De nood is hoog!

28 oktober 2021 Leestijd: 3 minuten

Zorg! Of dit nou door Ome DUO, je huisgenoot of je ouders is, het is fijn wanneer er een beetje voor je gezorgd wordt. Met een tekort aan zorg is wordt het echter al gauw minder gezellig. Helaas hebben veel ouderen in Nederland hiermee te maken. Gelukkig besta jij! In dit artikel duiken we in de huidige tekorten binnen de zorg en wat jij er met hulp van SUSA aan kunt doen.

Wist je dat een derde van de ouderen thuishulp nodig heeft

Help de ouderen!

Dat er een tekort is in de (ouderen)zorg is allang geen verrassing meer. Zeker sinds de uitbraak van het coronavirus is de druk op deze sector nog groter geworden. Ook de vergrijzing helpt hier niet in mee. Er zijn simpelweg meer mensen nodig die anderen een handje kunnen en willen helpen. Veel ouderen kunnen niet zelfstandig naar buiten, voelen zich eenzaam of zijn niet in staat het huishouden te bolwerken.

 

Als we kijken naar de cijfers over vraag- en aanbod in de zorg wordt het pijnlijk duidelijk. Er zijn veel meer mensen nodig. De voorspellingen zijn dat de komende jaren de vervulde vraag naar zorg lager zal liggen dan de daadwerkelijke vraag. Dit jaar zijn er bijvoorbeeld al 184 vacatures per 100 mensen die werk zoeken in de zorg. Dit betekent dat er nog heel wat mensen thuis zullen zitten die de zorg hard nodig hebben, maar deze helaas niet kunnen krijgen. Volgens voorspellingen zal deze trend zich voortzetten. Het is dus van belang dat er meer mensen hun steentje bij gaan dragen in de zorg. Zo zorgen we dat iedereen de zorg krijgt die ze nodig hebben!

Waar zorg jij voor?

Het is niet zo dat een baantje in de zorg stereotype eentonig werk is. Je werkt met echte mensen, wat betekent dat je werk ook echt afwisselend is. Elke dag is er iets anders waar je iemand blij mee kunt maken. Jij kan voor de lach op iemands’ gezicht zorgen. Hiernaast verlicht je het werk van de medische hulp die bij de mensen langskomt, doordat jij het huishouden uit handen neemt kunnen zij betere zorg verlenen!

Jij bent hard nodig!

Je zou zeggen dat er door dit grote tekort in de zorg veel studenten zijn die hier kunnen inspringen, maar helaas. Er zijn toch nog steeds te weinig studenten die een bijbaan kiezen in de zorg. Vaak wordt er gedacht dat je iets als verpleeg- of geneeskunde moet studeren, maar dat is zeker niet zo! Het belangrijkste is dat je anderen wil helpen en affiniteit hebt met zorg en ouderen. Je kunt mensen helpen en geeft wat terug aan de maatschappij. Hierbij geef je je CV ook nog eens een boost door te laten zien dat je klaarstaat voor anderen en dat jij je werkervaring hebt uitgebreid.

 

Ben jij klaar om een belangrijke maatschappelijke bijdrage te leveren? Bekijk onze zorgvacatures en solliciteer!

 

 

*De cijfers en voorspellingen zijn gebaseerd op informatie van Prognosemodel Zorg & Welzijn