Not sooo lonely summer

31 juli 2023 Leestijd: 3 minuten

Het is zomer, de zon schijnt, de lucht is blauw, maar uitgerekend nu zijn je vrienden op vakantie… Wat moet je nou doen om de tijd te doden?! We’ve all been there: je vrienden liggen lekker te bakken in het buitenland terwijl jij in je uppie zit te sikkeneuren op de bank. Nergens voor nodig! Want in je eentje kun je ultiem shinen én een hoop avonturen meemaken. Speciaal voor jou hebben we dan ook de volgende activiteiten op een rijtje gezet om het maximale uit je solo zomer te halen.

SUSA Fotografie 02033 (1)

Smeren, keren en… leren!

De zomer is hét moment om jezelf een upgrade te geven. Schrijf je in voor die ene online cursus of pak dat survival boek erbij (want je weet maar nooit wanneer dat van pas komt). Dompel jezelf helemaal onder in een onderwerp dat je altijd al wilde ontdekken. Leer een nieuwe taal via DuoLingo, verdiep je in de geschiedenis van een bepaald land of ontdek hoe jij van 1 euro, 2 euro maakt. Heb jij wel genoeg gestudeerd afgelopen jaar en heb jij helemaal geen zin om met jouw neus in de boeken te duiken? Doe dan iets praktisch! Koop een doek, wat verf en kwasten en haal je innerlijke Picasso naar boven. Pimp gelijk je meubels, kom erachter of jij groene vingers hebt, of tover jezelf om tot een échte Jamie Oliver door jouw kookkunsten te ontplooien met de ontelbare kookvideo’s op TikTok. Dan kun jij jouw vrienden als zij terugkomen eens laten proeven hoe goed jij kan koken. Wedden dat ze je volgend jaar niet meer alleen laten of je misschien zelfs wel meenemen als hun persoonlijke chef wanneer ze weer met vakantie gaan 😉.

Zomerprojecten

KonMari je kledingkast! Jij weet net zo goed als wij dat je kledingkast af en toe wel een beetje extra liefde en aandacht kan gebruiken. Trek alles uit de kast (letterlijk!), en zeg vaarwel tegen kledingstukken die je niet meer wilt bewaren. De kledingstukken die in een donker hoekje zijn weg gepropt, omdat ze misschien in jouw ogen niet meer hip zijn, kun jij heel gemakkelijk een nieuw leven geven. Want niet alleen kan jij anderen blij maken met jouw kleren, maar ook jezelf. Trek een middagje uit om deze kleren op Vinted te zetten en verdien er zelfs nog een zakcentje aan. Zo heb jij weer geld om je solo vakantie up te spicen! Ga bijvoorbeeld op de creatieve tour en upcycle items die je anders zou weggooien. Met jouw verdiende geld via Vinted tover je oude wijnflessen om in kleurrijke vazen of leuke kaarsenstandaards. Ook hier zou je deze zomer een handeltje in kunnen starten. Wie weet ben jij aan het eind van deze vakantie wel miljonair!

Going on a trip in my favourite rocket ship

Wie zegt dat uitjes alleen leuk zijn in het gezelschap van anderen? Want om heel eerlijk te zijn, is het toch eigenlijk geweldig om met niemand rekening te moeten houden wanneer je een dagje op pad wil? Geen gezeur van anderen die honger hebben, naar de wc moeten, het te warm of koud hebben of eigenlijk gewoon naar huis willen. Deze dag draait he-le-maal om JOUW wensen! Dus, zoek een stad of dorp waar je nog nooit bent geweest en ga op ontdekkingstocht. Op zoek naar avontuur? Ga dan een dagje naar een pretpark. Hierbij hoef je geen attracties in waar jij niet in wil en kan jij 10x achter elkaar in jouw lievelingsattractie, want deze dag draait, nogmaals, om JOU! Op zoek naar een rustigere activiteit? Bezoek dan een museum of kasteel! Ook hier kun jij zelf bepalen hoe vaak je ergens langs wil lopen en hoe lang jij waar blijft staan. Da’s toch heerlijk! Vind jij het toch een beetje ongemakkelijk om in je eentje rond te lopen? Kies de film van jouw dromen en ga naar de bios. In de bios is het lekker donker en praat niemand met elkaar. Zo kun jij onopgemerkt, net voordat ‘ie begint, gaan zitten en genieten van een topdagje!

Relaxation mode: on

Gun jezelf wat welverdiende rust na een hectisch studiejaar. Dat jij even een poosje in je uppie bent is eigenlijk ook stiekem best lekker. Want zo kun jij jouw batterij weer even helemaal opladen en vol energie weer het nieuwe studiejaar aangaan. Leg jezelf eens even lekker in de watten met een wellness day at home! Het enige dat je nodig hebt, is een ontspannende muzieklijst, wat komkommerschijfjes voor op je ogen, een gezichtsmaskertje en wat kaarsjes om een relaxte sfeer te creëren. Hoewel jezelf masseren waarschijnlijk niet gaat lukken, kun je wel voordelig een hoofdmassage-spin aanschaffen. Wie geen vrienden in de buurt heeft, moet maar creatief zijn hè 😉. Naast het organiseren van een heerlijke thuis-spa, kun je jezelf ook treaten met een filmmarathon. Ook hierbij hoef je lekker met niemand rekening te houden bij het uitkiezen van de film. En nog een enorm pluspunt: je kunt helemaal zelf de snacks uitkiezen en die hoef je met niemand te delen. Als dat geen genieten geblazen is, weten wij het ook niet meer!

 

Vind jij één zomervakantie in Nederland doorbrengen in je uppie wel genoeg en wil jij volgend jaar toch liever een trip plannen met vrienden naar het buitenland? Check dan snel onze vacatures en boek jouw tickets binnenkort al!

Zo regel jij supersnel een flexibele studentenbaan:

Op de pagina 'Bijbanen' staan alle beschikbare bijbanen. Zit jouw ideale bijbaan erbij, solliciteer dan snel. We bellen je binnen 5 werkdagen om over je sollicitatie en de selectieprocedure te praten.
DALL·E 2023 03 06 13.18.46 Kingsday 3
Blog

Word de Koning(in) van jouw bankrekening met deze tips!

Leestijd: 4 minuten

Tentamenstress Zo Kom Je Er Vanaf Blogpost
Blog

Tentamenstress: zo kom je er vanaf!

Leestijd: 3 minuten

Gedekte Tafel Voor Kerstdiner
Blog

Dé handleiding voor jouw studentikoze kerstdiner

Leestijd: 6 minuten