Deze 8 gadgets zijn onmisbaar in jouw studentenkamer

6 februari 2020 Leestijd: 3 minuten

We kennen het allemaal wel; je komt in een studentenhuis te wonen en na verloop van tijd kom je erachter dat het toch allemaal net wat minder luxe is dan bij je ouders. De wifi is 3 meter rondom het wifikastje helemaal prima, maar een kamer verder begint Netflix al te storen en kan je niet één aflevering van You kijken zonder dat Netflix tussendoor moet laden. Ook de muren zijn dun en gehorig. En ja, een stopcontactje extra hier en daar was ook wel fijn geweest. Daarom vroegen wij ons studentenpanel naar de 8 onmisbare gadgets, die in iedere studentenkamer voor gemak zorgen!

Student achter laptop op bed

Laten we beginnen met de meest noodzakelijke benodigdheden, de basics:

1. Studentwaardige wifi

Een van de meest belangrijke dingen in het leven van een student is toch wel internet. Goedwerkende wifi is dan onmisbaar! Aangezien niet elke huurbaas deze noodzaak inziet, kan een wifiversterker op je kamer heel fijn zijn.

2. De draadloze oplader

Niet elke kamer heeft voldoende stopcontacten. Als je je mobiel gebruikt als wekker of vanuit je bed je social media wil checken, is het wel zo prettig om je mobiel naast je bed te kunnen opladen. Een draadloze oplader biedt uitkomst.

Geluid is altijd een dingetje in een studentenhuis. Deze 2 gadgets bieden de oplossing:

3. Airpods voor studententarief

Geen irritante snoertjes die als een stressbal in elkaar gedraaid zijn en je eigen muziek luisteren wanneer je maar wil. Het is misschien wat prijzig, maar er zijn zeker ook goedkopere varianten (gewoon op bol.com) die de moeite waard zijn om even te checken.

4. Bluetooth speaker

Op de dagen dat je wel een lekker achtergrondmuziekje kan gebruiken, maar je mobiel toch nét niet de juiste kwaliteit laat horen, is de bluetooth speaker jouw uitkomst. Ze zijn er in allerlei soorten en formaten waardoor er voor elke (studenten)kamer wel een juiste te vinden is.

Er moet natuurlijk ook worden gestudeerd in die kamer van jou. Deze life-hack-gadgets maken het studeren wat aangenamer:

5. Smart Writing Set

Zo is er de Smart Writing Set van Moleskine. Met deze set kun je met een speciale pen schrijven, gewoon op papier. Dit wordt vervolgens gedigitaliseerd en naar een bijbehorende app op je mobiel gestuurd. Zo heb je alles wat je geschreven hebt altijd digitaal bij de hand, handig!

6. Laptophouder

Een andere handige gadget is de laptophouder. Hiermee houd je meer plek over op je tafel of bureau. Ook hoef je niet met een gebogen rug naar je scherm te kijken, omdat je laptop nu een stuk hoger staat. Ideaal!

Tot slot wil je ook wel wat vermaak op zijn tijd. Om volledig te kunnen chillen in jouw kamer zijn de volgende gadgets ideaal:

7. Chromecast of Apple TV

Het merk is anders, maar het principe hetzelfde. We snappen dat je geen geld hebt voor dure smart tv’s. Een chromecast of Apple TV is dus de perfecte oplossing om toch alle Youtube en Netflix video’s te kijken op je tv-scherm. Dat is net wat fijner voor je ogen dan die kleine telefoon.

8. De Nintendo Switch

Meer actie nodig? Ga dan voor Nintendo Switch. Deze is handig, omdat je zonder dat je een dure Playstation hoeft te kopen, toch lekker kan gamen.


Mocht je nou nog niet het toereikende saldo op je bankrekening hebben om deze gadgets aan te schaffen? Kijk dan even op susa.nl voor een leuke bijbaan.