Duurzaam, duurzamer, duurzaamst

27 februari 2024 Leestijd: 3 minuten
Susa Lowres Webshoot 209

Het is geen nieuws dat Gen Z’ers de wereld graag knalgroen zouden zien. Deze generatie gaat de straat of de A12 op, en weet de groenteburgers sneller te vinden dan de hamburgers. En dat is niet gek na het opgroeien met smeltende skipistes en continue hitterecords. Ook in Brussel is duurzaamheid niet alleen meer een hot topic, het is een daadwerkelijke prioriteit. Met de Green Deal gaan we samen voor een klimaatneutraal Europa in 2050. Wat kan jij vandaag al doen om je groene steentje bij te dragen? En welke wet- en regelgeving moet jij in de gaten houden om bij te blijven? We zetten het voor je op een rijtje.

De Green Deal

De Green Deal moet ervoor zorgen dat de transitie naar een duurzame economie nog sneller gaat dan The Flash. Bij SUSA zijn we natuurlijk niet vies van een beetje groen, maar wat betekent deze deal concreet?  Het belangrijkste onderdeel hiervan is de CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive). Door deze rapportage kunnen bedrijven niet langer alleen maar groen zijn voor de bühne. Je moet als organisatie inzichtelijk maken wat je daadwerkelijk uitvoert, en dat het liefst zo transparant als een glas water.

Ben jij CSRD-plichtig?

De CSRD geldt op dit moment alleen nog voor grote, beursgenoteerde bedrijven die aan een aantal eisen voldoen. Maar dat betekent dat je voor jouw kleinere organisatie alle duurzaamheidsmaatregelen aan je laats kunt lappen! Jouw afnemers die wél CSRD-plichtig zijn, moeten ook bewijzen hoe groen jij als hun leverancier bent.

 

Wil je meer weten over de CSRD, of jij CSRD-plichtig bent en wat dit precies inhoudt? Check dan de sites van de EU, PWC en SER voor alle informatie die je nodig hebt!

Certificeren kun je leren

Alle stappen die jouw organisatie nu al zet richting een duurzame wereld, mogen natuurlijk beloond worden! Daarom zijn er een aantal mooie certificaten in het leven geroepen die jou op de groene kaart zetten. Denk bijvoorbeeld aan het B-Corp- of het Great Place to Work-certificaat.

Deze certificaten zijn niet alleen goed voor je karmapunten, ze laten ook zien dat je duurzaamheid serieus neemt. Door bewust bezig te zijn met duurzame initiatieven en je in te zetten voor je medewerkers, ontvang je meer dan alleen een mooie sticker voor op je website. Je zorgt er voor dat jouw medewerkers trots zijn op hun groene organisatie en dat jouw bedrijf in 2050 (hopelijk) niet onder water is gelopen. Dat is een win-win-win, toch? Tijd dus om die groene handjes te laten wapperen! Zodat een leefbaar 2050 ook voor de generatie van smeltende skipistes, hitterecords en recyclemarathons, vanzelfsprekend wordt.

SUSA helpt je graag

Met ons SUSA-groene hart begrijpen we het belang van duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. We streven ernaar om een positieve impact te maken door het ondersteunen van duurzame initiatieven en bevorderen van een cultuur waarin zowel studenten als opdrachtgevers het maximale uit hun tijd en middelen kunnen halen. Al 75 jaar lang werken slim met de studentendoelgroep en hebben onze methoden ingericht op het waarborgen van kwaliteit én flexibiliteit. Niet alleen fijn voor jou,  maar ook voor de toekomst van jou organisatie! Benieuwd wat SUSA voor jouw bedrijf kan betekenen om stappen te zetten richting een duurzame toekomst? Of even sparren over uitdagingen? Neem dan contact met ons op!

230501 Ludo Kamerling Contactpagina
230501 Ludo Kamerling Contactpagina
Meer weten over SUSA?

Ludo Kamerling

SUSA flexibel studentenwerk
Maliebaan 87
3581 CG Utrecht

 

Plan hier een call, of neem contact op: