Persbericht: Hans de Wolff nieuwe bestuurder van SUSA flexibel studentenwerk

22 augustus 2018 Leestijd: 2 minuten

Hans de Wolff start per 1 september 2018 als CEO van SUSA flexibel studentenwerk. Hij volgt hiermee Remco Pouw op, die vanaf 1990 SUSA heeft uitgebouwd van een lokale speler tot een landelijk opererend uitzendbureau voor studenten. SUSA heeft als missie om studenten in staat te stellen naast hun studie flexibel te werken.

Hans de Wolff, nieuwe CEO van SUSA flexibel studentenwerk
Hans de Wolff, nieuwe CEO van SUSA flexibel studentenwerk

Brede ervaring

De Wolff (1971) brengt brede ervaring mee. Na zijn studie Economie werkte hij onder meer in de consultancy en in de financiële sector bij Bank Labouchère, Levob en Avéro Achmea. Daarna werkte hij twaalf jaar bij Triodos Bank, waar hij vanaf 2010 werkzaam was als directeur particulieren. Daar heeft hij als opdrachtgever kennisgemaakt met de dienstverlening van SUSA in klantcontact. Ook neemt hij kennis en ervaring mee op het gebied van corporate governance die goed van pas komt, omdat Pouw na zijn terugtreden de nieuw in te stellen raad van commissarissen van SUSA flexibel studentenwerk zal gaan leiden.

 

De volgende stap

De overstap van de financiële sector naar de arbeidsbemiddeling is een logische volgende stap voor De Wolff, die stelt dat hij toe is aan een eindverantwoordelijke rol, met meer nadruk op commercie en ondernemen. In zijn keuze voor SUSA telt het familiebedrijf-karakter zwaar mee. “Familiebedrijven kijken meer naar de langere termijn. Ik ben overtuigd van het belang van duurzaam ondernemen. Daarnaast zie ik veel potentieel en positieve energie binnen SUSA. De eagerness van de mensen in deze organisatie, om het beste voor klanten te willen doen, is aantrekkelijk. Zo’n bedrijf wil ik graag leiden.”

De oorsprong van SUSA

SUSA is oorspronkelijk opgericht door de Universiteit Utrecht in 1947, met als doel studenten in staat te stellen hun studie te bekostigen door daarnaast te werken. Pouw nam SUSA over in 1992 en bouwde de organisatie uit tot een landelijk werkende arbeidsbemiddelaar. Daarbij heeft SUSA zich doorlopend vernieuwd. Nadat eerder een landelijk netwerk van fysieke vestigingen in studentensteden was uitgerold, is SUSA vervolgens omgevormd tot een online bedrijf zonder filialen. SUSA is nu met name actief in het klantcontact en organiseert met het Poolconcept voor klantcontactcenters complete, flexibel inzetbare studentenpools, onder andere bij ABN AMRO, PostNL, VGZ, Basic-Fit, FNV en SOS International.