Zo haal je het maximale uit je tussenjaar (ook tijdens Corona)!

25 juni 2021 Leestijd: 5 minuten

Yes, je hebt je examen, bachelor of master in the pocket! Ga je nu meteen werken, met beide benen in een master springen of toch eerst een tussenjaar erin fietsen? Wij zouden het wel weten. Pak die fiets en ga op zoek naar jezelf! Een tussenjaar kan je veel opleveren, niet alleen geld, maar ook veel zelfkennis. Ontdek waar jij het meest gelukkig van wordt en haal het maximale uit je studentenleven! Check hier hoe je je tussenjaar onvergetelijk maakt!

Susa Lowres Webshoot 109 (1)

Help de wereld een stapje vooruit

Er zijn een hoop manieren om de wereld in je tussenjaar een stukje beter te maken. Dat geeft super veel voldoening, en ja, dat kan ook gewoon in Nederland. Zo kun je bijvoorbeeld vrijwilligerswerk doen om je steentje bij te dragen. Heb je een goede bijbaan? Dan kan je vast wel wat stacks missen en doneren, bijvoorbeeld aan de voedselbank. Zo help je families om, net als jou, een overheerlijke klassiek pasta pesto te kunnen maken. Heb je geen stacks over? Neem dan een oudje aan de hand mee naar de skatebaan, het park of het terras. Maak het voor de ander een onvergetelijke dag!

 

Een nu-ken-ik-mezelf-pas-echt reis

Nu-ken-ik-mezelf-pas-echt reizen komen in verschillende gradaties. Zo kan je opzoek gaan naar jezelf in traditioneel Oezbeeks gewaad met een Peruviaanse panfluit om je nek, of gewoon met een lekker fris doorgewaaid kapsel van je reis naar Terschelling. Het doel van een ontdekkingsreis is in ieder geval dat je tijd hebt om na te denken over belangrijke vragen in het leven. Zoals: Wat is mijn ideale baan? Of: Wil ik later eigenlijk wel kinderen? En natuurlijk: Wat is nou écht mijn favoriete kleur? Het maakt dus niet uit waar je bent, zolang je maar tijd en aandacht voor jezelf hebt!

Lobby voor je hobby...

Beter worden in een hobby levert je een leven lang plezier op en zorgt ervoor dat je groeit als persoon. In je tussenjaar heb je de unieke kans om enorm veel tijd in je hobby’s te steken, dus pak deze kans met beide handen aan! Om ergens expert in te worden, heb je zo’n 10.000 uur nodig. Als je alle uren uit je tussenjaar zou gebruiken, zou je al op 85% zitten! Dus haal je skateboard, tuinschaar of schildersezel maar vast uit de kast!

Altijd al willen leren hoe je als Gordon Ramsay kan koken? Dit is je kans! Of wil je zo snel leren rappen als Eminem? Go for it! De mogelijkheden zijn eindeloos. Om je creativiteit te prikkelen, hebben we een paar voorbeelden voor je op een rijtje gezet: een afko-taal bedenken, IKEA-potloodjes verzameling starten, typetjes imitatieshow maken of een kledinglijn breien. Niks is te gek, doe iets waar jij energie van krijgt!

Waarom ook niet? Wat heb je te verliezen?

Reizen door alle dorpjes in Nederland, vrijwilligerswerk doen of in een jaar steengoed worden op de basgitaar. Wat je ook gaat doen in je tussenjaar, ‘waarom ook niet’ is dé instelling. Want straks, als je fulltime aan het werk bent, verandert ‘waarom ook niet?’ in ‘daarom niet.’ en kies je waarschijnlijk voor Netflix, boven de dingen die je in een tussenjaar zou kunnen doen. Dus, kom in actie: ga je suf googelen wat je allemaal in een tussenjaar kan doen, maak jouw to-do lijstje en begin meteen. Zo wordt jouw tussenjaar een jaar om nooit te vergeten!