Dé studenten drankspellen anno 2022

25 januari 2022 Leestijd: 4 minuten
Actueel

Zo. Daar zitten jullie dan. De biertjes in de vriezer, en de pingpongballen ingeslagen. Alles staat klaar om de avond morgen weer te vergeten. Maar, zoals een wijs man ooit zei: het gaat om de reis en niet om de eindbestemming. Dus hier check je de leukste drankspelletjes voor een ongekende reis. En als je dacht: na mijn derde quarantaine heb ik inmiddels wel alle drankspelletjes uitgespeeld? Dan heb je het mis! Hier haal jij vast nog wat inspo vandaan om je avond mee in te vullen.

SUSA Fotografie 01901 (1)

Jong geleerd is oud gedaan

Wil jij net als Max Verstappen op P1 eindigen? Dan hebben wij precies wat je zoekt: ‘Track-je-bak-Mania’ en ‘Beerio kart’. Als die namen je interesse niet wekken, weten wij het ook niet meer!

 

Track-je-bak-mania

Track-je-bak-mania is een spin-off op het racespel Trackmania, verkrijgbaar op PS4, Xbox One en PC. Een simpel spel waarbij je om de beurt probeert zo snel mogelijk te finishen.

- Je hebt in jouw beurt meerdere pogingen om een goede tijd neer te zetten, tot je benzinetank leeg is.

- Degene die de slechtste tijd neerzet moet drinken.

- Aan jullie om te bepalen hoeveel adtjes dat zijn.

De demo is gratis en geeft je genoeg mogelijkheden om naar een andere dimensie te rijden, dus downloaden die handel!

 

Beerio Kart

Beerio kart is een volwassen variant van het legendarische spel Mariokart. Gedacht dat je een half leven hebt verspild aan dit spel in je jeugd? Zeker niet! In deze versie komen jouw uren oefenen uitstekend van pas om de ander in te maken. De regels zijn simpel: elke race moet je één sappie opdrinken voordat je finisht. Maar kinders… don’t drink and drive! Je kan dus alleen drinken als je stilstaat. Pro-tip: je kan best wel wat naar binnenwerken in die tientallen keren dat je met Princess Peach van Rainbow Road afdondert.

Mariokart Blogpost Drankspellen

Adrenaline kick nodig?

Stresspong

De pingpongbal is een belangrijk onderdeel in ieder studentenhuis. Naast dat de pingpongbal de ups-and-downs in het leven prachtig symboliseert, kun je er ook nog eens leuke drankspelletjes mee doen. De kandidate van vandaag: Stresspong.

- Maak een rondje van red cups en vul deze half met je drankje. De middelste vul je helemaal.

- Verzamel allemaal rond de tafel. Twee mensen, die tegenover elkaar staan, pakken een leeg bekertje.

- Dan is het stuiteren geblazen: dat balletje MOET en ZAL in die cup landen!

- Als hij eindelijk in de cup landt, geef je deze door aan de volgende in de cirkel. Lukt het in één keer, dan mag je je victory vieren door hem uit te delen aan iemand naar keuze.

- Word je ingehaald door de andere beker? Dan ben je de sjaak: drink een bekertje uit de cirkel helemaal leeg. De middelste zit helemaal vol, dus zorg dat je niet de laatste bent!

 

Opus

Zin in een ander stress-spel? Dan is Opus wat voor jou! Het spel is vernoemd naar het gelijknamige liedje, te vinden op Spotify of YouTube. Voor dit spel heb je dus een box nodig, en een paar dobbelstenen. Bij een groep van zes mensen heb je aan twee dobbelstenen genoeg, maar hoe groter de groep hoe meer dobbelstenen je kan gebruiken.

- Zet het liedje op en dobbelen maar! Als je 1 gooit, mag je de dobbelsteen naar links doorgeven. En als je 6 gooit, mag je de dobbelsteen naar rechts doorgeven.

- Het doel van het spel is dat je GEEN dobbelsteen in je hand hebt wanneer de beat dropt. Nu zul je denken: hoe weet ik dan wanneer die beat dropt? Maar geloof me, dat voel je vanzelf aan. Natuurlijk moeten de mensen drinken die na de beatdrop nog een dobbelsteen hebben.

Voor extra actie in het spel kun je zelf nog meer regels verzinnen voor de overige nummers!

Van de kaart

Ook met een pak simpele, ouderwetse kaarten kun je leren te escaleren. Denk bijvoorbeeld aan de klassiekers Fuck de Dealer, Kingsen, Bussen of Paardenrace. In welk gezelschap je ook bent en wat je plannen ook zijn, deze parels zijn altijd het begin van een legendarische avond.

 

Komen de harten, schoppen, ruiten en klaveren inmiddels wel je neus uit? Pak het dan creatiever aan met kaartspellen als ‘Cards Against Humanity’ of ‘What Do You Meme?’. We kunnen je wel tot in de details alle regels van ieder drankspel gaan voorkauwen, maar maakt het uiteindelijk echt wat uit? Doe vooral wat je leuk vindt, verzin je eigen ludieke regels en drink zoveel als je zelf wilt. Het is jouw feestje!

Susa Lowres Webshoot 13
Student&leven

Geef jij meer of minder uit dan de gemiddelde student?

Leestijd: 4 minuten

3 Makkelijke Soeprecepten Alternatief Blogpost Afbeelding
Student&leven

3 makkelijke soeprecepten

Leestijd: 3 minuten

Whatsapp Image 2020 10 08 At 13.40.42
Student&leven

Vaarwel leenstelsel, hallo compensatieregeling?

Leestijd: 3 minuten