamer en open keuken. En over koken gesproken, je hebt hier super betaalbare (vegan) snack- en lunchopties. Koffie Leute zit direct naast station Vaartsche Rijn, waardoor het de ideale tussenstop is tussen de Uithof en Centraal Station als je met de tram gaat! Let op, dit plekje is niet onopgemerkt gebleven, dus zorg ervoor dat je iets eerder aan je werkdag begint om zeker te zijn van een plekje. 

6) Bar Kaap

Ook buiten de Singel valt er natuurlijk te studeren, zoals bij Bar Kaap in Overvecht. Dit café zit onder de kantoren van de stadstuin, waardoor er een goede werksfeer heerst. Met goede wifi, lekkere koffie en vele tosti’s is dit een heerlijk plekje om aan de slag te gaan. Het is dus ook wat verder fietsen, wat de werkdruk op een gezonde manier verhoogt!

7) Bunk Utrecht

Deze mooie ruimtelijke werkplek is onderdeel van Bunk Hotel Utrecht. In het gebouw, een prachtige getransformeerde kerk gelegen aan de Catherijnekade, zijn er gedeelde tafels en stoelen beschikbaar. De ruimte dient als lobby voor het hotel maar is ook een restaurant-bar waar overdag gewerkt kan worden. Mocht je met je projectgroep een dag flink door willen werken, kan je ook een groepsruimte huren. Dit is in ieder geval de werkplek met het bijzonderste gebouw, inclusief gezelligste bewoner: Bunk wordt bewoond door een supergezellige kater.

8) Boulderhal Sterk

Sporten en studeren combineren? Ga een dagje boulderen! Of je nou al een klimfanaat bent of voor ’t eerst boulderschoentjes huurt, het is super gezond om het studeren af te wisselen met studeren. Bij boulderhal Sterk kan je dat vet goed doen. De boulderhal heeft namelijk ook een heel gezellig barretje met lekkere koffie en tosti’s. Je kan tussen of na het sporten aan een tafel zitten en gemakkelijk je laptop in de lader stoppen om aan de slag te gaan. Je houdt het in ieder geval een stuk langer vol op zo’n dag als je af en toe even je spieren gebruikt! Als je maar niet meteen verslaafd raakt aan deze groeiende sporttrend…

9) Kaffeetaria

Kaffeetaria heeft twee koffiezaakjes in Utrecht, een aan de Croeslaan en een op de Saffierlaan. Beide tentjes bieden veel ruimte voor flexwerkers en studenten, zo heb je veel stopcontacten en is de ruimte erg open en licht om fijn te werken. Leuk feitje: op de Saffierlaan zit het pand onder een voormalig verzorgingstehuis waar tegenwoordig ouderen, studenten en starters onder een dak wonen. Een bruisende plek met niet alleen mooie werkplekken, maar ook leuke evenementen en veel gezelligheid!