'Student-proof' solliciteren

3 februari 2023 Leestijd: 2 minuten

GenZ is, zo blijkt uit recent onderzoek, maar liefst 13 uur per dag (!!) online. Deze digital natives zijn snel met processen en systemen en regelen hun eigen zaken ook het liefst online. Wij kennen onze studentendoelgroep als geen ander en zijn continu bezig om onze processen te laten aansluiten op de wensen en behoeftes in het leven van de student. 'Student-proof' noemen we dat bij SUSA. Zo heeft ons sollicitatieproces een flinke digitale upgrade gekregen. Snel, online én je weet direct waar je aan toe bent. Solliciteren 2.0 dus!

Header-zorg

Solliciteren 2.0

En zo is solliciteren 2.0 geboren: eenvoudig, snel én online. Niet eens heel anders dan je van ons gewend bent. Gewoon via onze website, maar met nét wat andere stappen. De telefonische screening op de belangrijkste eisen van de vacature vindt niet meer telefonisch, maar online plaats. Deze geeft de student namelijk zelf al tijdens het solliciteren mee, in nog geen 3 minuten. Zo kan ons systeem direct registreren of er een match is tussen de wensen van de kandidaat en de eisen van de specifieke vacature.

230110 Kwalificeren Blog Visual V1

Match or no match

En zo zijn er ook verschillende uitkomsten. Match? Dan wordt de student gelijk uitgenodigd voor een online gesprek met onze recruiters van SUSA. Geen (volledige) match? Da’s jammer, maar niet getreurd. Door de extra gegevens tijdens het solliciteren helpen we onze studenten via mail en app nu namelijk veel sneller aan een baan die wél past bij de individuele wensen.

 

Uit recent onderzoek blijkt dat 69% van de jongeren van 18-30 online kanalen als WhatsApp en chat verkiest boven bellen.
Erasmustalent.nl

Focus

En wij? Wij hebben nu veel meer tijd om ons te focussen op die juiste match voor student en opdrachtgever. Scheelt een hoop (een heeeeel hoop) voicemails inspreken, én het maakt de sollicitatiegesprekken een stuk inhoudelijker. Mooi toch?

Kortom: Snel, online, wanneer het de studenten uitkomt én ze weten meteen waar ze aan toe zijn. Dat is solliciteren 2.0 bij SUSA. 

Vragen of ideeën over ons nieuwe sollicitatieproces? Let us know, mail bedrijven@susa.nl of stuur ons een appje!