Het afgelopen halfjaar werden de KPI’s van de afdelingen wat vaker zijn losgelaten. Iedereen kreeg de ruimte om te wennen aan de nieuwe situatie. Nu we bijna niet beter meer weten, worden de dashboards opnieuw ingericht zodat medewerkers ook vanuit huis inzicht hebben in hun performance. Medewerkers hebben de behoefte om zelfstandig te werken en bij te dragen aan de doelstellingen. Daarnaast worden er ook steeds meer persoonlijke doelen met de medewerkers opgesteld, zodat ze ook aan de slag kunnen met hun persoonlijke ontwikkeling wat ook weer invloed heeft op de gezamenlijke performance.
Medewerkers krijgen dus meer vrijheid in hun werkzaamheden en werkwijzes. De medewerkers voelen ook meer flexibiliteit als het gaat om roostering. De mogelijkheid om op locatie of thuis te werken zorgt voor meer flexibiliteit en dus vrijheid. Dit ondanks dat iedereen dezelfde pauzes krijgt en op tijd in de lijn moet staan als hij/zij hierop in ingedeeld. Daarnaast voelen medewerkers meer ruimte om hun werkweek flexibel in te richten. Een korte dienst kan makkelijker opgepakt worden door het vervallen van de reistijd, en als je je niet top fit voel kun je een paar uur werken vanuit huis.
Tot slot geven aanwezige managers aan dat zij verwachten – door mogelijke kostenreducties de komende periode – de vast/flex verhouding te moeten aanpassen. Ze willen beter kunnen inspelen op het onzekere volume en daarmee ‘duimen draaien’ voorkomen, zodat de KPI's weer de aandacht kunnen krijgen. In combinatie met het aanpassingsvermogen in de werkzaamheden, aansturing en roostering, biedt dit nieuwe stof tot nadenken. Nieuwe stof om tijdens de volgende online sessie van SUSA’s Binnenplaats met elkaar te bespreken.
Wil jij ook aansluiten bij de volgende editie van SUSA’s Binnenplaats? Houd onze Social Media kanalen in de gaten.