SUSA & Triodos Bank case

SUSA Fotografie 2022 Lowres 75

Een flexibele pool multi-inzetbare talenten van de toekomst

De Triodos Bank had moeite om de aanhoudende pieken en dalen op verschillende afdelingen op te vangen. Er ontstond behoefte aan een flexibele schil ter aanvulling op het vaste personeel. SUSA-studenten bleken met hun scala aan kwaliteiten multi-inzetbaar en konden zich op verschillende afdelingen laten gelden. SUSA’s poolconcept bood de hyperflexibiliteit op dagelijkse basis waar Triodos Bank naar zocht. Lees hier hoe dit tot stand is gekomen.

Wat voor bedrijf is Triodos Bank?

Triodos Bank staat voor duurzaamheid en vernieuwing. De bank voert al 30 jaar een actief beleid voor de ontwikkeling van duurzame energiebronnen, biologische landbouw, kunst en cultuur, gezondheidszorg, natuur- en milieubescherming, en ontwikkelingssamenwerking. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat bij deze bank dan ook hoog in het vaandel. Dankzij het transparantie beleid weten klanten wat er met hun geld gebeurt. Zij zijn vaak erg enthousiast en trots op het feit dat Triodos Bank hun bank is. Klanttevredenheid is namelijk erg belangrijk bij het bedrijf. Niet voor niets wonnen zijn in 2012, 2013 en 2015 de Customer Centric DNA Award voor banken.

Uitdaging Triodos Bank

Hoe moet je op- en afschalen tijdens aanhoudende pieken en dalen? Doordat er sprake was van grote pieken en dalen in het werk, was het voor Triodos Bank moeilijk om snel op- en af te kunnen schalen, waardoor verschillende afdelingen in de knoop kwamen met hun uren. Er moest een flexibele schil komen ter aanvulling op het vaste personeel. De uitdaging voor Triodos Bank zat ‘m dus vooral in het vinden van flexibel multi-inzetbaar personeel.

Oplossing SUSA

Bij SUSA weten we al 75 jaar hoe studenten werken, en waar we ze kunnen vinden. Door zowel Triodos Bank als de studenten goed te leren kennen, konden we geschikte en enthousiaste SUSA-studenten matchen met het bedrijf. De flexibiliteit en multi-inzetbaarheid van de SUSA-studenten zorgde ervoor dat zij een echte aanvulling waren op regulier personeel. Hierdoor kan Triodos Bank gemakkelijk op- en afschalen op verschillende afdelingen tijdens aanhoudende pieken en dalen.

Resultaten samenwerking Triodos Bank en SUSA

Door middel van ons uitgebreide wervings- en selectieproces wisten wij precies welke studenten wel en niet bij Triodos Bank zouden passen. Dit werd bevestigd met een vullingsgraad van 100%! Maar liefst 46 studenten (11FTE) stonden klaar om aan de slag te gaan. SUSA-studenten bleken zo multi-inzetbaar dat ze vanuit KCC doorstroomden naar de afdelingen OPS en KET. Hiernaast hebben ze aan nog 16 losse projecten meegewerkt. De match tussen Triodos Bank en de studenten was zo goed dat er veel SUSA-studenten langer bleven hangen dan de initieel geplande periode. Er stromen met regelmaat studenten door naar fulltime functies.

 

In totaal
46 studenten
Dal x piek
5 - 11 FTE
Vullingsgraad van
100%

Hoe zijn deze resultaten tot stand gekomen?

Elmar Kaan is de Teamleider bij Triodos Bank en is samen met SUSA gaan zitten om te kijken hoe het vaste personeel ondersteund kon worden door een flexibele schil. Traditionele partijen konden in hun contracten namelijk geen flexibiliteit bieden. Het profiel van de SUSA-student sprak hem daarom erg aan: zij zijn flexibel, gedreven en multi-inzetbaar. Door Triodos Bank goed te leren kennen, konden we een op maat gemaakt plan van aanpak voorleggen, zodat er makkelijk op- en afgeschaald kan worden en studenten op verschillende afdelingen ingezet kunnen worden.  

De kwaliteiten en de potentie die wij zagen bij de studenten die aan de slag gingen bij het klantcontactcenter, deed ons al snel kijken naar mogelijkheden voor studenten binnen andere afdelingen.
Elmar Kaan

Teamleider bij Triodos Bank

Deze case is geschreven in april/mei 2023.

Meer weten?

Download dan de gehele case hieronder of neem contact op met Ludo.

230501 Ludo Kamerling Contactpagina
230501 Ludo Kamerling Contactpagina
Meer weten over SUSA?

Ludo Kamerling

SUSA flexibel studentenwerk
Maliebaan 87
3581 CG Utrecht

 

Plan hier een call, of neem contact op:

Bel 06-39074969