SUSA & Florein case

Zonzorg - still

SUSA’s schoonmaakhelden als oplossing voor de tekorten in de thuiszorg

Toenemende vergrijzing en enorme tekorten. Bij thuiszorgorganisatie Florein hadden ze moeite om de bezetting in hun huishoudelijke hulp rond te krijgen. Gevolg: een stop op nieuwe cliënten, terwijl de vraag elke dag toeneemt. Sinds de komst van de SUSA-studenten staat de deur bij Florein weer open. Hierdoor hoeft Florein geen ‘nee’ meer te verkopen en kunnen ze meer cliënten helpen. In onze SUSA & Florein case lees je hoe dit tot stand is gekomen.

Wat voor bedrijf is Florein?

Florein is een particuliere thuiszorgorganisatie met een persoonlijke benadering en het geloof in samen georganiseerde zorg. Ze bieden diverse vormen van zorg bij mensen thuis, waaronder huishoudelijke ondersteuning en 24-uurs zorg. Florein en SUSA hebben de handen ineen geslagen om de tekorten bij Florein op te lossen en aan de klanten van Florein dagelijks een schone woonomgeving te verstrekken. Dat doen we nu al een jaar lang en we zijn nog lang niet uitgepoetst!

Uitdaging Florein

Door de toenemende vergrijzing groeien de wachtlijsten voor verzorgingstehuizen, waardoor ouderen langer thuis blijven wonen en de vraag naar thuiszorg groeit. Daarnaast kampt de zorgsector met grote tekorten aan personeel. Voor Florein betekende minder personeel een stop op nieuwe cliënten. Om de huidige cliënten de gewenste kwaliteit te blijven bieden en toch weer nieuwe cliënten aan te nemen, kwam Florein bij SUSA terecht. De SUSA-studenten bieden de perfecte oplossing voor het personeelstekort en zijn echte schoonmaakhelden. In de thuishulp zorgen onze SUSA-toppers dagelijks voor frisse woonomgevingen voor alle Florein cliënten.

Oplossing SUSA

Alle SUSA’s krijgen hun eigen cliënten bij Florein. Dit is fijn voor de cliënt én de student. De roosters van onze studenten wisselen regelmatig, maar dat is voor de Florein cliënten geen probleem: ze wisselen graag van dag en tijd om bij hun vaste SUSA te blijven. Deze flexibiliteit bij Florein en hun cliënten zorgt voor een fijne samenwerking. Daarnaast zijn onze studenten door hun flexibele roosters goed in staat om wisselende shifts op te vangen en de gaten in de roosters op te vullen. Ook bestaat de mogelijkheid voor de studenten om zich via de app op wisselende shifts in te schrijven. Dit zorgt ervoor dat Florein de studenten optimaal kunnen benutten en de roosters volledig gevuld zijn!


De studenten die we selecteren zijn niet alleen super hygiënisch en daarom geschikt voor de job, maar ook nog eens heel betrokken. Ze denken graag mee over de dienstverlening bij Florein en zijn super loyaal; bijna tweederde van de studenten die gestart zijn, werken er nog steeds. SUSA-studenten zijn dus dé oplossing voor het aannemen van nieuwe cliënten en om hen te voorzien van een frisse woonomgeving en een gezellig praatje!

Resulaten samenwerking Florein en SUSA

Sinds de eerste studenten startten bij Florein in augustus 2022 zijn er elke maand nieuwe studenten gestart. Onze doorlopende werving zorgt ervoor dat de deuren bij Florein open kunnen blijven. In totaal hebben we al 79 studenten geworven, waarvan 60% nog steeds werkzaam is bij Florein

Dit heeft geleid tot een duurzame samenwerking. Ook na de werving en selectie blijven SUSA en Florein namelijk in contact. Zo fungeert SUSA nog steeds als advies- en kennispartner, omdat we expert zijn op het gebied van werken met studenten. We geven advies over de studenten, maar ook over processen en werkwijzen om zo het maximale uit de samenwerking te halen.  

 

Sinds de start in augustus 2022
al 79 studenten geworven
Hoge loyaliteit:
60% werkt nog bij Florein
In de Haaglanden
actief in 10 steden

Hoe zijn deze resultaten tot stand gekomen?

De krapte op de arbeidsmarkt zorgde ervoor dat Florein de deuren dicht moest doen en geen nieuwe cliënten kon aannemen. Gelukkig kruisden de paden van Florein en SUSA en hebben we samen een mooie samenwerking kunnen opzetten. Het enthousiasme van onze projectmanager Zorg Irene van den Berg heeft Florein enorm geïnspireerd. Hierdoor kon Florein de deuren weer open zetten!

 

Inmiddels loopt de samenwerking al een tijdje. Cindy Lunes-Vollebregt,divisiemanager WMO bij Florein, vindt SUSA en Florein zo’n goede match omdat onze werkwijzen erg op elkaar aansluiten. De samenwerking loopt volgens haar vloeiend en we zijn goed op elkaar afgestemd.

Dankzij SUSA hebben we onze deuren weer open kunnen zetten. Nu kunnen we weer gaan groeien en hulp aan cliënten aanbieden. We hoeven geen 'nee' meer te verkopen
Cindy Lunes-Vollebrecht

Divisiemanager WMO bij Florein

Deze case is geschreven in juli/augustus 2023.

Meer weten?

Download dan de gehele case hieronder of neem contact op met Irene.

Irene van der Berg, Projectmanager Zorg bij SUSA
Irene van der Berg, Projectmanager Zorg bij SUSA
Vragen? Neem contact op met

Irene van den Berg

SUSA flexibel studentenwerk
Maliebaan 87
3581 CG Utrecht

Bel +31 (0)628877754