Geen geld? 6 tips om de laatste dagen vóór ome duo te overleven

21 januari 2022 Leestijd: 4 minuten
Actueel (1)

Whaaat? No munnie?! Je studentenleven is natuurlijk top, maar soms is er te veel maand over aan het eind van je geld. Borrels, boeken, huisavonden en dan wil je er ook nog een beetje fatsoenlijk uit zien. Dat tikt behoorlijk aan. Zie jij de bodem van je bankrekening in zicht komen, maar is de nieuwe storting op je rekening nog niet in zicht? In deze blog geven we je 6 tips om als skere student geld te besparen!

SUSA Fotografie 02307 (1)

6 tips voor studenten om geld te besparen

Ondanks dat geld altijd een dingetje is als student, zijn er genoeg dingen die jij kunt doen om dat extra beetje geld te besparen aan het einde van de maand. We zetten 6 tips hier op een rij:

Tip 1. Pak die studentenkorting

Bij de kapper, veel kledingwinkels en zelfs de bioscoop. Er zijn ontelbaar veel plekken waar je studentenkorting kan krijgen! Vraag er dan ook altijd even naar. Niet geschoten is sowieso mis, toch? Liever een keer te veel dan te weinig!

 

Op deze plekken krijg je sowieso studentenkorting:

  • Spotify: studenten luisteren voor maar 4,99 euro per maand naar Spotify.
  • ASOS: nieuwe outfit voor een borrel of gala? Bij ASOS krijg je 10% studentenkorting op alle kleding!
  • Pathé: pak een filmpje met je prela en scoor als student 2 euro korting op je bioscoopkaartje.

 

Lees ook: zoveel kost het studentenleven per maand

Tip 2. Trommel je huisgenoten op om samen te eten

Het is veel voordeliger om samen met je huisgenoten te eten, dan alleen! Je bespaart hier zowel tijd als geld mee. De ene doet de boodschappen, de ander snijdt de groenten en weer iemand anders doet de afwas. En delen jullie een wie-betaalt-wat? Kijk je huisgenoten lief aan, dan hoef je misschien een weekje geen boodschappen doen. Smakelijk!

Tip 3. Koop studieboeken tweedehands

Alwéér een nieuw studieboek nodig?! Check dan altijd even of het ook tweedehands te koop is. Of leen een studieboek via de universiteitsbibliotheek. Ken je studiegenootjes die het vak al gevolgd hebben? Vraag dan of je hun boeken kunt overkopen! Sommige boeken heb je waarschijnlijk maar één semester nodig. Zonde om ze dan gloednieuw te kopen!

 

Bonustip: veel studieverenigingen bieden speciale kortingsregelingen aan om jouw studieboeken zo goedkoop mogelijk aan te schaffen. Vraag het even na!

Tip 4. Join een studentensportvereniging

Sporten via een studentensportvereniging is vaak veel voordeliger dan bij een ‘normale’ sportvereniging. Zoek dus naar mogelijkheden om via een studentenvereniging te sporten! Er zijn studentensportverenigingen voor bijna elke sport. Ben jij een echte voetballer, hockeyer, volleyballer of basketballer? Dan zit je sowieso goed! In veel steden kun je ook goedkoop fitnessen via studie. Daar bespaar je maximaal geld mee. Daarnaast is het een superfijne plek om andere studenten te ontmoeten!

Tip 5. Ga de laatste dagen naar thuisthuis

Op welke plek hoef jij je nooit zorgen te maken over geld? Precies, thuisthuis! Zit de laatste dagen voor stufi lekker uit in jouw ouderlijk huis. Gratis eten én een goedgevulde koelkast. Met een beetje geluk laten ze jou de voorraadkast plunderen. Dat is pas chill! Ook nog eens een rustige plek om te studeren. Win-win.

Tip 6. Vind een flexibele bijbaan bij SUSA

Heb je na al deze tips nog steeds te weinig geld over aan het eind van de maand? Haal het maximale uit je studententijd en neem een bijbaan bij SUSA! Onze bijbanen zijn altijd flexibel. Jij bepaalt namelijk zelf wanneer je wilt werken. Wil je aan het einde van de maand extra werken om lekker geld te verdienen? Dan kan dat! Ook krijg je wekelijks uitbetaald. Hierdoor heb je nooit meer last van een stukje maand aan het einde van je geld. ;) SUSA. Make it count.

5 Hobbys Waar Je Slimmer Van Wordt=Blogpost Afbeelding
Student&leven

5 hobby’s waar je slimmer van wordt

Leestijd: 3 minuten

SUSA Fotografie 2022 Lowres 68
Student&leven

Wonen in 't Stadsie

Leestijd: 2 minuten

Meest Voorkomende Studenten Afkortingen
Student&leven

Dit zijn de meest voorkomende afko’s onder studenten

Leestijd: 2 minuten