Geen geld? 6 tips om de laatste dagen vóór Ome DUO te overleven

20 april 2023 Leestijd: 4 minuten

Het is bijna lente en dat betekent: terrasjes pakken, borrelen en natuurlijk nieuwe zomerkleren. Maar het studentenleven is op het moment schreeuwend duur. De prijzen stijgen momenteel harder dan André Kuipers opsteeg naar de ruimte, maar daar trekt Ome DUO zich helaas helemaal niks van aan. En da’s niet fijn! Zit jij ook met je handen in het haar en zie jij jouw bankrekening alleen maar roder worden? We got you! Met deze 6 tips kun jij geld besparen én leuke dingen blijven doen!

SUSA Fotografie 02307 (1)

1. Student = koning

Gelukkig weten ze op een hoop plekken dat het leven van de student nou eenmaal duur is. Hier houden verschillende kledingwinkels dan ook rekening mee. Ga jij de stad in voor een nieuwe hippe fit? Ga dan even langs bij de Monki, America Today, WE fashion, Hunkemöller of Jack & Jones. Flash die studentenpas en knal er 10 tot 20% korting af! Liever lui dan moe? Via Unidays krijg je kortingen bij bijvoorbeeld Adidas, Boohoo en Dickies wanneer je online je kleren koopt. Maar dat is nog niet alles! Daarnaast doen verschillende restaurants, kappers, bioscopen en musea aan studentenkortingen. Neem jouw studentenpas dan ook mee wanneer je op stap gaat en wie weet krijg jij zo een flinke korting te pakken op jouw uitje!

 

Exclusieve korting: bij Pathé leven zij extra mee met de laatste zware dagen voor je stufi wordt gestort. Zo kun jij op de 22e en 23e van de maand naar de film voor maar €5! Dus heb jij Avatar 2 of Magic Mike’s Last Dance nog niet gezien? Dit is je kans!

2. Sharing is caring

In je eentje eten is niet alleen minder gezel, maar ook een stuk duurder dan samen eten. Vraag dus lekker rond of jouw huis-, verenigings-, team- of studiegenoten samen willen eten. Zo kan iedereen de producten scoren die in de bonus zijn bij de supermarkt bij hun in de buurt. Op die manier kunnen jullie een heerlijke bonus-maaltijd maken. Vergeet daarnaast niet op TooGoodToGo te kijken of er eten voor een klein prijsje op te halen is bij bepaalde restaurants of supermarkten bij jou in de buurt. Op deze manier zorg jij dus niet alleen voor een goedgevulde maag, maar houd je er ook een goedgevulde portemonnee aan over!

3. Mr. Worldwide

Ben jij een échte avonturier en zou je het liefst de hele wereld rondreizen? Dan is de ISIC-kaart misschien wel iets voor jou. Als student kun je deze kaart voor maar liefst €12,- aanschaffen en geniet jij een jaar lang van exclusieve kortingen in zowel binnen- als buitenland. Zo kun jij kortingen krijgen op de FlixBus, Emirates, verschillende musea, studiebenodigdheden en noem maar op. Gaat jouw globetrotter-hartje hier ook harder van kloppen? Dat dachten we al ;-)

4. Studiespullen

Het collegegeld is afgeschreven, de nieuwe periode is weer begonnen, en ja hoor… weer drie nieuwe boeken als studiestof, bij het installeren van nieuwe software doet je laptop een raketlancering na en is ‘ie trager dan je oma op een trap. Daar heb je toch geen knaken meer voor? Gelukkig verandert de studiestof niet elk studiejaar en kun jij gerust tweedehands boeken kopen. Vraag aan mensen bij jouw studievereniging of kijk in FaceBook-groepen van het vak of mensen deze boeken nog hebben liggen en deze (voor een klein prijsje) aan je willen doorgeven. Daarnaast hebben studieverenigingen vaak korting op studieboeken en kun je ook tweedehands studieboeken scoren op sites als Bol.com, Bookmatch of Tweedehandsstudieboeken.nl. Vergeet dan ook niet tegelijkertijd even goed te kijken of jij in je kamer nog oude studieboeken onder het stof hebt liggen en wie weet kun jij hier nog wat geld mee verdienen via een van deze sites. Software nodig? Grote kans dat jouw universiteit of school deze gratis of voor een gereduceerd tarief aanbieden. Doen ze dit niet? Check sites als Surfspot, waar je goedkoop of zelfs gratis software kunt downloaden. Heeft jouw laptop weer kuren? No stress! Ook bij HP, Campusshop.nl en Apple hebben ze een hoop studentenkortingen. Wees geen dief van je eigen portemonnee!

5. Fit blijven

Naast boodschappen zijn helaas ook de sportcontributies de afgelopen jaren flink gestegen in prijs. Dat is natuurlijk erg vervelend als jij graag wil sporten en jouw portemonnee dit niet toelaat. Maar niet getreurd! In studentensteden is een groot aanbod aan studentensportverenigingen waar je voor weinig geld in shape blijft. Onderdeel worden van een gezellig volleybalteam en het meest genieten van de derde helft of liever serieus aan de slag om de nieuwe Roger Federer worden? Dit kan allemaal! Sta jij liever te beuken in de gym? Bij de meeste sportscholen hebben ze studentenabonnementen zodat jij voordeliger je energie kwijt kunt. Ook kun je bij sommige sportscholen strippenkaarten kopen. Zo zit je niet vast aan een abonnement en kun jij kiezen wanneer je wilt gaan. Zo blijf je fit voor een prikkie!

6. Flexibel aan de slag via SUSA

Heb jij liever nog wat meer te besteden elke maand? Haal het maximale uit je studententijd met een bijbaan via SUSA! Flexibel aan de slag door zelf te bepalen wanneer je wilt werken, wekelijks uitbetaald worden en geen gezeik over het wisselen van diensten! Zo heb jij jouw geldzaken supersnel weer helemaal in de hand!