Toekomst in de zorg: Meer dan je denkt!

26 februari 2024 Leestijd: 4 minuten

Heb je je ooit afgevraagd wat werken in de zorg (naast een goedgevulde portemonnee) je nou eigenlijk kan brengen? Let’s be honest, werken in de zorg is misschien niet het eerste waar je over nadenkt als je op zoek bent naar een nieuwe bijbaan. Hoewel het wellicht niet super aantrekkelijk klinkt, zul jij je verbazen over alle pluspunten die een bijbaan in de zorg jou brengt! Ben jij benieuwd? Lees dan snel verder! 

Header Zorg

Improve your skills

Een ding is zeker: met een bijbaan in de zorg ontwikkel jij een aantal top skills die ervoor zorgen dat werkgevers ontzettend geïnteresseerd in je zullen zijn. Want niet alleen wordt jij een kei in het oplossen van huishoudelijk klusjes, maar doordat jij bij eenzame mensen terecht komt ben jij zeker dat jouw communicatieve, empathische en probleemoplossende skills een enorme boost zullen krijgen! Deze skills maken jouw ontzettend gewild in de banenmarkt aangezien die laat zien dat jij fijn bent om mee samen te werken. Dus, of je nou droomt van een carrière als arts of als CEO van een grote corporate, jouw ervaring in de zorg zet jou al met 3-0 voor bij het zoeken van een baan. Winning! 

Wat kan je er nou mee?

Met een bijbaantje in de zorg laat je niet alleen zien dat je hart hebt voor mensen, maar ook dat je beschikt over een set aan vaardigheden waar je u tegen zegt. Denk aan communicatieve skills, stressbestendigheid en een flinke dosis empathie. Skills die je als thuishulp medewerker niet alleen inzet gedurende je bijbaan, maar die je ook meeneemt in elke volgende stap van je carrière. En laten we even eerlijk zijn: de zorg is meer dan alleen een nobele sector, het is een springplank voor een scala aan mogelijkheden. Van gezondheidswetenschapper tot beleidsmaker, en van specialistische verpleegkundige tot tech-ondernemer die de zorg revolutioneert. Werkervaring in de zorg op je CV? Dat betekent dat je weet wat aanpakken is, dat je onder druk presteert en dat je over een berg aan sociale vaardigheden beschikt. Deze competenties tillen je niet alleen naar een hoger niveau binnen de zorg, maar maken je ook een hot commodity in sectoren zoals onderwijs, HR, management en ja, zelfs technologie. Dat is toch top? 

Feiten en Fabels

Rondom het werken in de zorg, zeker als student, doen heel wat verhalen de ronde. Maar wat is nu de echte deal en wat kun je gerust als broodje-aapverhaal beschouwen? – wij zetten het voor je op een rijtje

Werkdruk in de zorg: Een uitdaging of kans?

Je hebt vast gehoord over de pieken in werkdruk in de zorg, vooral tijdens de dramatische tijden van Corona. Die tijd ligt inmiddels achter ons, maar de echo's zijn nog steeds voelbaar. Toch is de zorg niet uniek in haar uitdagingen; ook in andere sectoren, zoals de financiële dienstverlening, neemt de druk toe. Maar hier ligt jouw kans! Met een bijbaan in de zorg leer je omgaan met stress en ontwikkel je een veerkracht die in vele carrièrepaden van pas komt. Een bijbaan in de zorg is dus niet zomaar een job; het is een masterclass in stressbestendigheid, communicatie en empathie. 

Flexibel werken in de zorg: Past dat bij jou?

Het idee dat je vastzit aan een strikt schema is een mythe. Veel zorginstellingen en organisaties waarderen flexibiliteit net zo veel als jij en bieden daarom roosters die passen bij jouw leven als student. Of je nu vroege vogel bent of een nachtbraker, er is vaak wel een werkpatroon dat bij je past. 

Onregelmatige werktijden zijn dus deel van de deal, maar ze bieden ook de vrijheid om je werk om je college-uren, studieprojecten en zelfs je weekendplannen heen te bouwen. Zie het als een kans om werkervaring op te doen in de zorg, terwijl je ook volop geniet van je studententijd. Is dat niet waar het allemaal om draait?. 

 

Personeelstekort: Een hardnekkig probleem

Het tekort aan personeel in de zorgsector is helaas een feit. Juist nu, in deze tijden, is jouw bijdrage als student niet alleen gewenst, maar van onschatbare waarde. Het is een open uitnodiging om deel te nemen aan iets dat groter is dan jezelf, om echt impact te maken. Dit personeelstekort onthult een zilveren randje: een groeiende vraag naar flexibele krachten en studenten die bereid zijn hun handen uit de mouwen te steken. Jouw inzet, jouw energie, en jouw frisse blik kunnen het verschil maken in de levens van velen. 

Via een Uitzendbureau: Minder voordelen?

Fabel alert! Denk je dat werken via een uitzendbureau betekent dat je minder verdient of minder rechten hebt? Think again! Of je nu gedetacheerd wordt of rechtstreeks in dienst bent, jouw salaris en de kans op een vaste aanstelling zijn net zo rooskleurig. Bij SUSA zorgen we ervoor dat jouw werk in de zorg niet alleen waardevol is, maar ook loont! 

 

Zie je? Een bijbaantje in de zorg via SUSA is meer dan alleen een manier om je bankrekening te spekken. Het is een springplank naar een toekomst vol mogelijkheden, zowel binnen als buiten de zorgsector. Jouw ervaring en de vaardigheden die je opdoet, zijn onbetaalbaar en maken je een gewilde professional op de arbeidsmarkt. Dus, wat houdt je nog tegen? Duik in de wereld van de zorg met SUSA en zie waar jouw bijbaan je kan brengen.