Things that just make sense in je studententijd

26 juni 2023 Leestijd: 5 minuten

Of het nou huismascotte Harry is, de verkeersborden die aan de muur hangen of je huisgenoot die op de wc in slaap is gevallen, één ding is zeker; je studententijd is zeker geen saaie tijd. De meest onverklaarbare, bizarre en absurde dingen lijken gewoon perfect te passen in een hectisch leven vol deadlines, feestjes en instant noodles. Herken jij je ook in al deze things that just make sense in je studententijd?

Studentenhuis Huize Avion in Enschede - 7

Eten is een creatief proces

Roeien met de riemen die je hebt, dat is wat koken is! Wie heeft er nou tijd en geld om aan boodschappen te besteden als je ook pindakaas, noodles en ketchup hebt? Inderdaad: jij niet! Als ultieme student plunder jij de voorraadkastjes (neem je die van je huisgenoot misschien stiekem ook mee) en als het enigszins eetbaar lijkt, is het tijd om je creatieve culinaire hoogstandje in elkaar te flansen. Dat is letterlijk alles eruit halen wat er in zit.

Schooien? Neuh… daar doen we niet aan, toch?

Net als een kat kom je graag af op je doel: gratis spullen zijn altijd welkom. Of het nu gaat om gratis samples, kortingscodes of pennen van de uni, studenten zijn altijd opzoek naar gratis spullen. Of je het nou nodig hebt of niet, als student sta je er maar al te graag voor open. Alle beetjes helpen, toch?

Ook een break heeft zijn grenzen

Studie, werk, vrienden, familie, sport, verenigingen… in je studententijd ben je druk, druk, druk! Genoeg ballen om hoog te houden en te weinig tijd. Soms is het beter om even een break te nemen, maar er zijn ook grenzen. Want die langstudeerders die het studentenleven maar niet los kunnen laten zijn nou ook niet je van het. Dit type student brengt zijn dagen door in bed en zorgt ervoor dat jij continu in beweging blijft. Wanneer de bel gaat en jij voor de vierde keer van de dag opendoet, is het dan ook geen verrassing als daar wéér een flitsbezorger staat. Want hoe gemotiveerd jouw huisgenoot  is om een snack-bestelling te plaatsen, zo ongemotiveerd is deze huisgenoot om uit bed te komen wanneer de bestelling eenmaal is aangekomen. Het bespaart jou een abonnement bij de sportschool, maar als jij een keer probeert uit te slapen en de bel maar blijft gaan, is dit het misschien toch niet helemaal waard… Dat geeft toch wat extra motivatie om hard te studeren voor de komende tentamens. Als jij geen herkansingen hebt, kun jij er in de vakantie namelijk lekker tussenuit en hoef jij even een weekje geen bezorgingen aan te nemen van je huisgenoot. ;-)

Rijk gedecoreerde huizen

Of je er nou woont of er wel eens binnen bent geweest, studentenhuizen zijn altijd een grote verrassing. Studenten vinden natuurlijk dat decoratie écht karakter geeft aan hun huis dus het is ook niet zo’n gek idee dat hier veel tijd en moeite in wordt gestoken, letterlijk. Is het namelijk niet de muis die voor je voeten wegloopt, dan zijn het wel de prachtige verkeersborden aan de muur die je tegemoet komen. Met man en macht is er aan gewerkt om zo’n uniek stuk aan de muur te kunnen krijgen. Kijk je naar rechts dan zie je de Allerhande receptjes aan de kasten, of de bierviltjes aan de muur. Kijk je naar links dan zie je huisgiraffe Harry die wordt gezien als de enige échte huismascotte. Kijk je naar boven dan zie je een vlag aan het plafond om bierdopjes in te gooien. Terwijl je door de kamer loopt maken je schoenen een krakend geluid, want ook de grond is rijkelijk gedecoreerd met resten bier, eten en lege verpakkingen. Genoeg om je ogen uit te kijken dus!

Niks boven een verkleedfeestje

Glitter? Dierenprint? Neon-gaas? Wanneer je je in een studentenhuis bevindt, is het je vast wel opgevallen dat er vrijwel altijd een wankele kast te vinden is die tot de nok toe is volgestouwd met verkleedkleren. De bierlucht is van meters verder te ruiken, want waarom zou je die pakken wassen als ze toch weer vies worden bij het volgende feestje? Studenten grijpen namelijk élke gelegenheid aan om hier een verkleedthema aan te hangen. Want laten we eerlijk zijn, de verjaardag van huiskat Guus Mauwis kan toch ook niet gevierd worden zonder dat hier een carnavalsthema aan vastzit? Maar ook wanneer je huisgenoot zijn tentamen voor de vierde keer niet heeft gehaald, kan je deze opvrolijken door op huisavond allemaal verkleed te komen in het thema ‘What to be without a degree’. Wedden dat je huisgenoot geïnspireerd raakt door een van de outfits en een enorme carrièreswitch zal maken? Winnen!

Effe opladen

Wat ook praktisch gezien onderdeel is van de decoratie van een studentenhuis zijn de studenten die een hele dag vastgeplakt zitten aan de bank. In een grote trui en een Pockies zul je deze alleen zien bewegen voor uiterst belangrijke zaken. Denk hierbij aan een bezoekje aan de wc, het bijvullen van de limonade kan of het turven van een biertje. Want als jij je ellendig voelt is er niks lekkerders dan Ex on the Beach, Kopen Zonder Kijken of Lang Leven De Liefde te bingen met je huisgenoten op de bank. Met een paar lange kaarsen in oude wijnflessen, heerlijke dekentjes en misschien wat kussens op de grond, lijkt het net of je je in een luxe resort bevindt. En daar knap je reuze van op! Zo kun jij de dag erna helemaal opgeladen en wel de UB in om nog even te knallen voor de tentamens en komt die welverdiende vakantie sneller dan je denkt. Is dat even chill!

 

 

Heb jij geld nodig voor een nieuw verkleedpak of wil jij binnenkort toch eens iets anders eten dan instant noodles? Check dan snel onze bijbanen en wie weet sta jij binnenkort met een unicorn pak aan een driegangen diner klaar te maken!