Volgens Utrechtse student Margot is dit de perfecte bijbaan

3 september 2020 Leestijd: 3 minuten

Vandaag spreken we met SUSA-student Margot. Zij heeft net haar bachelor Huidtherapie op zak en kan tijdens haar aankomende tussenjaar extra veel werken voor haar bijbaan als Klantenservice Medewerker bij ONVZ. Waarom ze dat zo leuk vindt? Dat lees je in deze blog!

Margot Bonsing - SUSA student werkzaam bij ONVZ

Studeren en flexibel werken

Toen Margot begin dit jaar haar studie aan het afronden was, begon ze met haar bijbaan bij ONVZ. “Ik kwam bij deze bijbaan via een vriendin die bij SUSA werkt. Zij vertelde over SUSA en over de functie bij ONVZ en ik was gelijk enthousiast. Vooral het flexibele van de bijbaan sprak me erg aan. Zo kon ik uiteindelijk tijdens mijn studie 16 uur in de week werken en nu in mijn tussenjaar weer 30 uur. ONVZ is daarnaast natuurlijk een zorgverzekeraar, dus dat sluit ook nog eens goed aan bij de zakelijke kant van mijn opleiding.”

Een afwisselende bijbaan

Een functie als Klantenservice Medewerker betekent natuurlijk dat je veel aan het bellen bent. Of dat niet saai is? Margot vindt van niet. “Ik word gebeld met heel veel uiteenlopende vragen. Van een declaratie of advies tot vragen als "mijn kind moet een beugel, wat moet ik nu doen?". Het is vaak heel inhoudelijk, maar soms ook gewoon praktisch als er een betaling moet worden geregeld of iets snel moet worden opgezocht. Uiteindelijk vind ik het contact met klanten echt het allerleukst, dat maakt de functie heel afwisselend.”

Iedere dag is er in het team van Margot een evaluatiemoment om te kijken of er nog dingen zijn waar medewerkers tegenaan lopen. “Het is heel fijn om elke dag dat incheck moment te hebben. Daarnaast hebben we veel trainingen waardoor je jezelf steeds blijft ontwikkelen. Als je die volgt en je werkt er al wat langer, kun je ook doorgroeien naar bijvoorbeeld de chat- of mailfunctie van de klantenservice of naar een specifiek gebied daarbinnen. Ik vind het heel gaaf dat die mogelijkheid er is.”

Collega’s en coronamaatregelen

Er werken naast Margot nog 45 andere SUSA-studenten bij ONVZ en dat is volgens haar vaak heel gezellig. “Mijn trainingsgroep van SUSA spreek ik erg veel. Daar had ik in het begin vier weken training mee en werk ik nu veel mee samen. We kunnen altijd vragen aan elkaar stellen en we hebben een goede band met z’n allen!”

Natuurlijk werken er niet alleen studenten bij ONVZ, maar ook vaste medewerkers. “Binnen het hele team zijn korte lijntjes en er hangt een makkelijke, informele sfeer. Ook de teamcoach is altijd goed te bereiken dus daar ben ik heel erg blij mee. Het is jammer dat de leuke activiteiten die we voor het team gepland hadden niet door kunnen gaan vanwege corona. Omdat er steeds weer nieuwe collega's bijkomen, proberen we wel nieuwe manieren te vinden om toch te doen aan (online) team building met elkaar.” 

SUSA als tussenpersoon

Margot ziet SUSA als een belangrijke brug tussen haar en ONVZ. “De communicatie met SUSA vind ik heel prettig. Ze weten bij SUSA gewoon hoe het is om als student een bijbaan te hebben. Die schakel vind ik echt een fijne toevoeging, zeker nu met de coronamaatregelen en het thuiswerken. Het is gewoon een veel korter lijntje als ik vragen heb over bijvoorbeeld mijn planning. Zo hoef ik niet gelijk naar mijn leidinggevende bij ONVZ te stappen bij kleine vragen.”

Ben jij door het verhaal van Margot nou ook enthousiast geworden over een bijbaan bij ONVZ? Dan heb je geluk! Omdat de eindejaarspiek eraan komt, zijn we hard op zoek naar mensen om ons studententeam te komen versterken. Check hier snel de vacature!