5 redenen om NIET via SUSA te gaan werken

20 januari 2023 Leestijd: 3 minuten

Weet jij niet meer welke smoes je moet gebruiken als je ouders weer eens vragen waarom je nog geen baan hebt? Ben je het helemaal zat om uit te leggen waarom werken echt niet zo belangrijk is als Ome DUO je ook kan sponsoren?  Geen zorgen: we've got you covered! Wij presenteren je de 5 redenen waarom je NIET via SUSA moet gaan werken in je studententijd.

5 redenen om niet via SUSA te werken

Omdat je cv heus niet zoveel uitmaakt

Krantenwijk lopen (maart 2014 tot juni 2014), Mascotte bij Voetbalclub de Bonte Beer (zomer 2017) en Fulltime Levensgenieter (2000 tot heden) heb jij vol trots op je LinkedIn-profiel gezet. Zo, nu moet het wel goedkomen met die carrière toch? “Met mijn studie heb ik toch geen praktijkervaring nodig en met het personeelstekort nu kom ik heus we laan een baan,” verkondig je op iedere familiebijeenkomst. Dat de inflatie momenteel de pan uit rijst, voel je niks van nu je lening op maximaal staat. “No stress, bierfles” grap je terwijl je je cv nog een mooie comic sans make-over geeft. ABN AMRO, Essent, De Telegraaf of Basic-Fit? Mooie namen hoor, maar niet op jouw cv.

Omdat je niet van flexibiliteit houdt

Rust, reinheid en regelmaat zijn voor jou de toverwoorden. Eén week van tevoren pas opgeven wanneer je wilt werken? Thanks, but no thanks. Last minute een dienst ruilen met een collega of juist meer werken? Ja daaag. Met jouw waterdichte 9 tot 5 mentaliteit zit je niet te wachten op spontane acties en houd je de “ik kan niet chillen, ik moet werken”-smoes liever achter de hand dan dat je simpelweg je dienst verzet. Van flexibiliteit krijg jij de rillingen en jouw planning voor de komende vijf jaar staat al muurvast. Doe maar normaal, dan ben je al flexibel genoeg staat in sierlijke letters op de muur van jouw studentenkamer geplakt.

Omdat het te gezellig is

Werken ís niet leuk. Ploegen, bikkelen en strijden: daar draait het allemaal om, dan werk je pas echt hard. Arbeid rijmt voor jou niet met gezelligheid. De woorden ‘collegialiteit’ en ‘vrijmibo’ komen dan ook niet voor in jouw woordenboek. Even kletsen in je pauze of een (online) dagstart waarin de date van je collega uitgebreid wordt besproken is niets voor jou. Lachen is wat jou betreft voor in het weekend of de avonduren en voor studentikoos geklets op de werkvloer haal jij je neus op. Niet lullen maar poetsen dus. Letterlijk.

Omdat het leven niet om geld draait

Dat je met een bijbaan goed kunt cashen, weet iedereen. Maar is dat wel nodig? We weten inmiddels dat geld heus niet gelukkig maakt. Een wijze man zei ooit: “Ik heb nog nooit een zak geld een goal zien maken” (en nee, dat was niet Ghandi, maar Johan Cruijf). Deze uitspraak somt het voor jou allemaal op. Jij drinkt liever een glas kraanwater dan een biertje in de kroeg en op vakantie gaan vind je onzin. Bij je ouders wonen is volgens jou echt niet minder gezellig dan op kamers gaan en het verschil tussen supermarktnoedels en een restaurantmaaltijd merk jij nauwelijks. “Fijnproeven is duurproeven!” en “Voor hetzelfde geld koop je niets” staan als tatoeages te schitteren op je bovenarmen. Die heb je natuurlijk wel zelf gezet met een naald en inkt want ja: practice what you preach…

Technologie? Echt niet overzichtelijk

Een online agenda, zelf de mogelijkheid om je eigen uren in te voeren, zelf vakantiegeld aanvragen en dat allemaal in één SUSA app? Nee bedankt hoor, super onhandig is dat. Doe voor jou maar alles met pen en papier in ordelijke mapjes. Veel handiger om daar aparte plekken voor te hebben in plaats van één centraal punt. Van techniek wil jij niks weten. Treinen zijn er niet voor bedoeld om nog even je uren te checken of een declaratie in te voeren, maar om lekker uit het raam te tureluren! Download de app dus vooral niet hier voor iOS of Android.

Voel jij je nou totaal niet aangesproken door deze blog? Dan is werken via SUSA helemaal wat voor jou. Check snel onze bijbanen bij jou in de buurt en solliciteer!