Eva Kuiper: van student naar fulltime talent

20 december 2023 Leestijd: 4 minuten

Bij SUSA houden we van studenten! En helemaal wanneer die studenten doorstromen naar fulltime talenten, zoals Eva Kuiper! Eva is onze nieuwe Teammanager Onboarding & Verloning. We spraken met haar over haar terugkomst én over hoe organisaties volgens haar loyaliteit en doorstroom kunnen stimuleren.

Acht jaar geleden liep Eva voor het eerst bij SUSA binnen. “Ik studeerde toen part-time, waardoor ik maar één dag in de week naar college hoefde. Ik zocht dus een baan waar ik best wel wat uren kon maken. Maar ik had flexibiliteit nodig, zodat ik ook een keer een week niet kon werken als ik tentamenweek had.” Na een uitgebreide online zoektocht naar de beste bijbaan kwam ze op de vacaturesite van SUSA terecht. Hier vond ze een vacature als flexstudent op onze administratieafdeling voor 24 uur. “Dat was voor mij eigenlijk ideaal. Zo kon ik één dag naar school, één dag studeren en drie dagen werken.” Het jonge bedrijf en de werkzaamheden maakten het plaatje voor Eva compleet. Na 3,5 jaar studeren en werken bij SUSA is Eva een fulltime stage gaan volgen. Vanuit SUSA kreeg ze uiteraard de boodschap dat we haar in de toekomst graag terug zouden zien.

Eva Kuiper

Terug van weggeweest

En zo geschiedde. Na 5 jaar bij haar stagebedrijf, een grote organisatie waar ze veel heeft geleerd, keerde Eva terug bij SUSA! SUSA had haar nog als talent en alumnus in de boeken, en belde haar voor de vacature Teammanager Onboarding & Verloning. “Ik ben toen gelijk langsgekomen voor een gesprek. Als je bij een voor jou nieuw bedrijf gaat werken, moet je altijd maar zien of je er tussen past en of de werksfeer bij je past, en bij SUSA wist ik al dat dit zo was. Zeker toen ik erachter kwam dat er nog veel dezelfde mensen als vroeger werkten. Dat was erg belangrijk voor mij. Daarnaast sprak de vacature me ook erg aan, met veel uitdagingen. Ik vind het leuk om daar m’n tanden in te zetten.”

Eva’s Tip: Sfeerbeheer!

In onze whitepaper Gen Z-studenten wèrken schreven we al dat werkgeluk ofwel sfeerbeheer één van de belangrijkste factoren is voor de nieuwste generatie. Ook voor Eva speelde dit een grote rol in de keuze. “De werksfeer, de kleinschaligheid en het gevoel van een familiebedrijf wat we hier hebben, dat is in al die jaren gebleven. Dat is voor mij heel waardevol. Het is leuk dat mijn oud-collega’s me nog kennen.” Nu ze een heel team, dat deels uit Gen Z’ers bestaat, onder zich krijgt, wil ze “haar” studenten ook een fijne SUSA-tijd geven. “Ik vind het belangrijk om mensen verantwoordelijkheden te geven waar dat kan.” Zo helpt ze de studenten te vinden waar hun kwaliteiten liggen en wat hun kansen binnen het bedrijf zijn. “Ik wil met ze meedenken over waar zij behoefte aan hebben. Ook wil ik zorgen dat ze uitdaging in hun werk zien. Of als ze iets spannend vinden, het ze gewoon een keer te laten doen. Zo kunnen ze zelf ook doorgroeien binnen het bedrijf. Maar voor nu wil ik ze nog even bij me houden 😉”

Een goede motivatie is het halve werk

Omdat in 2025 27% van de arbeidsmarkt uit Gen Z’ers bestaat, is het extra belangrijk om jouw organisatie daar nu al op in te richten. Dat is alleen ten behoeve van deze nieuwe generatie, je plukt er zelf al gauw de vruchten van. Eva is dan ook erg blij met de studenten in haar team. “Studenten zijn super leergierig en gewend om heel snel heel veel leren. Daarom is het superfijn om ze bij het bedrijf te houden. Als ik kijk naar mezelf, ik had na 3,5 jaar enorm veel kennis van het hele bedrijf. Studenten met zoveel kennis wil je graag behouden. En daarnaast denk ik dat studenten, die net beginnen in de werkende wereld, super gemotiveerd zijn en ook heel veel wíllen leren. En gemotiveerde medewerkers wil je natuurlijk al helemaal erbij hebben en houden.”

Eva’s gouden tip

Als laatste vroegen we Eva nog om haar beste tip aan organisaties die met Gen Z’ers werken, voor het bevorderen van loyaliteit en doorstroom. “Luister goed naar waar de studenten behoefte aan hebben en wat zij belangrijk vinden. En ga echt een verbinding met ze aan. Communiceren kun je leren!”

SUSA helpt je graag

Bij SUSA werken we al meer dan 75 jaar met studenten en hebben we al veel generaties op zien groeien tot volwaardige werknemers. De studenten van nu, Gen Z’ers, zijn slim, flexibel, ambitieus en tech-savvy. Ook met jouw organisatie het maximale uit Gen Z halen? We delen graag onze kennis met jou tijdens onze gratis Gen Z-workshop bij jou op locatie. Onze Gen Z-expert staan voor je klaar!

230501 Ludo Kamerling Contactpagina
230501 Ludo Kamerling Contactpagina
Meer weten over SUSA?

Ludo Kamerling

SUSA flexibel studentenwerk
Maliebaan 87
3581 CG Utrecht

 

Plan hier een call, of neem contact op: