Valentijnsdagcadeaus on a budget

6 februari 2023 Leestijd: 3 minuten

Het is weer bijna zover… Op 14 februari is het namelijk Valentijnsdag! Dit is dé dag om aan je lover, je beste vriendin en/of je moeder te laten weten hoe groot jouw liefde voor hen is. Maar na de dure decembermaand is de onderkant van jouw portemonnee weer zichtbaar en heb jij écht geen rode cent meer over om dure luchtjes cadeau te doen. Daarom is het van belang om deze dag vol met liefde even slim aan te pakken. Met deze tips kan jij jouw liefde tonen, zonder al te veel uit te geven.

Snoepjes met tekst erop

Liefde gaat door de maag

Wie kent deze uitspraak nou niet? Een ontbijtje op bed, zelfgemaakte cupcakes of een goed flesje wijn, let’s be honest, wie wordt daar nou niet blij van? Ideaal dus om hier gebruik van te maken met Valentijnsdag. Toon jouw liefde door mensen te verrassen met een lekker zelfgemaakt hapje of drankje. Bak bijvoorbeeld een taart en schrijf hier een persoonlijk tekstje op of plak een leuke foto van jullie samen op een goede wijnfles. En of die zelfgebakken cake te hachelen is of niet? Maakt niet uit! Het gaat om het idee! ;-)

Wees creatief!

De winkels langsgaan is niet nodig als je zelf creatief aan de gang gaat. Want hoe leuk is het als jij bijvoorbeeld een fotoboek maakt met foto’s van alle leuke herinneringen die jullie samen hebben. Pimp dit fotoboek met persoonlijke verhaaltjes en de persoon aan wie je dit geeft, kan niet anders dan blij zijn met jouw cadeau. Ben jij geen kei in knutselen, maar kan jij bijvoorbeeld goed schrijven of zingen? Maak gebruik van alle kwaliteiten die jij in huis hebt! Schrijf een gedicht of een lied dat je op Valentijnsdag kunt voordragen. Hoewel deze cadeaus jou niet veel zullen kosten, hebben ze wel een grote emotionele waarde. En geloof ons, jouw valse noten zullen niet snel vergeten worden door je geliefde!

Trip down memory lane

Ben jij écht niet creatief, maar vind jij het wel leuk om een persoonlijk cadeautje te geven? Plan een stadswandeling in de stad waar jullie elkaar hebben leren kennen of waar jullie samen veel tijd hebben doorgebracht. Loop bijvoorbeeld langs restaurantjes waar jullie samen hebben gegeten, langs musea die jullie samen hebben bezocht of langs de bioscoop waar jullie samen zijn geweest. Zo kunnen jullie stilstaan bij de mooie momenten die jullie samen hebben doorgebracht én zijn jullie er lekker een dagje tussenuit.

 

Samen wat memories maken? Kies dan voor een tripje met de trein naar een bestemming in eigen land. En ja… het openbaar vervoer is tegenwoordig ook niet meer het goedkoopste, maar ken je de NS Spoordeelwinkel al? Hier kan je de beste deals vinden voor leuke uitjes. Bijvoorbeeld een stedentripje naar Maastricht inclusief treinkaartjes én overnachting voor een vriendelijk prijsje!

Speciale Valentijnsdagactiviteiten

Wist je dat er ook een hoop activiteiten voor Valentijnsdag worden georganiseerd? Zo kun je op 14 februari met je valentijn naar het ARTIS-Planetarium, waar je onder de sterrenhemel kunt luisteren naar verhalen over liefde in de natuur. Zin in een beetje avontuur? Mr. Mokum organiseert een Street Art speurtocht, waar je op zoek gaat naar de mooiste street art in Amsterdam. Haal het custom made tasje op en geniet van spelletjes, hotspot tips, informatie over de street art én twee drankjes en een snack per persoon!

Ik heb die bon gepakt

Heb jij echt al jouw knaken uitgegeven en moet je nog tot Ome DUO langskomt leven van brood en water? Geef jouw liefde dan een gepersonaliseerde tegoedbon, zodat je wat speling hebt met het uitgeven van je geld. Zo kun je een bon maken, die je valentijn op een bepaald moment mag inzetten. Denk bijvoorbeeld aan een avondje bowlen, een dagje naar het strand of een picknick zodra het lekker weer is. Maar ook bonnen zoals een rondje afwassen, voetmassage of vieze onderbroeken wassen kan je lover vast geen nee tegen zeggen! Als je het een beetje lief verbloemt, kun je de bon zo maken dat jouw valentijn hem pas inzet net nadat Ome DUO is langs geweest. Zo hebben jullie iets leuks op de planning staan en kun jij nog even wachten met het uitgeven van je wisselgeld. Da’s pas slim ;-)

 

Wil jij volgend jaar je lover het cadeau van zijn of haar dromen geven en je eigen kook- of knutselskills in de koelkast laten staan? Check dan snel onze vacatures en verdien je knaken bij een van onze werkgevers!