Doe je oortjes wat vaker in voor deze interessante podcasts

26 juli 2018 Leestijd: 3 minuten
Actueel

Ben je het type dat graag leert en dol is op nieuwe feitjes, ideeën en verhalen? Check! Wil je je tijd onderweg naar jouw vakantiebestemming, op de hometrainer of tijdens het boodschappen doen dubbel nuttig besteden? Doe dan je oordopjes in voor deze 7 podcasts. 

Interessante Podcasts Blogpost Afbeelding

De meeste studenten zijn vast meer dan eens een TED Talk online tegengekomen. Al was het maar omdat je er voorbij scrolde op je Facebooktimeline. Ben je blijven hangen? Yup, dat effect hebben die video’s op je. Maar wist je dat er ook een bijbehorende TED Talks podcast is? Duik in de wereld vol nieuwe inzichten van experts, ondernemers en auteurs over nieuwe onderwerpen en ideeën die het waard zijn om te delen.

The Daily Boost

Motivatie nodig? Met de podcast van The Daily Boost ontdek je waar je blij van wordt, raak je geïnspireerd en verminder je stress. Het gaat over verschillende skills in ’t leven als balans, communicatie, loopbaanontwikkeling en succes behalen. De podcast staat al sinds 2004 in de top van iTunes, dus het is zeker de moeite waard om naar te luisteren.

De wereldgeschiedenis in 100 dingen

Zoals de titel al verklapt, zijn dit 100 afleveringen en behandelt elke aflevering – in het Engels -  één ‘ding’ en hoe dit de geschiedenis heeft beïnvloed. Bijvoorbeeld hoe de creditcard ervoor zorgde dat het armoedepeil dramatisch steeg of wat de gouden Inca-lama’s voor invloed hebben gehad op de geschiedenis. Soms bizar en superinteressant tegelijk.

The Tim Ferris Show

Tim Ferris, auteur van ‘De 4-urige werkweek', is een echte topper in podcastland. Hij interviewt CEO’s, artiesten en atleten over verschillende lifestyle-onderwerpen. Kun jij mooi even hun advies meepikken. Want wie is er nou niet nieuwsgierig naar het verhaal van Arnold Schwarzenegger, Jamie Foxx of Edward Norton?

Iets doen, hoe doe je dat?

Je geeft geld aan hulporganisaties en liket de Facebook-pagina van die ene politieke partij. Maar je wilt meer doen… een tastbare bijdrage leveren aan een betere wereld. Maar hoe? In deze driedelige podcast-serie van VPRO Dorst komt Nikki Dekker achter haar like-machine vandaan en gaat op pad. De straat op, langs deuren en protesten. In haar zoektocht spreekt ze verschillende mensen die Nederland veranderen.

The Brief van Wayne Parker Kent

Als er iemand is die je iets kan vertellen over media, content en marketing, dan zijn het de experts van online uitgever Wayne Parker Kent wel. In hun tweewekelijkse podcast schuift er elke keer iemand aan om zijn of haar expertise te delen. Van marketingnieuws tot socialmediatrends, en van recruitment in de mediasector tot viral marketing.

De week van NUtech

Bijblijven op techgebied kan nooit kwaad. Goed voor je ontwikkeling en je krijgt misschien nog wat fijne kneepjes mee die van pas komen tijdens je bijbaan of in je toekomstige werkveld. De week van NUtech praat je iedere – de naam zegt het al – week in een podcast bij.

Ps. Is jouw collegemateriaal al verkrijgbaar in een podcast? Er is namelijk bewezen dat je beter leert van een podcast voorafgaand aan je college.

Pexels
Student&leven

Zo vier jij Oud & Nieuw 2019/2020 low-budget

Leestijd: 4 minuten

Zon Zee Strand Stkybal En Een Studie Blogpost Afbeelding
Student&leven

Zon, zee, strand, skybal, … o, en een studie

Leestijd: 5 minuten

Blog WK37 Website
Student&leven

Zo overtuig je je ouders van een buitenlandstudie of -stage

Leestijd: 3 minuten