Whitepaper: Meer hello, minder goodbye - 10 tips om personeel bij je te houden in een krappe arbeidsmarkt

27 oktober 2022 Leestijd: 1 minuut

27 oktober 2022 – Door de krapte op de arbeidsmarkt zijn werknemers gewilder dan ooit. In het eerste kwartaal van 2022 waren er volgens het CBS zeker 133 vacatures per 100 werklozen. Dat zijn dus meer vacatures dan mensen zonder werk. Als werkgever wil je dus jouw personeel behouden. Maar hoe doe je dat nou? In deze whitepaper geven we 10 uitgebreide tips, maar we geven er alvast 2 aan je weg.

 

SUSA Fotografie 2022 Lowres 103

Onderscheid jezelf van anderen

Het is misschien wel dé tip als het gaat om aantrekken van personeel. En daarom de vraag: wat heb jij te bieden, dat andere werkgevers niet hebben? Denk hierbij vooral aan de persoonlijke wensen van de sollicitanten. Je kan bijvoorbeeld denken aan vaste of tijdelijke contracten, extra vrije dagen of de targets in het begin op een lager pitje zetten.

Een goede onboarding is het halve werk

De onboarding is dé manier om een goede indruk achter te laten bij nieuwe medewerkers. En dat is ook nog eens cruciaal voor de binding met jouw bedrijf! Dus deel bijvoorbeeld kennis over het bedrijf, nodig nieuwe medewerkers persoonlijk uit voor de vrijmibo en maak ruimte voor ontmoetingen tussen collega’s. Zo geef je medewerkers zekerheid en blijven ze langer bij je.

 

Ben jij benieuwd naar de acht andere tips die wij hebben op het gebied van personeelsbehoud? Download de whitepaper dan via de onderstaande knop!