Hoe zorg je er NU voor dat je DAN je vakantie kan betalen?

17 april 2023 Leestijd: 3 minuten

Misschien voelt het nog niet zo, maar de zomervakantie begint nu echt dichterbij te komen. Zonnetje op je porem, vrij van studie en lekker op vakantie met je vrienden. Klinkt goed, maar vooral ook… duur!! We horen je al denken: als ik nu het einde van de maand al niet haal, hoe moet ik dan een hele vakantie betalen? Om ervoor te zorgen dat je niet op een skere camping in Friesland belandt, hebben wij de tips hoe jij straks exxxxtra kan genieten van de vakantie door er nú al bij stil te staan!

SUSA Fotografie 2022 Lowres 38

Sparen, sparen, sparen

Geld groeit helaas nog steeds niet aan bomen, dus om te sparen voor die felbegeerde vakantie moet je een plan maken. Maak een overzicht van de te verwachten kosten: vervoer, verblijf, eten, drinken en activiteiten. Zo kun je zien wat je elke maand opzij moet zetten om optimaal te kunnen genieten van jouw vakantie. Het is dan natuurlijk niet de bedoeling dat jouw gespaarde geld eindigt in jouw stamkroeg. Dus maak een spaarrekening of een spaarpotje waar je jouw vakantiegeld opzet. En zoals een miljardair ooit zei: “Spaar niet wat er nog over is na het uitgeven, maar geef uit wat er overblijft na het sparen.” Klinkt simpel, toch? Nou… de verleiding om flink te gaan shoppen of lekker uit eten te gaan op de dag dat Ome DUO langskomt, is toch bij de meeste studenten erg groot. Het is dan ook verstandig om een automatische overboeking in te stellen naar je spaarpotje op de dagen dat jij jouw geld binnenkrijgt zodat jouw rekening minder flexibel is dan je ruggengraat. Sommige banken bieden zelfs de mogelijkheid om een slimme overboeking in te stellen, waarbij je iedere maand een bepaald percentage van je salaris of het bedrag boven een bepaald saldo opzij kan laten zetten. Dit hoeft niet heel veel te zijn, maar als je elke maand een paar tientjes opzij zet, spaar je gewoon zonder erbij na te denken!

Vergelijk je rijk

Schiphol is dan misschien wel het grootste vliegveld van Nederland, maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat je hier de goedkoopste vluchten gaat vinden. Gebruik voor het boeken van je vlucht eens vergelijkingssites zoals Vliegtickets.nl en Skyscanner. Nog geen idee waar je heen wil? Gebruik dan zeker even de ‘Overal’-zoekfunctie op Skyscanner! Vul bij de vertrek luchthaven bijvoorbeeld ‘Nederland’ in, vul ‘Overal’ als bestemming in en kies de gewenste data of (goedkoopste) maand in van je vakantie en voilà: de goedkoopste vluchten voor jouw data (vergeet hier trouwens niet dat je vaak nog bagagekosten zult moeten betalen)! Praktisch, hè?

 

Is jouw vlucht geboekt? Dan is het natuurlijk essentieel dat je je verblijf gaat regelen. Het zou ideaal zijn als je toevallig mensen kent die wonen op jouw vakantiebestemming zodat je daar gratis of tegen een kleine vergoeding zou kunnen crashen. Helaas hebben we niet allemaal een rijke tante in Marokko en dus is het weer tijd om te vergelijken! Kijk op sites als trivago of airbnb om jouw verblijf te boeken. Vermijd hierbij de hotspots. Wanneer je namelijk een beetje buiten het centrum kijkt, zullen de prijzen al snel een flink stuk lager zijn. Da’s pas genieten!

Vliegen is duur

Vallen de vluchtprijzen jou na het vergelijken toch nog erg tegen? Overweeg dan om met vakantie te gaan met ander vervoer. Als jij van plan bent om binnen Europa met vakantie te gaan, is FlixBus een goede optie. Deze busmaatschappij is inmiddels in 35 landen actief, dus de kans is groot dat ze je naar jouw vakantiebestemming kunnen brengen. Wanneer jij een sneller alternatief zoekt voor de bus, is de site locomocheap een échte aanrader. Deze site vergelijkt namelijk alle treinreizen om zo de aller-goedkoopste opties te kunnen vinden! En alsof dat nog niet genoeg is, is het ook nog eens beter voor het milieu dan vliegen. Dat is extra groen op meerdere vlakken! ;-)

Timing is everything

Wachten op last-minute deals kan chill zijn, maar ook risky. Probeer dan ook zo snel mogelijk te boeken. Hoe vroeger je boekt, hoe groter namelijk de kans dat jij zo voordelig mogelijk uit bent én dat je nog talloze opties hebt qua bestemmingen en accommodaties. Maar pas op! De dagen van de week waarop jij jouw vakantie boekt, maken ook nog verschil in wat jij uiteindelijk moet dokken. Zo zijn de tarieven het allerhoogst op vrijdag, zondag en rond bepaalde feestdagen. Boek jouw vakantie dan ook met voorkeur op dinsdag, omdat de prijzen dan over het algemeen het laagst zijn. Maak daarnaast gebruik van het feit dat je nog student bent en vermijd de schoolvakanties. Dit scheelt jou al snel een hoop knaken!

 

Wil jij liever toch meer inkomen zodat je meer kan uitgeven? Kom jouw vakantiegeld bij elkaar verdienen via een van onze werkgevers. Check snel onze vacatures en boek binnenkort die heerlijke vakantie!