Onderzoek wijst uit: studenten met bijbanen zijn gelukkiger!

28 mei 2018 Leestijd: 2 minuten

Je komt er inmiddels niet meer mee weg; als student geen bijbaan hebben. Na het afschaffen van het leenstelsel, het continu stijgen van de huurprijzen en bierprijzen, wordt het steeds normaler om naast je studie een bijbaan te hebben. Dat was vroeger wel anders. Tegenwoordig heeft een student met bijbaan simpelweg meer skills dan een student zonder bijbaan én is bovendien volgens ons onderzoek ook nog eens gelukkiger!

Onderzoek Wijst Uit Studenten Met Bijbanen Zijn Gelukkiger Blogpost Afbeelding

Bijbanen maken studenten gelukkiger!

"Geld maakt niet gelukkig, maar gelukkig maak je geld", roept een SUSA-medewerker vaak op kantoor. En dat klopt! Het staat namelijk buiten kijf dat elke student wel wat gelukkiger wordt van een steady portemonnee. Want het kopen van bier, bestellen van eten en het nogmaals kopen van bier wordt hierdoor natuurlijk aangenamer. Naast het innen van dikke duiten, is er nog iets wat bijdraagt aan het geluk van een student met een bijbaan; namelijk voldoening. Met een bijbaan via SUSA geniet je veel van georganiseerde borrels, ontmoet je chille studentcollega’s en doe je gewoon toffer werk dan je studiegenoot die bijvoorbeeld frituurt bij de plaatselijke patatboer. 

Studenten met bijbanen in een duurzame branche zijn het allergelukkigst

“Een bijdrage leveren, maakt gelukkig”, herhaalt duurzaamgeluk.com op haar beurt in een artikel. Je kunt je wel voorstellen dat hulpvaardigheid leidt tot een versterkt gevoel van verbondenheid en solidariteit met je omgeving. Iedereen draagt een steentje bij om het milieu te beschermen. Het hebben van een studenten bijbaan waarmee je tegelijkertijd een bijdrage levert aan een duurzame samenleving (omdat je bijvoorbeeld werkt bij een bank die investeert in duurzame projecten), vergroot jouw gevoel van verbondenheid en maakt je daardoor gelukkiger. Terwijl je het voornamelijk doet om wat knaken te verdienen.

Wil jij ook gelukkig zijn met een goede bijbaan? Check dan de vacature hieronder voor een bijbaan bij een duurzame bank. Een flexibele bijbaan naast je studie, goedbetaald krijgen en tegelijkertijd bijdragen aan een duurzame samenleving (dat vervolgens doorslaat op het geluk van jouzelf? Wat wil je nog meer?

Waarom een bijbaan?

Bij SUSA flexibel studentenwerk vind jij als student de perfecte bijbaan die je makkelijk kunt combineren met jouw studie en nevenactiviteiten. Daarnaast is het belangrijk om met je gedachten even weg te zijn van de collegebanken. Dat brengt ons bij het volgende punt: praktijkervaring.

Er is bij SUSA in ieder geval genoeg aanbod en de bijbanen sluiten aan bij het niveau van de studenten. Voor de meesten start hier het netwerken! Als student word je vroegtijdig geconfronteerd met het werkveld. Uiteraard werk je hier niet fulltime en kun je nog goed genieten van het studentenleven.