SUSA x De Bilthuysen case

Zorg Afbeelding1

De Bilthuysen ontdekt nieuwe kweekvijver vol met zorgpersoneel

Door de dubbele vergrijzing blijft de vraag naar zorgpersoneel groeien, terwijl het aantal mensen dat kiest voor een opleiding of carrière in de zorg blijft dalen. Bij De Bilthuysen bestond een tekort aan zorgpersoneel. Sinds de komst van SUSA-studenten krijgt De Bilthuysen hun planning weer rond en blijft de kwaliteit hoog. In onze SUSA & De Bilthuysen case lees je hoe we dit samen regelen.

Wat voor bedrijf is De Bilthuysen?

De Bilthuysen richt zich op ouderenzorg en zorg voor mensen met een beperking. Ze bieden verschillende vormen van zorg en dienstverlening, waaronder thuiszorg, verpleeghuiszorg, geriatrische revalidatie met aandacht voor levensvragen en zingeving. Hierbij is de persoonlijke benadering van cliënten als hun (vrijwillige) medewerkers de basis voor hun ondersteuning in de zorg. Hierbij is het doel om het welzijn en de kwaliteit van leven van hun cliënten te bevorderen en de nodigde zorg en ondersteuning te bieden. Dit wordt gedaan door zorg op maat te leveren en aandacht te besteden aan de individuele behoeften en wensen van cliënten. Kortom, persoonlijke aandacht staat bij De Bilthuysen hoog in het vaandel.

Uitdaging De Bilthuysen

Hoe moet je een continu oplopend aantal zorgvacatures vullen als er steeds minder mensen bereid zijn om in de zorg te werken? De dubbele vergrijzing zorgde bij De Bilthuysen voor een groot tekort aan zorgpersoneel. Gevolg: de roosters kwamen niet meer rond en cliënten moesten langer wachten. De uitdaging voor De Bilthuysen zat ‘m dus in het vullen van oplopende zorgvacatures.

Oplossing SUSA

Bij SUSA kennen we veel studenten die op zoek zijn naar een bijbaan met meer zingeving en maatschappelijke impact. Door studenten in te zetten in de zorg, wordt er door De Bilthuysen gebruik gemaakt van een volledig nieuwe doelgroep om de tekorten op te vullen. Omdat de studenten die SUSA voor de Bilthuysen selecteert flexibel, zorgzaam, gedreven en sociaal zijn, bieden zij een perfecte aanvulling op regulier personeel. De mentaliteit en continue flexibiliteit van studenten bleek de oplossing voor De Bilthuysen.

Hoe is de samenwerking tot stand gekomen?

Edwin Snoeks is de manager Extramurale Zorg bij De Bilthuysen en kwam met deze vraag aan bij SUSA. SUSA’s toegang tot de studenten-doelgroep zit sprak hem erg aan: “Bij De Bilthuysen wilde al eerder met studenten werken, maar het lukte niet om genoeg studenten binnen te halen én te behouden.” Nadat SUSA goed kennis maakte met De Bilthuysen, hebben we een op maat gemaakt plan aangeleverd. Hierin bepaalden we de wervingsaantalen en profielen van passende studenten. Daarna zijn we vrolijk van start gegaan, en nog steeds erg blij met deze bijzondere samenwerking.

Door studenten in te zetten in de zorg, boren wij een volledig nieuwe doelgroep aan en creëren we in samenwerking met SUSA nieuwe banen voor studenten.
Edwin Snoeks

Manager Extramurale Zorg De Bilthuysen

Irene van der Berg, Projectmanager Zorg bij SUSA
Irene van der Berg, Projectmanager Zorg bij SUSA
Vragen? Neem contact op met

Irene van den Berg

SUSA flexibel studentenwerk
Maliebaan 87
3581 CG Utrecht

Bel +31 (0)628877754