6x de beste AI-tools volgens studenten

8 februari 2024 Leestijd: 4 minuten
SUSA Fotografie 01810

Van het automatiseren van taken tot het personaliseren van playlists, AI is niet meer weg te denken uit het studentenleven. Eén ding is zeker: kunstmatige intelligentie is de manier waarop we leven, werken en studeren fundamenteel aan het veranderen. ChatGPT trok in de eerste vier maanden al 1,4 miljoen Nederlandse bezoekers en daarna zijn alleen maar meer (Gfk, 2023). Waar veel mogelijkheden zijn, ontstaat keuzestress! Welke applicaties móét je uitproberen volgens SUSA studenten? Lees snel verder!

AI in klantcontact

Maar eerst even om de verbeelding te prikkelen: AI in klantcontact. De laatste maanden zijn er al wat succesvolle voorbeelden opgedoken. Denk aan ‘Wout’, de chatbot van de politie, welke momenteel driekwart van de klantvragen afhandelt (Klantcontact, 2023). Voor sommige mensen is de drempel te hoog om te bellen naar de politie, maar de laagdrempeligheid en snelheid van Wout biedt hierin uitkomst. Maar het is niet alleen maar rozengeur en manenschijn, je moet voorzichtig blijven met het toepassen van AI. Dat zagen we terug tijdens een presentatie van één van de keynote speakers tijdens het CustomerFirst congres in oktober. Hun chatbot ving een hoop van het klantcontact op, maar de klanttevredenheid daalde en daarmee ook het aantal klanten. Het is dus mega belangrijk om AI op de juiste, slimme manier in te zetten.

ChatGPT en Bard à la Shakespeare

Wat is het? ChatGPT en Bard zijn AI-chatbots

Studenten maken dagelijks gebruik van ChatGPT en Bard voor hun studie, 21-diner-speeches, brainstorms, verslagen, recepten, het plannen van vakanties, en ga zo maar door! Deze programma’s geven geautomatiseerde antwoorden op vragen, kunnen grafieken en tabellen opstellen, en teksten met een specifieke tone of voice genereren. Met een betaalde versie van ChatGPT kun je zelfs een eigen bot trainen op de tone of voice van jouw organisatie. Door voorbeelden in te laden schrijft deze bot binnen no time topteksten in jouw stijl.

Midjourney & DALL-E voor visualisatie

Wat is het? Midjourney en DALL-E zijn generatieve AI’s die teksten kunnen omzetten naar afbeeldingen.

Studenten gebruiken Midjourney & DALL-E voornamelijk om presentaties en opdrachten vorm te geven, of natuurlijk gewoon om aan te hannesen en te zien wat ze eruit kunnen halen. Bedrijven kunnen met deze applicaties hun  creatieve mogelijkheden vergroten en de ontwikkelingstijd van visuele content verkorten. Ook kun je specifieke en aantrekkelijke content creëren voor marketingcampagnes, complexe data omzetten in visuele representaties en visuele concepten genereren voor nieuwe producten om het ontwerpproces te versnellen of je visie duidelijk te maken.

Adcreative.ai voor pakkende reclames

Wat is het? Adcreative.ai is een generatieve AI die op basis van jouw input in no-time reclame materialen uitwerkt

Studenten maken volop gebruik van Adcreative.ai om visuele content te creëren of hun start-up te ontwikkelen. De tool is speciaal ontworpen om de creatie en optimalisatie van advertentiemateriaal te automatiseren en te verbeteren. Bedrijven kunnen de applicatie gebruiken om gemakkelijk en snel advertentieontwerpen te genereren, te analyseren welke ontwerpelementen het best presteren en consistentie in hun merkidentiteit te creëren. Met aantrekkelijkere en meer gepersonaliseerde advertenties kunnen jouw campagnes nòg beter presteren!

Jasper de marketeer

Wat is het? Jasper AI is een Large Language Model en wordt omschreven als een creatieve co-piloot voor marketeers.

Bij het schrijven van onderzoeken of samenvattingen wordt Jasper door studenten vooral gebruikt om relevantie informatie bij elkaar te vinden. Voor marketeers is Jasper een handige tool om contentstrategieën te optimaliseren, de productiviteit te verhogen en consistente kwaliteit te leveren. Het gebruiken van de applicatie kan onder andere helpen bij het schrijven van overtuigende advertentieteksten en sociale media posts, het optimaliseren van SEO in de content, het genereren van content ideeën, en het voorkomen van een writers-block.

SUSA helpt je graag

Niet alleen onze studenten houden ons op de hoogte, ook SUSA snapt de waarde van AI en past deze technologie dagelijks toe. Van het verbeteren van interne processen tot het bieden van persoonlijke ervaringen: AI kan helpen. Ben jij benieuwd naar hoe studenten en hun kennis over AI jouw organisatie kunnen versterken? Dan ben je aan het juiste adres. Wij werken dagelijks met slimme studenten in innovatieve organisaties. Even sparren? Neem contact met ons op!

230501 Ludo Kamerling Contactpagina
230501 Ludo Kamerling Contactpagina
Meer weten over SUSA?

Ludo Kamerling

Ludo Kamerling
Business Consultant
SUSA

 

Plan hier een call, of neem contact op: