Zo blijf je uitzendkrachten flexibel inzetten met de WAB

Wat betekent de Wab voor de samenwerking met SUSA?

Vanaf 1 januari 2020 geldt in Nederland de nieuwe Wet arbeidsmarkt in balans, de Wab. De wet heeft als doel het verschil tussen vaste banen en flexibel werk te verkleinen. De gevolgen van en wijzigingen door de Wab zijn ook van toepassing voor het inhuren van oproepkrachten oftewel flexwerkers. Voor de samenwerking met SUSA betekent het echter weinig. Waarom? Omdat onze flexibiliteit gewoon blijft bestaan. Ook met de Wab.

Wat zijn de belangrijkste wijzigingen van de Wab voor jouw bedrijf? En hoe heeft SUSA de Wab geïmplementeerd en hoe blijven we flexibiliteit bieden? Lees er alles over in de whitepaper.

Download whitepaper

Flexibel zijn met de Wab, kan dat?

Jazeker! SUSA staat voor flexibel studentenwerk. De Wab heeft als doel flexibel werken minder flexibel te maken, maar dat gaat zeker niet op voor SUSA. Zo kan je bij ons tot één uur voor aanvang van een dienst nog opschalen. We nemen de werving, selectie en planning van A tot Z uit handen bij opdrachtgevers. Onverwachte pieken en dalen? Of een tekort aan vast personeel? Met de flexibele studentenpool ondersteunen we jou. Ook onder de Wab.

Wij werken graag met studenten van SUSA, omdat we die flexibiliteit écht nodig hebben. De Wab brengt daar geen verandering in.

Larissa Meijer

Teamcoach Klantrelaties, ONVZ

De Wab: de gevolgen en de belangrijkste wijzigingen

Flexibel werk is en blijft altijd het uitgangspunt voor SUSA. Als opdrachtgever merk je weinig van de Wab. De gevolgen voeren we namelijk achter de schermen door. Dit zijn de belangrijkste wijzigingen door de Wab:

  • Afschalen: Als opdrachtgever kan je tot 4 dagen van tevoren kosteloos afschalen
  • Aanbod vaste uren: Na 12 maanden hebben flexwerkers recht op een aanbod voor een vast aantal uren
  • Transitievergoeding: Flexwerkers hebben recht op transitievergoeding vanaf dag 1
  • WW-premie: Opdrachtgevers betalen een hogere WW-premie voor flexwerkers

Lees meer in de whitepaper over de gevolgen van de Wab en hoe SUSA hiermee omgaat.

Meer weten over de Wab?

Lees de belangrijkste zaken die je moet weten bij het inhuren van flexwerkers en uitzendkrachten. In onze whitepaper vind je de gevolgen en belangrijkste wijzigingen door de Wab. Ook lees je hoe SUSA de Wab heeft geïmplementeerd en hoe we flexibiliteit blijven bieden. Daar zorgen we voor, altijd.

Download whitepaper

Veelgestelde vragen

200x200

Kan jouw organisatie flexibel personeel gebruiken?

Onze Business Consultant Sebas Meekel helpt jou graag verder. 

Download hier de gratis Wab whitepaper

Zo zet je flexibel personeel in onder de Wab!

Download hier de gratis Wab whitepaper

close