De voordelen van student zijn

30 oktober 2023 Leestijd: 3 minuten

Als student beleef je zonder twijfel de meest chaotische, grappige, maar vaak ook meest skeere tijd van je leven. Hoewel je bankrekening misschien niet altijd in topconditie verkeert, opent het studentenleven gelukkig de deur naar een wereld vol voordelen en kortingen waar anderen alleen van kunnen dromen. Tijd om daar gebruik van te maken! Lees snel verder en ontdek welke voordelen je studententijd voor jou in petto heeft! 

Studentenhuis Huize Avion in Enschede - 3

De gouden sleutel: jouw studentenpas

Puur omdat je nou eenmaal student bent, krijg jij: je studentenpas! Dé belangrijkste pas tijdens je studententijd. Bewaar ‘m goed, want hier kun jij flinke kortingen mee scoren in winkels, bioscopen, uitgaansgelegenheden en nog veel meer. Mega handig wanneer je als student geen rooie cent te makken hebt. Ben je toevallig in Rotterdam of Utrecht? Check dan de blog “Je studentenpas onmisbaar in Rotterdam? Ja toch!!” of “Deze pas is goud waard: je studentenpas!

Bioscoopavonden voor een prikkie

Een relaxte filmavond, wie houdt daar (vooral tijdens de wintermaanden) nou niet van? Als student heb je geluk! Met je studentenpas kun je voordelig naar de bioscoop om te genieten van de nieuwste kaskrakers. Sommige bioscopen bieden zelfs studentenavonden met extra voordelige tarieven. Films die de aankomende tijd op de planning staan om uitgebracht te worden zijn: Napoleon, Wonka, Hunger games 5, Dune 2 en nog veel meer. Gezellig én goedkoop voor een avondje uit!

Een tijd voor in boeken

Je studententijd is een tijd voor in de boeken, figuurlijk en letterlijk. Als er één grote kostenpost als student is, zijn het je studieboeken wel. Je bent ze liever kwijt dan rijk en je wil er stiekem al helemaal geen geld aan uitgeven. Gelukkig bieden tal van online winkels en studieverenigingen speciale kortingen op studieboeken voor studenten. Wees geen dief van je eigen portemonnee en bespaar aanzienlijk op je studiemateriaal met het feit dat je student bent. Die zuurverdiende centen kun je namelijk veel beter besteden aan een gezellige avond in de kroeg, nietwaar?

Goedkope eetdeals

Voelt jouw portemonnee na de vakantie ook wat lichter, maar wil je nog we genieten van een hapje eten buiten de deur? Dat kan! Er zijn namelijk talloze restaurants die studentenavonden organiseren om jou te laten genieten van hun lekkere eten. Of wat dacht je van een leuke actie op sites zoals VakantieVeilingen of SocialDeal? Soms kun je al een 3-gangen menu voor maar liefst €7,- vinden! Dat is pas echt genieten.

Gebruik de burgerrups!

Jouw studenten OV is niet alleen handig voor je dagelijkse ritjes naar de uni, maar is ook je toegangsbewijs tot avonturen buiten je studentenstad. Maak gebruik van die gratis treinreizen en ontdek nieuwe plekken buiten je vertrouwde omgeving. Wedden dat jij achter leuke nieuwe hotspots komt? Tijd om eropuit te gaan!

 

Heb jij aan enkel een studentenkorting niet genoeg? Vul dan je zakken door aan de slag te gaan bij SUSA. Check onze bijbanen en solliciteer!