De beste tips voor een geslaagd Halloween feestje!

23 oktober 2023 Leestijd: 4 minuten

Het is weer hi-ha-Halloween! Dé dag waarop je zonder schaamte als een zombie uit je bed kunt rollen. Of je nu verkleed gaat als skelet of in een veel te kort rokje, een passende outfit mag deze dag zeker niet ontbreken! Maar wat ga je doen? Organiseer een themafeest met vrienden of binge samen je favoriete horrorfilms! Benieuwd hoe jij deze dag spooktaculair kan maken? Lees dan snel verder!

Halloween Koekjes

Trek de verkleedkist maar open!

Come on Barbie let’s go party! De afgelopen maanden stonden he-le-maal in het teken van de nieuwe Barbie film. Niet gezien? Dan heb je toch echt een beetje onder een steen geleefd. Er is geen twijfel over mogelijk: dit wordt hét kostuum van 2023. Dus trek die roze kleding uit de kast en haal je innerlijke Barbie of Ken naar boven! Roze niet echt jouw kleur? Geen zorgen, er zijn altijd de classics. Ga als Cruella of misschien wel als heks of schurk. Gooi wat witte schmink erop, wat nep bloed bij je mond en zie daar: Dracula of een vampier. Daarnaast kun je genoeg inspiratie halen uit goede series. Zo knutsel je de outfit van Jeffrey Dahmer of Oppenheimer gemakkelijk in elkaar. Lekker snel én goedkoop! Geen zin om extra denkwerk in je outfit te steken? Pak dan die wc rol er maar bij en bind jezelf vol als mummie. De keuze is reuze dus waar wacht je nog op?!

 

Wat is een feestje zonder thema?

Een saaie boel! Tijdens een halloweenfeest kunnen natuurlijk de nodige spinnenwebben, pompoenen en nep bebloede muren niet ontbreken. Harry het skelet is overigens ook graag van de partij. We hebben de volgende Halloween thema’s voor je uitgelicht:

  • Murder mystery: ben jij ook weg van het programma de ‘verraders’? Dit is hét moment om het spel naar je huis te halen. Nodig al je vrienden uit en beleef een avond vol mysterie. Neem tijdens de avond de rol aan als verdachte en detectives en ontrafel samen wie van jullie de rol als moordenaar heeft en zijn motief. Geheid een avond bomvol spanning!
  • Spookhuis: 👻 BOO! 👻 Tover je huis om in een angstaanjagend doolhof vol onverwachte wendingen. Verkleed de donkere gangen en laat iedereen verkleed gaan als spookachtige verschijningen. Tijd om als vrienden elkaar eens de stuipen op het lijf te jagen. Muahaha!!
  • Zombie Apocalyps: Kan jij geen genoeg krijgen van ‘The Walking Dead’? Ga dan voor een zombie avondje! Zet donkere brouwseltjes klaar als drankjes en laat die Thriller plaat van Michael Jackson maar draaien! Tijd om de heupjes eens flink los te laten gaan! Ben je al klaar voor die dance battle?

     

Halloween activiteiten

Ben jij niet zo van het verkleden of de talloze Halloweenfeesten, maar wel van gezelligheid? Dan zijn de volgende Halloween activiteiten voor jou!

  • Movie marathon: Wie zet de popcorn alvast klaar? Bij Halloween horen natuurlijk films waarbij je diep onder de deken wil wegduiken. Dus lampen uit, horror aan! Volgens IMDB zijn de volgende horrorfilms nu het meest in trek: Saw X, The Excorcist, No One Will Ever Save You, Haunted Mansion. Wel zin in een spannende marathon, maar niet eentje waarvan je bloed stopt met stromen? Kijk dan de klassiekers van Harry Potter of wat recentere films zoals School of Good and Evil of Fantastic Beasts.
  • Pompoen pimpen: als we het over Halloween hebben, hebben we het natuurlijk ook over pompoenen. Niet alleen lekker om in gerechten te verwerken, maar ook om te gebruiken als decoratie tijdens Halloween! Geef er een griezelige twist aan door ze uit te hollen, een gezichtje te snijden en te verlichten met een kaars. Zin in wat uitdaging? Organiseer dan een contest met je maten en laat iemand de pompoenen raten. Zo maak je er een lekker griezelig wedstrijdje van!

     

  • Halloween cocktailavond: zeg maar doei tegen de basic esma’s en poma’s en hallo tegen Halloweencocktails. We hebben de beste cocktails voor je uitgezocht:

    • Zwarte weduwe martini: voeg wat zwarte rum, zwarte bessenlikeur en cranberry sap bij elkaar. Werk dit af met ijs en een citroenschil voor de garnering en voilà, je duistere cocktail is klaar!
    • Pompoen punch: combineer pompoenpuree, kaneel, andere kruidige specerijen en rum tot een lekker drankje. Pak je uitgeholde pompoen en pollepel erbij en vullen maar!
    • Vampire cocktail: op zoek naar een bloedstollend lekkere cocktail? Mix wodka, cranberry sap, sinaasappelsap en siroop met elkaar tot een dieprode drank.

    Tip: Maak elke cocktail extra griezelig door enge, maar hele lekkere bebloede nep oogjes toe te voegen aan de drankjes. Check hier hoe!

     

Wil jij dit jaar uitpakken met Halloween, maar ontbreken de centen op je rekening nog? Check dan snel onze vacatures en solliciteer!