Zo organiseer jij een vriendenweekend om nooit te vergeten!

Jij: “Eindelijk weer festivals!” De regering: “Terug in je hok!” Shit. Baal jij ook als een stekker dat de regering een streep door de festivalzomer heeft gezet? Wij ook. Maar, dat is nog geen reden om met je handen in het haar te zitten. Wij hebben namelijk de perfecte oplossing voor jou en je vrienden: een spi-spa-spectaculair vriendenweekend! En nu denk je: klinkt fantastisch, maar waar te beginnen? Nou, haal als eerste stap je meest organisatorisch begaafde vrienden bij elkaar en volg dan deze 4 tips. Zo hoeven jullie deze zomer niets te missen!

Zo organiseer jij een vriendenweekend om nooit te vergeten!

Tip 1 - Locatie:

Voor een geslaagd weekend is het niet perse nodig om naar een luxe resort in het buitenland te gaan. In tegendeel zelfs, er zijn meer mooie plekken in Nederland dan je denkt! Zoek een plek wat juist het tegenovergestelde is van waar jullie wonen. Denk aan het strand van Noordwijk, de Limburgse heuvels en grotten, het kleinste Waddeneiland, de watersportstad van Friesland, of toch de big five spotten op de Veluwe? Wij krijgen nu al keuzestress! Daarom ook de volgende tip: begin op tijd met organiseren. Afhankelijk van de reistijd moet je misschien ook nog een auto of busje huren: bijvoorbeeld van een particulier bij jou in de buurt! Of bestel een groepsticket voor de trein, hoe meer mensen, hoe goedkoper! En anders kun je ook altijd je familie en vrienden lief aankijken voor een auto of lift.

Tip 2 - Accommodatie:

Locatie, check! Nu op zoek naar een toffe slaapplek. Houden jullie wel van een beetje spanning en avontuur? Kies dan voor een tent. Het opzetten is al een avontuur op zich en het scheelt geld! Liever lui dan moe? Bij de idyllische Camping Kallumaan zijn de tenten alvast opgezet, ideaal! Als jullie meer comfort willen is een logeerboerderij een goed alternatief en net zo gezellig. Het laatste wat jullie willen zijn boze buren door overlast. Een natuurhuisje achteraf is daarom perfect voor een vriendenweekend. Jullie kunnen je he-le-maal laten gaan tijdens de karaokeavond en niemand die overlast heeft!  Oke, als je de locatie, het vervoer en de slaapplek geregeld hebt, kun je je bezig houden met écht belangrijke dingen: de activiteiten natuurlijk!

Tip 3 - Activiteiten:

Het is handig om vooraf een budget te maken. Vraag de groep hoeveel geld iedereen maximaal kan en wil besteden. Zo voorkom je irritaties of onduidelijkheden. Daarna kan het zoeken beginnen. Gaan jullie voor standaard activiteiten of wil je je vrienden verrassen met echt iets aparts? En om jullie een beetje op weg te helpen zijn hier wat ideeën:

Tip 4 - Voor de organisatoren:

Yeah, alles geregeld! Of bijna dan. Vergeet niet een WieBetaaltWat-lijst aan te maken. Hiermee kun je alle kosten van het vriendenweekend makkelijk verrekenen en heb je geen gedoe achteraf! Als jullie toch met lijstjes bezig zijn en niks willen vergeten tijdens jullie weekend, is een inpaklijst ook erg handig. Check, check dubbelcheck! Ook nooit verkeerd om wat contact geld mee te nemen, je weet maar nooit of je je bankpas een keer kwijtraakt. Als laatste: tijd om je vrienden te informeren. Verklap niet meteen alles, houd de bestemming nog even geheim. Dan bouw je de spanning en nieuwsgierigheid alleen maar op!

Alle stappen doorlopen? YES! Nu zijn jullie optimaal voorbereid voor een on-ver-ge-te-lijk vriendenweekend! Have fun!

Deel deze blog