MN

SUSA Fotografie 2022 Lowres 71

MN draagt bij aan talentmanagement, diversiteit en inclusiviteit

Het KCC (klantcontactcentrum) van MN had moeite om hun pieken en dalen op te vangen. Er ontstond een behoefte aan flexibel en vooral divers personeel om de klanttevredenheid te waarborgen. had MN het doel om meer jong talent aan te trekken. SUSA-studenten bleken dé perfecte kandidaten om de behoeftes van MN te vervullen. Lees hier hoe dit tot stand is gekomen.

 

 

 

Wat voor bedrijf is MN?

MN is een van de grotere pensioenuitvoerders van Nederland die pensioenadministratie en vermogensbeheer aan pensioenfondsen biedt. Vanaf 1 juli 2024 wordt het pensioenbeheer van MN voor PMT en Bpf Koopvaardij (circa 1,5 miljoen deelnemers en 32.000 werkgevers) ondergebracht bij PGGM, samen met de medewerkers van MN Pensioenbeheer. MN blijft daarna met een belegd vermogen van ca. 150 miljard euro actief als vermogensbeheerder voor zeven Nederlandse pensioenfondsen, waaronder PMT, PME en Bpf Koopvaardij. Bij MN werken tot aan de afsplitsing van Pensioenbeheer ongeveer 1100 mensen.  

Uitdaging MN

In 2021 onderging MN veranderingen in het klantenbestand, wat invloed had op de medewerkers. Tijdens de piekperiodes aan het begin en einde van het jaar was de werkdruk hoog. De krappe arbeidsmarkt en aankomende veranderingen in het pensioenstelsel zorgden ervoor dat de organisatie van het KCC moest worden herzien om de bereikbaarheid te optimaliseren. Daarnaast ontstonden er plannen voor meer diversiteit en inclusiviteit op de werkvloer en het opzetten van een talentpool als springplank naar de rest van de organisatie.

Oplossing SUSA

Bij SUSA weten we al 75 jaar hoe studenten werken, en waar we ze kunnen vinden. Door zowel MN als de studenten goed te leren kennen, konden we geschikte en enthousiaste SUSA-studenten matchen met het bedrijf. De flexibiliteit en diversiteit van de SUSA-studenten zorgde ervoor dat zij een echte aanvulling waren op regulier personeel. Hierdoor werd het KCC van MN bereikbaarder, steeg de klanttevredenheid én ontstond ruimte voor diversiteit en talentmanagement.

Resultaten samenwerking MN en SUSA

Grootte huidige pool
36 SUSA-studenten bij MN
Verblijfstijd ruim
52 weken
Doorstromers
7
  • Diversiteit en inclusiviteit: Een divers en inclusief team presteert beter dan een homogene groep met dezelfde sterke punten. Het aannemen van SUSA-studenten zorgde dan ook voor meer diversiteit binnen de organisatie met als gevolg een verbetering van de klantbediening.
  • KCC als springplank: Het KCC bij MN fungeert nu als springplank binnen MN. Doordat de ervaring met direct klantcontact waardevol is voor alle functies binnen MN, zorgden studenten die doorstromen naar andere functies voor een betere klantgerichtheid van het bedrijf.
  • Toegang tot toptalent: De springplankfunctie bij MN helpt bij het aantrekken van jong talent in een krappe arbeidsmarkt. Want hoewel een carrière in de pensioensector niet hoog op het lijstje van jonge talenten staat, zorgde het talentmanagement bij MN ervoor dat zij jong talent konden binnenhalen én behouden.

Hoe zijn deze resultaten tot stand gekomen?

Evita Pardon kwam als Teammanager Klanteninformatie bij MN aan bij SUSA met deze case. Er was snel aanvulling nodig op het reguliere personeel en er was behoefte aan meer diversiteit op de werkvloer en het aantrekken van toptalent. Door MN goed te leren kennen, kon er een op maat gemaakt plan opgesteld worden, zodat we deze doelstellingen samen met MN konden bereiken.

Uit de SUSA-groep zijn sinds maart 2021 verschillende personen doorgegroeid naar rollen binnen MN. ... Kortom, het partnership met SUSA maakt het voor MN gemakkelijker om toegang te krijgen tot toptalent.
Evita Pardon

Teammanager Klanteninformatie

Deze case is geschreven in april/mei 2024 in samenwerking met Erik Bouwer (Ziptone).

Meer weten?

Download dan de gehele case hieronder of neem contact op met Ludo.

230501 Ludo Kamerling Contactpagina
230501 Ludo Kamerling Contactpagina
Meer weten over SUSA?

Ludo Kamerling

SUSA flexibel studentenwerk
Maliebaan 87
3581 CG Utrecht

 

Plan hier een call, of neem contact op:

Bel 06-39074969