Gratis werkplekken in Utrecht? Hier zit je wel snor!

8 augustus 2022 Leestijd: 3 minuten

Wanneer je alle hoeken van de keukentafel hebt gezien, weet je dat het tijd is voor: een nieuwe werkplek. En waar kan dat beter dan in de binnenstad van Utreg, je stadsie? Als je een rustige, comfortabele en gratis werkplek zoekt (het liefst ook met goeie koffie, gratis wifi en genoeg stopcontacten), zijn wij je beste vriend. Hier staan dé beste werkplekken van Utrecht voor je op een rijtje. Laat de rommel in je studentenkamer voor wat het is en zoek een clean-desk buiten de deur. Waar ga jij straks zitten?

SUSA Fotografie 2022 Lowres 48

1) Bibliotheek op de Neude

Zeg je concentratieproblemen maar gedag. In de bibliotheek op de Neude heerst een golf van rust en reinheid. Van 09.00 tot 21.00 uur kun je hier terecht om te studeren, werken of natuurlijk lezen. De keuze is reuze bij deze bieb, met 3 verdiepingen waar voldoende plek is. Nog beter nieuws: je hoeft niet te reserveren voor een plekje! Okee… misschien wel voor een plekje op de derde verdieping, maar voor de andere twee verdiepingen dus niet!

 

En de lunch dan? Nou, daar hoef je de bieb niet voor uit. In de bibliotheek zit Meneer Potter. Een stadscafé waar je net zo goed kunt studeren, maar dan ook onder het genot van een goede koffie en/of lunch! Een perfecte plek om bijvoorbeeld met iemand te overleggen of even een kleine pauze te houden.

2) Cafétje om de hoek – coffee company

Wat is er nou lekkerder dan een goede kop koffie en iets te eten als beloning voor het harde werk? Juist. Niets. Tegenwoordig zijn er in en rondom de stad talloze koffietentjes en cafétjes te vinden waar je mag studeren of werken. , En dan bedoelen we eigenlijk echt overal. In elke wijk in Utrecht zijn er meerdere te vinden. Zo heb je bijvoorbeeld Koffie en Ik in Lombok, 30 ML in het centrum en op de Nachtegaalstraat, Cornelis in Wittevrouwen en Rocking Chair in Tuinwijk. Kortom, genoeg keuze bij jou om de hoek!

3) Het Gegeven Paard

Ben jij nou meer van een creatieve en muzikale omgeving? Dan is Het Gegeven Paard iets voor jou! In hetzelfde pand als Tivoli kan je deze parel vinden. Zoals zij het zelf beschrijven op de website: “Zoek een fijne werkplek in ons café, sluit je laptop aan op één van de vele stopcontacten en maak er een aangename werkdag van met goede wifi, verse koffie en diverse lunchgerechten van de kaart!”. Dat klinkt ons als muziek in de oren, jou ook?

4) The 5th

De Neude is natuurlijk een plek waar je het liefste een lekker biertje of een wijntje drinkt op het terras, maar bij The 5th kan je hier net zo lekker werken! In de Stayokay Utrecht Centrum kan je tot uiterlijk 22.00 uur in alle focus werken (uitermate geschikt voor de avond-strijders onder ons). Je zoekt een aangegeven laptop-plek uit en je kan meteen aan de slag. Tip: koop aan het begin van de dag een mok voor maar liefst €9,- en geniet van unlimited (ja onbeperkt) cafeïne door de dag heen! Ben je klaar met studeren of werken? Dan kan je er ook een lekker biertje of wijntje bestellen, of je rolt zo een lekker terras op. Een ideale locatie dus.

 

Zoek je nou naar nog meer werkplek-inspiratie? Check Explore Utrecht voor meer leuke plekjes in onze Domstad. En toch nog een beetje meer moneys nodig voor de koffie en lunch tijdens je studiesessie? Check dan snel onze bijbanen!