Waarom de herfst wél je favoriete seizoen is!

9 oktober 2023 Leestijd: 4 minuten

Het is weer zo ver: de zon maakt plaats voor regendruppels… de herfst staat weer voor de deur. Het liefst kruip je diep onder de wol en word je pas wakker als de zomer weer begint. Niks daarvan! Op 10 oktober is het de Internationale Dag van de Mentale Gezondheid en daarom zorgen wij ervoor dat jij de oppepper krijgt die je verdient! Laten we eerlijk zijn, de herfst kan soms wat somber aanvoelen met grijze luchten en vallende bladeren. Maar geen tijd voor herfst blues, want er zijn genoeg leuke activiteiten te doen om de herfst wat dragelijker te maken. Benieuwd hoe jij je herfst-dip voorkomt én het maximale uit de herfst kunt halen? Trek dan snel die warme trui aan en lees verder!

Blog Bomen In De Herfst

Tijd voor een lawa

Laat die dikke studieboeken even voor wat ze zijn en trek de buitenlucht in! Herfstwandelingen zijn niet alleen een geweldige manier om je hoofd even helemaal leeg te maken, maar ook om te genieten van de betoverende kleuren die Moeder natuur te bieden heeft. Trek je wandelschoenen aan, stop voor de zekerheid een plu in je tas, neem je beste maatje mee (ja, dit mag ook een hond zijn!) en ga op avontuur in de prachtige herfstlandschappen. Zo kun jij even ontspannen tijdens die drukke studiedagen en lekker tot rust komen. Wedden dat jij weer als een kind geniet van die knisperende bladeren onder je voeten? Wie weet kom je zelfs een plekje tegen dat zo insta-waardig is, dat je er wel een kiekje moet schieten! ;-)

Cozy avondje

Buiten geen weer om een lekkere lawa te maken? Trakteer jezelf op een lekker knus avondje op de bank! Nodig je beste vrienden uit, pak een berg dekentjes, een flinke bak popcorn en Netflix erop los! Tover je kamer om tot een minibioscoop en kijk je favoriete films of series tot je heerlijk in slaap valt. Vooral rond Halloween is dit een top idee! Pak uit met spooky verlichting en snacks zodat de sfeer helemaal klopt. Het is tijd om eens flink te griezelen en te gillen terwijl je je achter een dekentje verstopt tijdens films als ‘Incidious’, ‘It’ of ‘The Shining’. En nu maar hopen dat er niet onverwachts iemand aanklopt en je de stuipen op het lijf jaagt! 😉. Naast een horror-avond is het slechte weer ook een goed excuus om eindelijk die Harry Potter-marathon in huis te halen, nietwaar? Dus zet die ‘Butterbeers’ maar alvast koud, haal die toverstaf uit je kast en laat het een magische avond worden!

Breng de herfst naar binnen

Als je toch binnen moet zitten met het slechte weer, kun je jezelf net zo goed nuttig maken. Het is dan ook de perfecte tijd om die saaie kamer van je om te toveren tot een herfstparadijs! Laat je creativiteit de vrije loop en ga helemaal DIY. Begin met het knutselen van herfstdecoraties die jouw kamer weer tot leven brengen. Denk aan leuke accessoires, kaarsen, lampjes en schilderijen. Hierbij is het natuurlijk essentieel dat je de sfeerverlichting niet vergeet! Zo creëer je een magische sfeer, waar je het ondanks het slechte weer buiten, toch wel lekker warm van krijgt. Om in de juiste stemming te komen, zet je de meest herfstige playlist aan en binnen de kortste keren komen er talloze extra ideeën opwaaien in jouw koppie. En geloof ons, na een avondje knutselen en lekker meezingen, zul jij je 100% beter voelen. Dat belooft toch elke dag een glimlach op jouw gezicht als je in die toffe kamer wakker wordt of thuiskomt! Dus, waar wacht je nog op? Ready, set, go!

Organiseer een herfstdiner

Vergeleken met de zomer kan de herfst soms maar een eenzame bedoening zijn. Maar elke avond alleen zijn, heb je toch ook zelf in de hand. Vergeet die eenzaamheid en pak die telefoon. Het is tijd om die heerlijke zomeravondjes in het park met jouw maten binnenshuis door te zetten en gezellig samen een herfstdiner te houden! Laat jouw innerlijke Jamie Oliver opbloeien in de keuken en zet de lekkerste gerechten op tafel door aan de slag te gaan met seizoensgroenten. In de herfst zijn dat onder andere: pompoen, broccoli, pastinaak, prei, ui, spruitjes, wortelen, aardpeer, witlof en rode biet. Met deze ingrediënten is een culinair hoogstandje zo in elkaar gezet en zul jij jouw vrienden compleet verbazen met heerlijke smaken. Maak bijvoorbeeld als voorgerecht een heerlijke pompoensoep, als hoofdgerecht witlof met ham en kaas uit de oven en als kers op de taart een heerlijke worteltaart om de avond mee af te sluiten. Niet alleen lekker, maar ook nog eens beter voor het milieu én jouw portemonnee! Dus begin die datumprikkers er maar alvast uit te gooien, want iedereen moet aanwezig zijn bij deze heerlijke en vooral gezellige avond!

 

Wil jij in de herfst alvast hamsteren voor centen? Check dan hier onze bijbanen en solliciteer!