Studentenvoer: lekker voor jezelf én voor je portemonnee!

2 oktober 2023 Leestijd: 4 minuten

Snel een hapje eten in de stad of wat afhalen bij dat tentje om de hoek, heerlijk vinden we het! Maar je portemonnee? Die heeft er inmiddels wel genoeg van. Hoog tijd dus om je hand op de knip te houden. Geen zorgen, zelfs als je een budget hebt, hebben we de beste tips voor je in petto om je smaakpapillen te verwennen zonder dat je bankrekening er van in de kreukels ligt. Benieuwd hoe je het allerlekkerste uit je eten naar boven haalt? Lees dan snel verder!

SUSA Fotografie 2022 Lowres 61

Slim boodschappen doen

Boodschappen doen zonder je portemonnee te plunderen? Ja, zelfs met inflatie is het mogelijk. Begin met het maken van een boodschappenlijstje en hou je hier aan! Zo voorkom je dat je toch die chocoladereep of onnodig dure smoothie meeneemt. Ga daarnaast vooral niet met rammelende maag de winkel in, want je raadt het al: dan eindig je met een mand vol snacks en onnodige zooi. Allemaal leuk en aardig, maar hoe haal je de producten die je nodig hebt dan zo goedkoop mogelijk? Door altijd, altijd, altijd de aanbiedingen te checken voordat je gaat! Vet zonde als dezelfde zalm in een andere supermarkt voor de helft van de prijs te krijgen is, terwijl jij ‘m net voor de volle prijs hebt gehaald. Nog een tip is om de markt op te gaan. Zo kom je nog eens aan een avocado voor €0,50. Winnen!

Waarvoor tik jij op die like-button?

Sta jij voor de zoveelste keer weer voor het dilemma van wat je moet meenemen als lunch naar studie? Dan zijn hier een paar heerlijke lunchrecepten die niet alleen budgetvriendelijk en makkelijk zijn, maar ook nog eens handig om mee te nemen:

  • It’s a wrap: maak een overheerlijke wrap van kipfilet, avocado (die je natuurlijk op de markt hebt gescoord) en zuivelspread. Top het af met wat sla of komkommer en voila, jij bent klaar voor de dag.
  • Pastasalade: heb jij weer eens te veel pasta gekookt? Gooi dat dan niet weg! Maak hier een frisse pastasalade van. Gooi er bijvoorbeeld wat pesto, feta, tomaat en komkommer door. Zo heb jij een vullende en gezonde lunch mee!
  • Bammetje: een boterham saai? Welnee! Ga bijvoorbeeld voor een boterham met pindakaas en spice ‘m op door er wat sambal en komkommer op te doen. Kies voor volkorenbrood omdat deze meer vezels bevatten die belangrijk zijn voor je gezondheid én je ook nog eens langer vol laten zitten.
  • Salade time: salades kun je eindeloos variëren. Wat dacht je van een salade met tomaat en mozzarella of een frisse salade met avocado? Rol je bed vijf minuten eerder uit en verzeker jezelf van een verfrissende lunch tussen colleges door.

Van studentenmaaltje naar culinair hoogstandje

Van de meest gore diepvries pasta’s tot magnetronmaaltijden waar je mond al droog van wordt als je er aan denkt, als student heb je typische gerechten waar je altijd naar grijpt. Hier kan nog wel eens het een en ander van smaak aan missen. Tijd om daar met minimale inspanning verandering in te brengen! Koop in plaats van een kant en klare diepvriespizza eens pizzadeeg uit de koeling. Voeg hier verse groenten zoals paprika, courgette of champignons aan toe en top dit af met wat kaas en rucola. Pizza eten was nog nooit zo gezond ;). Of wat dacht je van die taaie instant noodles? Koop in plaats van die goedkope slierten gewone noodles. Voeg er gelijk wat broccoli, ei en kruiden aan toe want tja, koken moet het toch. Zo heb je nog eens een échte volwaardige maaltijd. Natuurlijk kan de publieksfavoriet pasta pesto ook naar een hoger niveau getild worden. Doe dit door wat verse basilicum toe te voegen, extra kookroom door de pesto te roeren, of de kip lekker te marineren. Toch nog een centje over? Experimenteer dan met een andere soort pasta of voeg burrata toe om het gerecht net wat interessanter te maken. Met een klein beetje inspanning kun je die studentenkost toch ineens heel wat beter laten smaken!

Uiteten, maar dan on a budget

Helaas is je portemonnee misschien niet zo indrukwekkend als je verlangen naar lekker culinair eten, maar dat betekent nog niet dat je niet uit eten kunt! Je moet misschien alleen wat meer onderzoek doen want dat je lekker uit eten wilt, hoeft nog niet te betekenen dat het een fortuin kost. Misschien wel het allerbelangrijkste: check of het restaurant studentenkorting heeft. Ja, echt! Sommige restaurants bieden 10-20% korting aan studenten of hebben een avond in de week waarin ze menu’s speciaal voor studenten aanbieden. Daarnaast is Social Deal je beste vriend voor de beste aanbiedingen voor restaurants bij jou in de buurt. Hebben ze ook nog eens happy hour? Ah, kijk dat is mooi meegenomen!

 

Wil jij gewoon die cocktail kunnen bestellen of die Ben & Jerry’s in je winkelmand kunnen gooien? Check dan hier onze vacatures en verdien een lekker centje bij!