Herinvoering basisbeurs: werken naast de studie nog steeds noodzakelijk

11 september 2023 Leestijd: 2 minuten
SUSA Fotografie 02534

Na jaren van acties door, en flinke klappen voor, de pechgeneratie - is het dan eindelijk zo ver: de basisbeurs wordt heringevoerd. En daar zijn we blij mee! Inflatie, een wooncrisis, en prestatiedruk maken dat het studentenleven al jaren geen ‘lang leve de lol’ spektakel meer is. Dit beetje tegemoetkoming is nog steeds bij lange na niet toereikend, maar draagt hopelijk bij aan een gezonder studentenklimaat. Wat is SUSA’s perspectief?

Impact op werk

Zijn jullie als ‘uitzendbureau’ dan niet bang dat dit impact heeft op hoe(veel) studenten werken?’ Het simpele antwoord is nee. Het uitgebreidere antwoord begint met het bericht dat in SUSA’s ideale wereld, elke student comfortabel hun hoofd boven water kan houden én daarnaast tijd en middelen heeft om het maximale uit hun studentenleven te halen. De toenemende spanning en stress die we de afgelopen decennia hebben gezien, hoort niet de standaard te zijn. Helaas laat de realiteit zien dat voor veel studenten, zelfs met deze tegemoetkoming, een financieel zorgeloze studie niet binnen de mogelijkheden valt.

Gezond werken

Des te belangrijker dus, dat dat werken op een fijne, gezonde, en flexibele manier kan gebeuren. Volgens Jorgen Blom van het Interstedelijk Studentenoverleg is er sprake van studeren ‘zonder druk’ wanneer studenten kunnen rondkomen door hun studiefinanciering en toeslagen te combineren met 12 uur werk per week. Dit sluit precies aan op SUSA’s visie op studentenwerk, waarbij we maximale flexibiliteit voor de studenten (en daarmee ook de werkgevers) garanderen, en zorgen dat hun studie op 1 kan staan. Door in te spelen op de behoeftes en planning van studenten middels ons Poolconcept, verminderen we stress en zorgen we dat het talent van de toekomst niet al burn-out is voordat ze starten.

Studenten zelf

En de studenten zelf? SUSA’s Studentenonderzoek wees uit dat 41% van de studenten het liefst 9-16 uur per week werkt. Daarna volgen 1-8 uur (24%) en 17-24 uur (22%) elkaar snel op. Het is dus niet de vraag óf studenten werken, maar hoe je zorgt dat ze dat bij jou doen. En daar zijn wij voor. Ook dit jaar staan onze SUSA-studenten voor jou klaar, en kunnen we er met zijn allen het maximale uit halen. Neem contact op om te bespreken hoe jij het talent van de toekomst nu al in huis kunt halen.

230501 Ludo Kamerling Contactpagina
230501 Ludo Kamerling Contactpagina
Meer weten over SUSA?

Ludo Kamerling

Ludo Kamerling
Business Consultant
SUSA

 

Plan hier een call, of neem contact op: