De top 5 meest betaalbare vakantiebestemmingen in Europa voor studenten

6 mei 2024 Leestijd: 4 minuten

Je kent het wel: het einde van de maand, ome DUO houdt zich nog steeds schuil, en het skere studentenleven is je nieuwe realiteit. Alsof dat niet genoeg is, krijg je dat bekende appje: 'Guys, zullen we de WBW verrekenen?' Je weet natuurlijk dat je ergens onderaan die WBW-lijst staat en binnen no time een dikke Tikkie kunt verwachten. Of je deze kan betalen is nog maar de vraag, want op je rekening staat niet eens genoeg voor een kratje Brouwers... Ben jij helemaal klaar met deze geldstruggles en wil je niet je hele studententijd onderaan de WBW-lijst blijven bungelen? Check dan deze handige tips om voor altijd de WBW-afrekening te overleven en je geldzaken op orde te krijgen!

Europa Blog Foto1

Top 5 vakantiebestemmingen voor studenten

Europa barst van de verborgen schatten die ideaal zijn voor een studentenbudget. Of je nu wilt relaxen op de azuurblauwe stranden van Montenegro of wilt dansen op de strandfeesten in Rimini, hier zijn vijf studentenbudgetvriendelijke bestemmingen waar jij deze zomer helemaal los kunt gaan!

1. Albanië

Albanië, ook wel het 'nieuwe Griekenland' genoemd, is een verborgen juweeltje dat nog niet overspoeld wordt door hordes toeristen. Dit land heeft het allemaal: van adembenemende natuur en historische steden tot prachtige stranden. Perfect voor studenten die de mediterrane willen ervaren zonder een fortuin uit te geven.

Albanie
Montenegro

2. Montenegro

In Montenegro zal je versteld staan van de prachtige natuur. Start je avontuur in de hoofdstad Podgorica, waar je kunt dwalen tussen Romeinse villa's. Daarna kun je ontspannen aan de adembenemende Baai van Kotor. Dit land is niet alleen vriendelijk voor je portemonnee, maar ook voor je Instagram-feed!

3. Valetta, Malta

Malta, een klein eiland in de Middellandse Zee, biedt een fascinerende mix van Noord-Afrikaanse, Italiaanse, Franse en Engelse invloeden. Hierdoor is het een fantastische bestemming voor studenten die zich niet willen vastleggen aan één enkele cultuur. Dankzij de betaalbaarheid van het openbaar vervoer en het eten, kun je meer van je budget bewaren voor unieke excursies.

Valetta
Rimini

4. Rimini, Italië

Rimini is de uitgaanshoofdstad van Italië, geliefd onder studenten. Overdag kun je bijkomen op de uitgestrekte stranden van de Adriatische Zee, en 's avonds het bruisende nachtleven ontdekken. Een perfecte mix van ontspanning en feest voor elke student.

5. Macedonië

Macedonië biedt prachtige natuur en is een paradijs voor budgetreizigers. De levendige bars en zomerse strandfeesten maken het een topbestemming voor studenten die willen genieten zonder te veel uit te geven aan eten en drinken.

Macedonie

Niet wijnen maar treinen

Oké, zonder je studenten-OV kan treinen wel een tikje prijzig aanvoelen. Maar hey, vergeet niet dat het vaak nog steeds een stuk goedkoper is dan vliegen. Er zijn verschillende acties waardoor je goedkoop door Europa kunt treinen. Als je jonger bent dan 27, dan kun je in juli en augustus 2024 voor slechts 49 euro per maand ongelimiteerd door Frankrijk treinen. Ja, echt waar! En met een Interrailpas kan je met 1 ticket door 33 landen reizen! Treinreizen geven je de vrijheid om op je eigen tempo door Europa te cruisen. Van de levendige straten van Barcelona tot de historische charme van Berlijn – pak de trein en ontdek hoe chill en voordelig reizen per spoor kan zijn!

Goedkoop vluchten scoren

Als je gewoon liever het vliegtuig pakt, zijn er genoeg manieren om voordelig te vliegen. Check vergelijkingssites zoals Skyscanner of Studentuniverse voor de scherpste aanbiedingen. Pro-tip: blijf flexibel met je reisdata en bestemmingen om echt de beste deals te vangen. Ook last-minute boekingen kunnen super voordelig zijn, zolang je niet vastzit aan bepaalde data of plekken.

Liften is in!

Liften klinkt misschien een beetje gek, maar het is een spannende en helemaal gratis manier om Europa te verkennen. Je hebt de vrijheid om in je eigen tempo te reizen en je ontmoet onderweg allerlei interessante mensen. Natuurlijk is veiligheid superbelangrijk: lift altijd samen met iemand en houd je vrienden of familie op de hoogte van je locatie. Voelt iets niet helemaal goed? Vertrouw dan op je instinct en neem geen risico's.

Staycation voor studenten

Laten we eerlijk zijn, vakanties kunnen soms een flinke aanslag op je portemonnee zijn. Maar geen zorgen, voor de studenten die wat krapper bij kas zitten, is er altijd nog een andere optie: breng de vakantie gewoon lekker naar je eigen huis! Hoe? Dat lees je in deze blog, waarin we je laten zien hoe je in ons kikkerlandje toch een geweldige vakantie kunt beleven! 

 

Wil je deze zomer Europa verkennen, maar heb je wat extra geld nodig om dat mogelijk te maken? Bekijk dan nu onze bijbanen en solliciteer meteen!