Flexibel werken blijft mogelijk via SUSA, ook onder de Wab

Voor SUSA flexibel studentenwerk is de impact van de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans (Wab) beperkt. De nieuwe wet heeft als doel het verschil tussen vast en flexibel werk kleiner te maken. De regels zijn echter niet zo relevant voor studenten. Zij wíllen juist flexibel blijven werken. Opdrachtgevers vragen SUSA “kan ik nog steeds supermakkelijk blijven werken met flexwerkers?” Algemeen Directeur Hans de Wolff antwoordt daarop volmondig: “JA!”

De Wab en SUSA: een flexibel duo

De Wab is een belangrijke nieuwe wet en wordt gezien als de meest ingrijpende wetgeving voor de flexbranche in de afgelopen 20 jaar. Vanaf het moment dat de Wab in het parlement werd aangenomen, heeft SUSA de impact grondig onderzocht. Operationeel Directeur Anne Bijvank-Olthof licht toe: “Al snel werd duidelijk dat de impact voor SUSA wel meevalt. Wij kunnen gelukkig nog steeds flexibel werken mogelijk maken voor studenten en opdrachtgevers.”

Belangrijkste wijzigingen

Voor SUSA zijn er twee belangrijke wijzigingen. Ten eerste verplicht de Wab werkgevers om flexwerkers na 12 maanden een aanbod te doen voor een vast aantal uren. Het belangrijkste van dit punt is dat het accepteren van het aanbod optioneel is en studenten het aanbod dus mogen afslaan. Zelfs minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, die over de Wab gaat, zegt dat vaste uren eigenlijk niet passen bij studenten, omdat zij juist wel flexibiliteit willen. Bijvank-Olthof zegt: “Het aanbod van een vast aantal uren hebben we gelijk gecheckt bij onze studenten. Uit onze peilingen blijkt dat 95% het aanbod voor een contract met een vast aantal uren af zouden slaan. Studenten willen niet vast zitten aan vaste uren, maar willen flexibiliteit waardoor zij werken en studeren kunnen blijven combineren.”

Het tweede punt is dat de Wab stelt dat een opdrachtgever niet meer vier dagen van tevoren kosteloos kan afschalen. Is SUSA daardoor minder flexibel? Zeker niet, bij SUSA kan een opdrachtgever tot 1 uur voordat een dienst begint altijd nog opschalen. Door de Wab adviseert SUSA haar opdrachtgevers om wel wat strakker voor hen te plannen. Liever later opschalen, dan afschalen. En dat kan prima met de grote studentenpools. Zo helpen zij extra kosten bij opdrachtgevers voorkomen.

Flexibel werken blijft mogelijk

SUSA is al vroeg in gesprek gegaan met haar opdrachtgevers om hen goed te informeren. Inmiddels heeft SUSA haar dienstverlening zo ingericht dat de Wab maar beperkt invloed heeft op haar studenten en opdrachtgevers. “We houden ons precies aan de wet, en blijven aan de behoefte van onze studenten en opdrachtgevers aan flexibiliteit voldoen. Daarmee blijft onze dienstverlening naar de buitenwereld nagenoeg hetzelfde en bieden wij nog altijd maximale flexibiliteit”, zegt Bijvank-Olthof.

Deel dit artikel

Meer weten over de Wab?

Lees de belangrijkste zaken die je moet weten bij het inhuren van flexwerkers en uitzendkrachten. In onze whitepaper vind je de gevolgen en belangrijkste wijzigingen door de Wab. Ook lees je hoe SUSA de Wab heeft geïmplementeerd en hoe we flexibiliteit blijven bieden. Daar zorgen we voor, altijd.

Download whitepaper